Teplota a antibiotiká

25. dec 2022

Ahojte,malý mal pár dní dozadu vysoké teploty,dr mu predpísala antibiotiká Zinnat 5ml každých 12 hodín. Máme s tým problém,malému to nechutí a keď mu dám tich 5ml z toho polku vyvracia. No pomoha,horúčku to znížilo. K večeru mu zas výstupna do 38 stupňov. To mu nedávam sirup proti horúčke,čítala som že malú horúčku má zvládnuť dieťa samé. Alebo mám mu dať nurofen na večer? Ešte otázka,dnes mu začalo tiecť krv z nosa,neviem kvôli čomu. Čo treba v takom prípade robiť? Dala som mu servítku do nosovej dierky a prestalo mu tiecť krv.

majamat
25. dec 2022

no je to komplikovane s detmi, ked nechcu lieky, no lepsie by bolo dobrat ich, resp aspon tych 7dni uzivat. tieto lieky nie su proti horucke, ale proti infekcii. ak ich uziva kratko,t ak to este ani infekciu neznicilo. to, ez nema horucku, nema nic s liekmi,ale ochorenie sa vyvija urcitym sposobom, ma urcity priebeh, casto byva rano, doobeda pokles teploty a to kludne aj na normu. je to uplne bezne.

ak zacal urivat ATB a uziva ich kratko, bakterie sakompletne neznicia a hora 2 veci, jedna je, ez infekcia sa neznici a bude pokracovat a druha, ze akterie ziskaju odolnost voci tymto ATB.

zuz_ka
25. dec 2022

Máme presne taký istý problém, syn má tiež predpísaný Zinnat jasne že mu to nechutí, schválne som tie lieky skúsila a nedokázala by som ich veru ani ja užívať. Zatiaľ dávam od kašľu a utorok pôjdeme k dr aby nam predpísala iné antibiotika

autor
25. dec 2022

@zuz_ka Čo dávaš od kašľu?Môjmu zatekaju sople čo nevie vyfukat ešte sám a z toho kašle hlieny.Ja mu dávam zatiaľ ten Zinnat aj keď nasilu,no chcem aby bol zdravý.

zuz_ka
26. dec 2022

Stoptusin a hedelix. Nášmu sa tiež spustil po teplotách dosť soplik tak veľa kašle a nespali sme poriadne už od utorka ale Zinnat mu nasilu nedavame aby nám stále negrckal