Teplota, červené hrdlo a vyrážky. Sú to kiahne?

amickiy333
2. jún 2023

Ahojte mamičky, prosím o radu.
Mame dieťatko vo veku dvoch rokov.
Pred 4 dňami sme dostali teplotu bola nad 38'C ale aj priebehu dňa pod 38'C, boli sme u lekara s tym ze jej spravila CRP (to mala nizke) s tym že zatiaľ nič nieje na nej vidno. Pozrela jej hrdielko to mala troška naozaj máličko červené takže akoby niečo len vypila studene alebo niečo podobné.... Po tých 4 dňoch som si všimla v ustach vyrasky presnejšie po vnutornej strane liciek(tak som hned vedela ze tu to prvdepodobne afty) tak som to aj liečila sprej a gelik plus na imunoglukan, vytaminy fenistil na vytieranie co nam poradili v lekárni no dnes už som si všimla ze ma jednu vyrasku pod bradou ako pri kiahni (vodové vyrasky hned som natrela) no to bolo rano a to isla aj spinkať na obed aj večer som ju skontrolovala no žiadne ine vyrasky po sebe nema okrem tej jednej neskriabe sa.. S tym ze okrem toho všetkého čo pisem mame aj hnačky, upchaty nos(na to uz mame antibiotíkove kvapky)... Prosím o každú radu ak niekto vie čo by to mohlo byt a ako môžem malej pomôcť budem za každú radu veľmi naozaj veľmi vďačná už .... Neposlednom rade sa ospravedlnujem za bodky a čiarky chcela som to rychle napísať...

ankare
2. jún 2023

@amickiy333 odfot tú vyrazku

amickiy333
autor
2. jún 2023

@ankare bohužiaľ sa to už neda keďže jak som jej ju natrela zasipom co som sa otočila hned ju zodrela a ostalo červené miesto

mamamasama
2. jún 2023

Ruky, nohy, usta? To je siedma choroba.

amickiy333
autor
2. jún 2023

@mamamasama ruky su čisté nožičky to isté... Len tie usta a to sú výrazky uplne ako pri aftach.. A už začala kašľať úplne ako pri chrípke ... Ja vam tak ďakujem naozaj som vďačná za každú radu nikto mi nevie odpovedať na otazky

mamamasama
2. jún 2023

@amickiy333 moj syncek mal len na ustach a v ustach a bolo to ono. :(

amickiy333
autor
2. jún 2023

@mamamasama ďakujem krásne konečne som prišla na to čo to je... Prosím vas chcem sa ešte spýtať maličky kašľal alebo tieklo mu z nosa? A ako dlho ste to všetko mali?

mamamasama
2. jún 2023

@amickiy333 priebeh podobny. 3 dni horucky, nedali sa zrazit, potom vysyp v ustach. Odmietal nam pit, aj jest. Nepamatam vsak, ci boli aj sople a hnacky.

amickiy333
autor
2. jún 2023

@mamamasama nevadí vôbec ale ste mi naozaj poradili veľmi vam pekne ďakujem ♥️

amickiy333
autor
3. jún 2023

@mamamasama chcela by som sa ešte spýtať keďže mame už 5 deň dneškom všetky symptómy tak ako je to z pobytom vonku... Chodili ste vonku teploty ma do 37,5? Všade som sa dočítala ze len na slnko nemôže tým pádom môže aspoň po chládku sa na hodinku pohrať alebo???