Chcela by som sa spýtať, ako mám podľa vás postupovať, ak včera mal syn teplotu do 38°C, raz za deň mu vyskočila na 39°C, a dnes sa mu pohybuje okolo 37,6°C. Mám podozrenie, že budeme mať ďalší zúbok, stolica je redšia, lekárke som volala/včera/ a tá povedala, že mu môžem dať Nurofen. Včera som mu aj dávala, dnes ráno som mu dala Paralen čípok, ale cez deň som mu už nič nedávala, aj keď mu teplota skákala. Možno si myslíte, že som nezodpovedná, ale k lekárke neviem, či mám s ním ísť, lebo ešte len po schodoch ideme hore a tak plače, že ho vyšetriť vôbec nevie a raz sme mali už tento problém a aj vtedy povedala, že do 38°C nemám stresovať. Ale ja neviem, či robím dobre.... Za každú jednu odpoveď ďakujem.
do 38,5 by som nedavala žiadne lieky, ja teda som dala až nad 39,5 ale to bolo skôr o tom že som to psychicky nevydržala - myslim že teplota v tele rieši veľa vecí a tým že dávame lieky ničíme jeho imunitnú odpoveď, takže za seba hovorim do 38,5 veľa tekutín, prípadne vlažný kúpeľ ak to nevydržíš. pred 2 týždnami sme mali - no mali sme večer 39,7 to som dala nurofen, rano sme mali 40,4 tiež nurofen, potom cely den som ju nechala nech sa chladí pohybom a tekutinami, až večer som zasa dala na naliehanie manžela pri teplote 38,7 - další den už nebola teplota vôbec, u lekárky sme neboli konzultovali sme telefonicky.
@adkoalauri tiez si myslim, ze teplotu do 38 vobec neries antipyretikami. Samozrejme sleduj, ci k večeru teplota nestupa. Ak budu teploty pretrvavat aj po troch dnoch, tak skoc k dr. nech vysetri CRP.
no on bol minulý týždeň zaočkovaný, ja som aj nato myslela, že možno to je nejaká reakcia popr. slabší imunitný systém, ale v nedeľu sa aj kúpal vonku, nevedeli sme ho dať von z bazéna, takže sama neviem... Ale ani soplík, ani kašel, nič. Proste taká unavenosť, ale keď sa vyspí, je lepšie, aj papá, pije fakt veľa, takže asi do neho nebudem tlačiť lieky. Ďakujem baby, už sa trochu ukludním.
Ahoj, nemyslim si, ze si nezodpovedna 🙂 pokial teplota neprekroci 38 naozaj nestresuj a nedavaj lieky, .ak prekroci 38 podaj mu lieky - nurofen alebo panadol (cipok alebo sirup), nedajboze by teplota neprechadzala a stupala by, odporucam zabaly ...ak by teplota neprechadzala radsej chod k Dr. moze v tom byt aj nieco ine ako zubky - bodaj by nie ...alebo jej aspon rano zavolaj ....neboj sa, dobre robis 🙂 drzim palce
No teraz má len 37,1°C, takže hurrrá, klop-klop baby. Ďakujem vám 🙂
nepíšeš ako starý je tvoj syn a ake očkovanie podstúpil lebo očkovanie môže mať za následok a zvyčajne aj má zvýšenú teplotu
@adkoalauri no ja neviem... mne od narodenia malej lekarka vzdy povedala, ze az ked ma dieta 3 a viac dni teplotu vyssiu ako 38, tak treba prist aj s močom... proste teplota moze byt naozaj z cohokolvek. prehriatie dietata, po ockovani, zo zubkov, mozno aj z nejakeho stresu, o ktorom ty nemusis mat ani sajnu... proste je to tak rozmanite, ze kym to netrva 3 dni, tak naozaj tazko posudit a vysetrit tak male dieta. takze len lej tekutiny a cakaj tie tri dni, pokial nema viac nez tych 38. drzim palce, nech rychlo pomienie! P.S. kedze teraz su velmi horuce dni, je mozne, ze aj z toho ma viac nez mierne zvysenu teplotu ☹
@adkoalauri teplota do 38,5 sa nemá riešiť tabletkami. Ale kvôli imunitnému systému. Pokiaľ ale ide o zúbky a malý ti plače lebo má bolesť, tak mu kľudne môžeš dať nurofen, alebo paralen, aby sa mu uľavilo. Tam nejde o imunitný systém, ktorý bojuje s vírusom. Tam ide o bolesť dieťatka. Ale môžeš použiť aj čípok, menej zaťažuje organizmus.
@adkoalauri robis dobre, teplotu do 38 stupnov ries len podavanim vlaznych tekutin. pokial dietatu nic ine nie je, nehnackuje prilis, nesopli zelene, nekasle, proste vidis ci je fakt chore alebo nie, a teplota sa da nejakym sposobom zrazit, tak vydrz