Volala som 155 o radu ale tam len nakazili chladiť zabkazdych okolnosti aj keď dieťa ma studene končatiny robiť zábaly aj sprchu. Podávam každé 4 hodiny cipky striedam. Teplotu ma 40,8 v konečníku. Prosím ma niekto vlastnú skúsenost !? Čo robiť? Na pohotovosti sme dnes boli crp dýchanie ok. Nič iné nam nepovedali.
Prosím ako ste zrazili takúto teplotu? Dieťa mi dostalo ihneď triašky po zábale aj sprche
Ako reaguje? Čo by som robila - veľa pitia, telo na telo, nurofen, pozorovať reakcie, chladiť zápästie, na čelo vlažná vreckovka, stíšiť kúrenie a chladiť aj vzduchom. Mala by som respekt prudko znizovat horucku sprchou.
Napustila som teplu vodu do vane takú letnú a stačila do nej. Čakali sme kým teplota nezišla a medzitým volala sanitku, kým došli teplota klesla na 37 ale 12 hodín nato v nemocnici na liekoch a chladených infúziách sa držala vysoko a skákala neustále na 40. Bol to kovid a dobre že som dala na intuíciu. Doma by sme to nedali.
40,8 v konečníku je 40,3 . Naša malá takú pod pazuchou - teddactych 40,8. Končatiny som zakryla a bruško a hrudník som posielala alpou. Dávala som veľa piť a strazila si davkovanie liekov, aby som nedala menej.
Držte sa
Autorka,uz lepsie? Co nakoniec zabralo?
Inak ja som mávala vysoké horúčky, v nemocnici mi dávali studené infúzie do krvi
Teplota klesla na 39,4 v konečníku po zabaloch na trup aj hrudník našťastie nedostala triašku dávala som len ozaj vlažnu, zábaly som robila hodinu po podaní paralenu keďže teplota napriek lieku ešte stúpla. Cítim však že už zase stupa tak počítam sekundy kedy budem môcť dať liek.
A dakjujem za okamžite reakcie ! Ste skvele
Chválabohu že Vám klesá!!!!!!!!nech ti je dieťa naposledy v takom stave 😞😞😞ja by som volala sanitku šla nemocnica ak to situácia dovoľuje toto je veľa nech je to za tebou a už len dobre
Ono zäleží o ako staré dieťa ide. Môj syn má 4 roky, tiež vidíš priebeh či to ešte zvládnete ako sa horúčka chová a aké má dieťa rezervy. My sme mali fakt 12 hodín toto napriek chladeným infúziám, stala som nad ním a chladila ho ešte obkladmi.
Nepises ako velke dieta, davas dobre davky antipyretik?
Autorka ako je dcérke?
@jakubrianka Bojujeme stále, teplota vyskakuje stále na 40,1 po odčítaní už. Volala som na detsky urgent či mám ešte čakať alebo uz prísť a kázali vydrzat. Robiť zábaly aj keď sú ruky nohy studene dať ponožky deku na nohy na ruky rukavice a chladiť teple časti dcéra ma od dnes nasadené antibiotika, je vsak velmi spava nechce jest ale pije zatial dostatočne. Muz musel ostať doma normálne dvaja nestihame okolo nej, takéto niečo som esze naozaj nezažila
Lieky môžeš striedať každé 3h ak je to potrebné
@luliu áno presne to nám povedali
Koľko má rokov? Držím vám palce a daj na svoju intuíciu matky, neriaď sa urgentom cez telefón. Poznáš si dcéru, jej rezervy.
Ahoj nášmu nepomáhal pri vysokej teplote nurofen ani paralen tak som mu dala do ponožiek kolieska zemiakov a tie mu krásne stiahli teplotu,neverila som tomu ale zabralo našťastie 🙏
@autorka nam par krat pomohlo prilozit na spodok chodidiel a na zapestia ruk tenke platky z citronu, prekryla platky kuskom mikroten. sacku a obviazala obvazom. Sama som bola prekvapena, ze to zabralo, ale uz som nevedela co robit, tak som skusila. Ale treba sledovat ci to nedrazdi pokozku, raz sa stalo, ze to stipalo na pokozke, tak som to dala po par minutach dole, no ak je to ok, tak kludne aj dlhsie, asi zalezi od citronu...
Aký je vek dieťaťa a hmotnosť? Teplota nad 40 je už nebezpečná a vtedy treba dať naraz čípok paralenu aj nurofenu pre deti. To by malo pomôcť zraziť horúčku.
@leushka1574 4 roky a cca 17kg
Neviete nahodou ako na urgente zrážajú teplotu? Resp treba hospitalizáciu vtedy ? Začínam už mat obavy
Jasne že hospitalizáciu. Ber so sebou mokrú plienku a predtým skús zraziť teplotu, nasať lieky. My sme volali sanitku. Netreba otáľať, pretože ak dieťa chcú napichnúť na infúziu musí byt hydratované. Ja by som to na tvojom mieste naozaj nehrotila a neriskovala.
Volaj záchranku, nečakaj dlhšie. Držím palce. 🍀❤️🍀
Joj autorka, držím palce 🙏🙏
Aj náš mal také teploty, tiež pomohli plátky zemiakov v ponožkách. Ja ho chladim aj telo na telo
Dievčatá 39,2 v konečníku čiže 38,7 a už mala aj cas na cipok tak som podala. Ja už naozaj neviem teraz čo robiť… nechcem jej uškodiť tym urgentom ešte viac, cesta čakanie a teplota bude stúpať. Tak sme dopadli vcera ze jej tam vystrelila teplota kým nás vyšetrili a došli domov
38,7 nie je až tak veľa. Ale poriadne ju hydratuj.
Kamoš doktor z ARO nam poradil,zabaliť do utuerky niečo mrazené a priložiť na 10 min pod pazuchy a na slabiny. Vždy zabralo,aj keď nič iné nepomáhalo. Oni tak chladia pacientov v nemocnici.
@dadulala ďakujem za pripomenutie! tie pazuchy a slabiny aj Dr kazala a slabiny som úplne zabudla. Posledný zábal som dávala pozor na tie pazuchy aby to tam mala a bol zatiaľ najúspešnejší
zabaly ani sprcha sa mi neosvedcili. Ak ma studene nohy, daj teple ponozky a iba slapy noh zakri teplou perinou.
ostatne odokri, vyhrn rukavi, aj nohavice, do misky si nachystaj teplu, ale ozaj teplu vodu, ked ma 40, tak voda aby mala aspon 38-39. Nech sa nezacne znovu klepat, ked zacnes podchvilou jemne potierat. namoc ruky a zacni potierat, ruky (paze), nohy, hrudnik ak sa da, pripadne chrbat, celo.
Ak by sa zacalo trosku triast, prehod bavlnenu navliecku na paplon. Zachvilu potri zas, a tak dokola. Ak voda trochu ochladne, vymen zase na cerstvu, teplu. Ak teplota klesne za 39, vodu daj 37-38. Medzitym snad prejde nejaky ten cas, a budes moct podat dalsi liek na teplotu, a konecne uz poriadne zaberie. Ak je to mozne, ponukaj casto pit.
Drzte sa.
ak by sa nedarilo zrazit ani tak, ja by som asi zvazila detsky urgent a prijem do nemocnice.