dobry večer,dcera ma 2 a pol roka, vnoci dostala teplotu 38.3 no cez den jej stupla až na 40st.,klesa jej na chvilku a potom znova stupne,par krat sa aj povracala,ale na bruško sa nesťažuje.....no chcem sa opytať, boli sme na pohot.a tam nam dokt.povedala vraj su to priedušky,ale dcera ani nekašle,ani nepiska,ani nič.....čo myslite,môžu to byť tie priedušky????
@mata95 moja nechcem ťa strašiť, ale my sme tak začínali rotavírusovú infekciu! Ak ti začne zajtra hnačkovať, tak ste jasný. Podľa mňa to priedušky nie sú.
@sendy182 noo,ona zakašlala u dokt. len raz,inak nekašle vôbec,len ma tie horučky, bojim sa onu, zražame ako vieme len sa bojim lebo mna vystrašili ludia že taketo horučky su u deti nebezpečne a život ohrozujuce.....predtym ked mala zapal priedušiek tak som jej dala ruku na chrbatik a citila som že zle dycha,že chrapčí ale teraz nie.....na hrdlo sa tieš nesťažuje,vraj ju neboli nič,tak aj preto mam taky strach...
@luciannka83 taku infekciu prekonala minuly rok, skončili sme vnemocnici na infuzkach...dufam že to nebude znova to...
@mata95 , ak veríš vašej obvodnej, tak si k nej zajtra zbehni. že by bol zápal priedušiek bez kašľa a sťaženého dýchania sa mi moc nezdá 😒 skr to vidím na virózu, moja malá má často také virózy, kedy má len vysoké horúčky a ináč by si povedala, že zdravé dieťa. Takže ak nezačne nejako kašľať, tak by som ráno šla k obvodnej popočúvať a CRP dať spraviť.
@sendy182 dala jej klacid..... zvracala ja neviem prečo,na bruško sa vôbec nesťažuje.....cika normalne....chvalabohu teraz jej klesla na 38.1 ale určite jej znova stupne.....najväčši strach mam prave ztej teploty,pretože sa bojim že sa jej niečo stane,možno som paranoidna ale bojim sa,mala zvykne byť chora ale takto neteplotovala
aj môj malý takto bez ničoho teplotoval,neviem či nie je zbytočné jej dávať atb,keď nemá iné sprievodné znaky ,u detí by mala klesať teplota do 3 dní,u nás býva na 4 ,už nič,to že ju má takto vysokú je u detí časté,počkaj keď sa zajtra nezlepší šup dr.
@mata95 nechcem ťa strašiť, ale sestra sa v utorok vrátila z nemocnice s 15 mesačnou dcérkou ... mala presne rovnaké príznaky ako vy, vysoké teploty a zvracanie ... v piatok v noci ich odviezla záchranka ... a v tú istú noc doviezli ďalšie dve detičky s tými istými príznakmi ☹ ... dr. spomínali, že je "vo vzduchu nejaký vírus" ☹ Sme síce z iného okresu, ale ... držím palčeky, aby ste sa rýchlo z toho dostali 😵
tak udokt.sme neboli lebo mala sa fakt do rana rozkašlala,teploty ma stale,pomaličky klesaju,tak dufam že už zajtra bude zas lepšie....dakujem za podporu,všetkym 😉
@mata95 a podľa čoho na to prišla?.......ani v ambulancii nezakašľaľa?........ak ju počúvala tak dýchanie je pri prieduškách drsné t.z. ona počula že je chorá......hrdielko má v poriadku?