Teplota u 2,5-ročnej a Nurofen

vierkainka
31. dec 2024

Ženy prisim poraďte.... dcerka dnes na obed mala teplotu,dala som jej paralen sirup a aj pekne po nom zaspala.
Teraz večer,ma opäť teploty,dala som jej nurofen sirup,ale z toho ju naplo a vyvrátila ho.Mozem jej dať Paralen sirup opäť?
Moc plakala,tak zaspala,ale ma teplotu a studené končatiny.Obliekla som jej iba takú dlhšiu nočnú košieľku a prikryla tenkou prikrývkou.Poradte, ďakujem.

zojanka
31. dec 2024

@vierkainka a aku ma teplotu? A vyzvracala ho hned? Myslis si ze vyzvracala vsetko, alebo si len tak odgrcla? Ak ma vysoku teplotu a myslis si ze vacsinu vyzvracala tak daj paralen. Alebo cipok ak mas a bojis ze bude znova zvracat.

jaskolka
31. dec 2024

@vierkainka a vyvrátila ho hneď,alebo po nejakom čase? Moja tak opačne vracala po panadole,ja som normálne dala potom nurofen,ale zase ona ho ihneď vyvrátila a bol to len čistý sirup(ten panadol myslím),takže som videla,že to bolo všetko von
Keď ale máš čipky,daj potom radšej tie.

weru3ka
31. dec 2024

Ak vyvracala vsetko tak daj paralen...ale zrejme bude mat podrazdeny zaludok a je velka sanca,ze vyvracia aj ten
Urcite radsej čipky...striedat nurofenove a panadolove
Mi sme teraz bojovali 3 dni s teplotami,dnes potvrdena angina
Drzte sa

vierkainka
autor
31. dec 2024

Vyvracala hneď..... čipky nemam teraz doma 🥺😢iba sirupy....teplotu ma 38,6...idem jej dať Paralen, chvalabohu vodičku a cajik pije....aj teraz pred chvíľou si vypytala vodičku

taktotedanie
31. dec 2024

@vierkainka davaj cipky nie sirup
Ak bola jahodova prichut nurofenu tak treba odteraz kupovat pomarancovu

taktotedanie
31. dec 2024

@vierkainka vzdy musis mat v zasobe cipky aj sirup

vierkainka
autor
1. jan 2025

Ženy....tak kamoška mi dala paralen čipky....ale malej neklesá teplota....teraz večer ma 39...volala som na pohotovosť, doktorka ma odbila,ze mam počkať kým zaberie a ráno ísť ku obvodnej....ja sa však bojím,bola by som rada keby ju pozrela,ci nema zápal a možno hned nasadila lieky....len neviem či ísť tam,aj keď ma odbila,akebo počkať do rána.... vodičku pije,ale je mrzuta, plače,sople jej tečú,oci ma opuchnuté a končatiny studené... Išli by ste na mojom mieste, alebo počkali do zajtra na obvodnu?😔

luliu
1. jan 2025

@vierkainka kvôli teplote sa na pohotovosť nechodí, do zajtra to počká. Treba ju zrážať liekmi, či zabalmi

luliu
1. jan 2025

@vierkainka lieky môžeš striedať aj každé 3h ak je to potrebné

vierkainka
autor
1. jan 2025

@luliu dobre, ďakujem teda ❄️

milanemila
1. jan 2025

@vierkainka ked ma pokazeny zaludok, tak skus skor cipky. Ak ho vyvratila hned po poziti, tak mozes dat znovu nieco na zrazenie teploty. Ak po nejakych 10-15 min, tak nedavaj.
Pises, ze si dala cipok a davkovanie bolo dostatocne? Ak nic nepomaha skus dat chladivy obkad na stred tela (plienka vo vlaznej vode nie studenej), nesprchuj ani neochladzuj koncatiny.
Toto co pises naozaj nie je na pohotovost. Isla by som ak by som dlhsie nebola schopna zrazit teplotu ani po liekoch ani po zabalovh a bola by tam este nejaka kombinacia napr s vracanim a neprijimanim tekutin, ze by hrozila dehydratacia…na tej pohotovosti vam bude iba horsie, budes tam sediet na jednej stolicke xy hodin s malou na rukach a este tam nachytate nieco.

vierkainka
autor
1. jan 2025

@milanemila nejdem na pohotovosť.Dakujem za komentár,dala som cipok,uz jej to klesá a aj trošku zaspala.

milanemila
1. jan 2025

@vierkainka drzim palce, snad jej bude uz zajtra lepsie ❤️

vierkainka
autor
2. jan 2025

@milanemila ďakujem ❤️🥰 Boli sme dnes ráno u nasej obvodnej,predpisala jej antibiotiká sumamed,stoptussin,nasivin do nosteka,paralen a nejaké vitamíny.Tak uz hadam bude lepšie.