Telesná teplota u 3-mesačného dieťaťa

15. jan 2024

Ahojte zvyknete merat vasim drobcom teplotu? Co je u vas normalna teplota??

Az po ockovani meram pravidelnejsie pocas dna ma 36.9 az 37.2
Pred ockovanim som par krat zmerala ak sa mi nezdal a nad 37 nikdy nemal
Po ockovani sme uz 5 dni
No ja som od vcera vecera trosku nachladena teraz neviem ci u 3 mesacneho dietata sa berie za zvysenu teplotu 37.2 alebo nie.
Meriam cez zadocek 0,5 odratavam
Dakujem.

dzulli1980
15. jan 2024

Nie, dcére som nikdy nemerala teplotu "preventívne" ... do pol roka veku dieťaťa je telesná teplota do 37,5 st. normálna.

autor
15. jan 2024

@dzulli1980 tak pred ockovanim som zmerala len zopar krat to uz fakt ked
Bol velmi nekludny a placlivy… a teraz kedze zvysenu teplotu Mal na 3 den od ockovania tak
Som merala tych 3 dni
A dnes lebo som chora ja tak ze ci Nahodov…
No ale zbytocne sa stresujem Asi 🙄

beata_k
15. jan 2024

Nikdy som nemerala tepotu. A 37,2 je este normalna teplota tela.

anavixy
15. jan 2024

Nie, 37,2 je uplne normalna teplota a pre dobro dietata aj tvoje teplotu len tak zo zvedavosti nemeraj. Meraj ked sa ti dieta zda horuce! alebo ked ma velmi studene koncatiny (vtedy zmeraj a ak ma zvysenu tak pockaj kym koncatiny prestanu byt studene a zmeraj znova, vtedy uz bude horucka na vrchole). Aj po ockovani je zbytocne merat preventivne, bud je dieta horuce (hlavne telo) alebo nema horucku, ktoru by bolo treba riesit.

uriva
15. jan 2024

Prvé dieťa malo asi do 1,5 roka "normálnu" teplotu 37,4 nonstop. Druhé 36,8. Takže normál, nestresuj sa. Všade vždy písali, že do 37,5 je teplota malých detí normálna.

autor
15. jan 2024

Dakujem vam… tak teda ako spoznam ze ma dieta teplotu?? ( nase prve dieta )
Napriklad krk v zadu ma skoro stale teply ruky ladove a to mu Nieje zima
Mame v byte celkom teplo 🤷‍♀️ prebalovany je casto cize tie
Studene ruky niesu pocikana plienka lebo uz som citaa ze tie rucky mozu znamenat pocikanu plienku,,.
ktoru cast tela teda mam… kontrolovat celo ma obcas teple aj ked
Horucku nema ja teda potom nechapem 🤷‍♀️
Stresujem len koli tomu ze mam chripku a snazim sa ho nenakazit 🙄😄
Tym ze sa uz Viacej Hybe tak
Preto moze mat Telo teplejsie ? Naobliekany tiez nikdy nieje

anavixy
15. jan 2024

Ono je to mozno tazke kym tu teplotu realne mat bude, ale potom to uz budes vediet spoznat lahko. Teple telo samozrejme moze mat, aj studene koncatiny, to je uplne normalne a nevadi to, malickym detom sa horsie prekrvuju akralne casti, preto ich maju casto studene aj ked im nie je zima, netreba za tym nic hladat. Krk ma mat tiez vzdy teply, tam sa prave kontroluje ci mu nie je zima- ked je studeny, treba lepsie obliect. Ked ma dieta horucku je vyslovene horuce, hlavne telicko, je to take ine teplo… ruky, ked stupa horucka a je centralizovany obeh, su naopak ladove, nie normalne studene, ale naozaj velmi studene. Asi si to musis len zazit, ale teda teple je ok, horuce premeraj. A teda co sa tyka tej teploty celkovo, tak lieky davas az od 38,0-38,5 v zavislosti od stavu (ci je dieta ubolene, umrncane, ake je stare atd), takze nepotrebujes vediet ci ma 37,5 alebo 37,3. Rataj s tym, ze telesna teplota fyziologicky rozne stupa a klesa, napriklad vecer prirodzene o cca 0,2 stupna stupa. Ale samozrejme ked si ty chora alebo je dieta po ockovani a teda ocakavas ze tu horucku mozno mat bude, nic strasne sa nestane, ked mu ju zmerias… 🍀

andreatytler
16. jan 2024

Podla mna to urcite spoznas ked zacne mat horucku. Skutocne tam je velmy vyrazny citelny rozdiel medzi 37 a 38 aj napriek tomu ze je to len jeden stupen. Mne sa najviac osvedcilo klasicky prilozit moje usta na celo dietata. Taky rychlotest horucky. Ked je horucka 39 tak to citis akoby dieta horelo. Ak dieta kojis, tak mu davas protilatky proti svojej chorobe a je mozne ze chory nebude.

autor
16. jan 2024

@anavixy dakujem za radu 🙂

autor
16. jan 2024

@andreatytler dakujem za radu skusim to takto

uriva
16. jan 2024

@andreatytler No, ale ak má mamička chrípku, tak by som to dieťa vtedy asi nebozkávala/nemerala ústami na čele....a to nehovorím o herpese. Dieťa s teplotou je buď nevrlé alebo naopak spavé - proste iné ako zvykne byť a to o poznanie. A teplomer či do ritky alebo bezdotykový na čelo ti to ukáže.

lenka2710
16. jan 2024

Ja mam dve deti a staršia ta ma teplotu tela do 36 stupňov, keď ma už nad 36,tak viem, že na ňu niečo lezie a mladší ten mal dlho od mala do 37,5,asi aj do 2 rokov!

autor
16. jan 2024

@uriva no praveze
Nevidim ziadne zmeny spravania aj ked ma 37.2
Tak sa smeje hra
Cize asi zbytocne
Stresujem jasne ze teraz kym mam chripku ho nebozkavam Mam rusko cele dni len na noc si ho davam dole
Snazim sa ho netahat po rukach uz mam antiniotika tak mi to snad cim skor prejde

andreatytler
16. jan 2024

@uriva To je podla mna uplne jedno. Ako mama je s nim tak casto a v tak tesnom kontakte ze mu tie svoje bacili urciete preda.To by sa musela izolovat. Jeden bozk na celo 2x denne neurobi ziadny rozdiel. Ak koji, tak je dieta velmi dobre chranene.