Teplota a kiahne

teereezia
30. apr 2023

Ahojte znova, máme doma kiahne a moja 15 ročná dcéra má už 6. Deň teplotu. Nejaké tipy, rady?

patka06
30. apr 2023

Kiahne sú vírus, telo sa prirodzene bráni. Záleží na tom, akú vysokú teplotu, potrebuje predovšetkým dostatok tekutín, ľahké oblečenie, kľudový režim ak je teplota nad 38,5 znižovať Paralenom. Postupne to prejde.

leona45
30. apr 2023

@teereezia natierate ju niečim?

dzina007
30. apr 2023

ja som volala s lekarkou lebo deti maju kiahne momentalne a ja este nie. vrvaela mi ak mi nabehnu teploty a budem mat dlhodobo nad 38,5 ze ani po 3-4 dnoch sa to neustali tak mam volat a poriesime. Vedia dat na podporu antivirotika...
V pripade kaslu a stazeneho dychania sa vysetruje ci nahodou sa nepridruzil zapal pluc...

alenamihal
30. apr 2023

No moj ma uz 7dni kiahne ..1.den mal horucku 39C dala som mu paralen dalsie dni v pohode nic a na 5.den bum 40C teplota ..podarilo sa mi stiahnut teplotu paralenom ale tak sa spotil,ze pyzamo a hlavnicu som mohla zmykat..mne pediatricka povedala ,ze ak ma viac ako 4.dni horucku mam jej volat a nasadi mu lieky...tvoja dcera je uz velka a este by som pockala 1-2dni a bojovala s horucko..ak horucka nie je moc vysoka..skusala si octove ponozky ,citron na zapastie ??

teereezia
autor
30. apr 2023

@leona45 ano, používame tantum verde a tekutý púder

dzina007
30. apr 2023

@teereezia nasim velmi pomaha kazdy den sa dvakrat okupat v slabom roztoku hypermanganu... riadne to susi pupaky