Dobry den, dcerka skoro 3 rocna mala pre 2 tyzdnami kliesta, vybrali sme ho nemala tam ziadnu reakciu. Dnes z nicoho nic zacala byt spava, uz vcera isla o 7 a spala do pol9 co u nej nebyva zvykom a dnes po obednom spanku mala 39.1 dala som nurofen a bola ok az do 19:00 kym jej zase stupla prudko na 39.5. Je mozme ze to je este dosledok kliest alebo ina choroba. Ja mam momentalne od pondelka bolest hrdla tak neviem ci to chytila odo mna ale mata ma ten kliest. Zajtra chcem skocit k doktorke mam obavy len som zvedava ci to niekto mal takuto reakciu po kliesti. Dakujem
treba is tk lekarke, odbery na boreliozu urobit urcite, skontrolovat aj ine veci (bolest hlavy a pod), casto sa tieto choroby kliestove prejavia takto ako klasicka "choroba", vysetrit a atb nasadit ak lekarka uzna za vhodne (no u nas v rodine uz to ide napr automaticky). Treba na to mysliet.
K dr. na krvné testy aby nemala boreliózu. Nemusi mať žiadne iné príznaky na koži ako povestný kruh okolo prisatia a aj tak môže byť kliešť nakazený. Ale borelióza sa ukáže pozitívna až po 4 týždňoch od prisatia, skôr ani nemusís ísť na krv ale potom určite chod. Čím skôr sa nasadia ATB tým ľahšie sa toho zbavíte.
Urcite zajtra pojdem uz mam taky strach hlavne z encefalitidy ale nie sme rizikova oblast.. uvidim co povie zajtra
Aj mojej kolegyni práve dnes diagnostikovali boreliózu a to jej toho kliešťa vyťahoval lekár ,lebo nemohli vybrať hlavičku. A teraz také patálie . Držím palce nech vám to dobre dopadne
@kamatopo nemá to s vyberanim nič.. borelku môžeš dostať aj keby ho hneď dobre vytiahli.
@simca06022011 nehovorím že to bolo vyberaním,ale tým že mala kliešťa. Nielen že s ním musela až k lekárovi,ale ešte má aj následky.
Urcite chodte k dr na testy. My sme tak boli tiez dva tyzdne po kliestovy ale len zvysena teplota. Bol to nastastie len zaciatok kiahni.
Tak skoro vam testy nemusia nic ukazat
@taktotedanie Dobry den ved prave preto ci mame ist uz teraz po jednom dni teploty alebo cakat co z toho bude len sa bojim aby som nieco nezanedbala. Dcerka spadla v poatok oskrela si koleno stale si do toho buchala tak sme jej to zalepili ale ma to velmi skarede nemoze mat napr twplotu aj z toho?
Nozkq ju boli kriva na nu.To okolo je z tej lepky take cervene.. starsia dcerka jej to lepila a ze ju chcela zaujqt tqk jej na tu lepku dala nejaky kokosovy olej 🙈teraz mi hovori..
Ndprelepujte, je to zapalene mokvave vydenzifikujte betadinom a nechajte uschnut
@taktotedanie dakujem krasne❤️ a mozem betadinom aj do rany priamo? Ci len okolie? Nechce si to dat asi ju to stipe alebo neviem
@jajulaa dakujeem
Tu ranu treba riadne vycistit, mozes aj betadinom, okolie hocicim co da dole aj tie nalepky. Ja by som na to dala riadnu sterilnu naplast, cosmopor.Hlavne ak si to sucha... ked ste doma a je v klude moze sa to odokryt, ale ja mam skusenost ze pod tym comoporom sa to nezaparuje, tak neviem. Skus ked uz budes v lekarni sa poradit, inak betadine nestipe a ani ten prasok
Normalne aj do rany poriadne vydenzifikovat a potom aspon 2-3x denne a neprelepujte ak ste doma lebo jej to zahnisa uplne
Môže to byt aj z kliešťa. Po vybratí sa odporúča dieťa sledovať cca 3-4 týždne, kvôli borelióze, alebo kliešťovej encefalitíde. Toto čo popisuješ vyzerá ako na príznaky, ale definitívne ti to potvrdí až lekár po vyšetrení.
URČITE smer lekár a popísať príznaky, spomenúť kliešťa a čím skôr! Ja by som hneď aj volala a čakala čo mi pediater odporučí.
Držím palce. Teraz je veľa kliešťov, prezimovali. Kúp do budúcna repelent, dezinfekciu, najlepšie Betadine s jódom kt. používajú aj lekári a špeciálnu pinzetu naňho, ak by sa zas prisal.
Držím palce.
@misinka0611 dakujem muz bol u lekarky koli potvrdeniu do prace a pytal sa jej na to povedala ze to je skor nejaky infekt ak bude teplota tak zajtra mame prist a doniest moc. Uvidime pojdeme ak bude dnes ma zatial od 2 v noci len 37.1-5.
@taktotedanie sme doma nebudem jej to uz lepit ma to take hnisave.. muz kupil toto v lekarni mozem jej to dat po tom betadine ci uz nekombinovat
@misinka0611 joj repelent mam oni boli s ocinom mojim len v zahrade a odtial to doniesla to ju uz budem repelentovat ozaj vsade radsej
@taktotedanie no ja sa bojim ze jej to uz zahnisalo nejak nemoze tam mat nejakeho bacila mne to pride ako slaska chrasta alebo co uz tam okolo. Nastriekali sme jej to aj natreli bionectom.. sa bojim celkom ze su tie teploty z tej rany
Prosím Ťa choďte a nečakajte, nevyzerá to pekne.
Okamžite na pohotovosť!
Tak vyzera to skaredo, rieste so zastupujucou dr
A neprelepujte, dezinfikujte a nenatierajte tym kremom ved to nena zhojene ale mokvave
Môže to byť kľudne aj z kliešťa takže určite k lekárovi