Teplota u 15-mesačného

kathak
14. okt 2022

Ženy ahojte, prosím vás pekne o radu, mám 15mes.synceka , v pondelok sme boli na poradni , kde ho nezaočkovala dokt.mal jemne zvýšenú teplotu , že mu idú stoličky, no ale teraz , v noci už mal teplotu, ráno v pohode , po obede vybehla dala som panadol klesla a znova o 17 potom klesla a teraz znova .mám to pripisovať zúbkom? Ci lepšia pohotovosť? Ďalšiu dávku mu môžem dať až o pól noci po 6hod.

nikpa
14. okt 2022

@kathak môžeš dávať aj po 4 hodinách ale lieky s inou účinnou látkou. Treba striedať paracetamol ( Paralen) a ibuprofén (Nurofen). Ak nemáš a teplota stúpa k 38,5 tak rob studne obklady alebo lepšie, syna osprchuj vo vlažnej vode, od nôh k ramenam, aspoň 2-3 minútky, hlavu nie. Ale nesmú byť studené končatiny, vtedy nesprchovat.

jjanulienka
14. okt 2022

A akú ma teplotu? Pod 38,5 netreba zrážať. Treba striedať nurofen s paralenom ak stupne skôr tak zábaly namoc uterak do vlažnej vody a len hrudník omotaj a prehod niečo ľahké cez neho. Prajem Skore uzdravenie ☺️

majlo1234
14. okt 2022

Ak mas IG, pozri si ucet doktorka z finska. Su tam najnovsie overene postupy, co sa tyka teploty, urcite netreba ist na pohotovost, pokial nie su febrilnw krce. Tak isto sa neodporucaju studene obklady, nakolko su nwprijemne, a len malo ucinne

kathak
autor
14. okt 2022

Baby Dakujem, vôli sme na pohotovosti , že škaredá angína , takze antibiotiká