Teplota 40°C na hrudi

26. okt 2024

Prosím stretli ste sa s tým niekto? Merala som dcére teplotu a na čele ukazuje 38,5. Na hrudi (chrbát, brucho hrudník) sa mi však zdala horucejšia a tak som jej odmerala. Ukazuje 39,9
Čo to znamená?

vanilkovazmrzka
26. okt 2024

To je uplne jedno kde ma kolko stupnov, ma vysoku horucku a potrebuje ju zrazit.

autor
26. okt 2024

@vanilkovazmrzka to mi je jasne len doteraz mi nikdy nenapadlo merať teplotu inde ako na čele. 38,5 a 40 je obrovský rozdiel. Pri 38,5 ešte teplotu nezrážam ale pri 40 už dávam zábal. Čo ak by som si tu hruď nevšimla a nechala to tak?
Vy bežné merate všade? Všetky deti majú vyššou teplotu na hrudníku?

tim23
26. okt 2024

A čím si merala? Bezdotykovým? Odmeraj normálnym a meraj tam kde sa má merať (pod pazuchou). Nie hore dole kde ťa napadne

kacena4
26. okt 2024

zalezi od teplomera čelovy je malo kvalitny za mna pod pazou je najlepsie zmerat celo (hlava) sa najrýchlejšie ochladzuje

sofia1979
26. okt 2024

Meraj kde máš a zrazaj teplotu

h2
26. okt 2024

Ak si merala bezkontaktným teplomerom, ten je určený na meranie teploty na čele. On nemeria reálnu teplotu, ktorá je na povrchu čela. Ukazuje teplotu tela, ktorú vypočíta podľa toho, čo nameria na čele. Nemeraj inde, lebo jasné, že potom vyjdú hlúposti.

141117mmn
26. okt 2024

Take nieco som zazila pri kovide este v zaciatkoch kovidu....

tomas123456789b
26. okt 2024

asi na cele oblecenie nema kym na hrudi ano, a kedze oblecenie zvysuje teplotu tak preto ma na hrudi vyssiu teplotu.

alebo lezala na bruchu, takze teplo vyzarujuce z hrudnika sa nemalo kam rozprchnut.

kikush182329
26. okt 2024

Môže ísť o zápal pľúc, v mieste zápalu je teplota vyššia aj pocitovo rukou. Keď mal môj malý zápal pľúc, tak na čele kde sa mu pod zrážal mal nižšiu teplotu a na spankoch vyššiu, na hrudníku ešte vyššiu.

luliu
26. okt 2024

Treba merať normálnym teplomerom pod pazuchou a budeš vedieť. Celove, bezdotykové sú nekvalitné, nepresné.

nikaeli
26. okt 2024

Syn bol úplne malátny, rozhorúčený, nevládal ani sedieť. Bezkontaktný teplomer ukazoval sotva 38°, no mne sa to nezdalo. Bol na dotyk horúci, ruky a nohy ľadové. Vyhrabala som klasický teplomer a pod pazuchou 39,8°. Skoro som skolabovala. Dve hodiny sme mu dávali zábaly, kým ako tak klesla na 38,5°. Skús iný teplomer a zrážaj. Prajem skoré uzdravenie 😉

autor
26. okt 2024

@kikush182329 nestraš, dúfam že nie. Nemá žiaden kašeľ
@141117mmn áno som presvedčená že je to covid. Pretože takto to mala pred 2r pri covide. 40 a o 2 hod 36,5. Aj teraz sa to takto strieda.

dobryden
27. okt 2024

Smerodajná je teplota na cele,v tekuté po odčítaní -5, v uchu na hrudi sa teplota nemera.