Ahojte, len otazka. V novembri dcere vyberali nosne mandle a sucasne jej aj odsavali tekutinu z usi.. co sa chorobnosti a chrapania tyka je to o dost lepsie len sa mi zda ze zas zacina zle pocut. Je mozne ze sa jej ta tekutina v usiach zas nazbierala za tych par mesiacov? Nemate skusenost?
@babulkomale ano toto mali v plane urobit ale nakoniec jej tam tie trubicky nedali, ze tam nemala tej tekutiny az tolko..
Uvidite vyvoj. Ak sa casto opakuju zapaly s tlakom na bubienok a je nutne robit paracentezu, je stipulka dobrym riesenim.
Prosim Vas a z coho sa tam ta twkutina tvori vlastne ? Sama asi nezmizne ze 😏 malej tiez chcu vyberat mandle, ma aj tekutinu v usku jednom tiez, tak to asi neni sanca ze za do kontrolyy nejak sama vstrebe ze 🙈
Mame s tym bohate skusenosti. Od minuleho juna sme 3/4 roka bojovali s roznymi virusmi tekutinou v dutinach aj v uchu. Konecne cca od marca je to lepsie. Nedavala by som trubicky pokial anj mudr.na tom netrva. Ak tekutina nerobi problem typu choroby a teploty. Postupne to prejde. Chce to hlavne trpezlivost a spravnu liecbu a prevenciu. Treba pocuvat mudr.
@jamidea dobrý deň aká je správna liecba a prevencia tekutiny v strednom uchu u dietata.
Ďakujem pekne
@alzbetkacicka ja nie som lekar, nebudem Vam hovorit, ze Vam to prejde ako nam. My sme navstevovali ORL kvoli kontrole kazde 2mesiace, lebo nastastie nebol hystericky a nepovedal hned, ze dat stipulky, mohlo to aj tak dopadnut. Proste sme cakali, kym to ustupi, tristvrte roka. Daval nam sirupy na odhlienenie, ktore ale myslim, ze nefungovali, acc long a pod. brali sme antihistaminika, balonikom "pretlakovali" uska. Ale hlavne, ako som pisala, trpezlivost a sledovanie lekarom. Inak by sme boli davno na operacii.
@jamidea ďakujem pekne za odpoveď.
Antihistaminika,prelachy nosa,vitamíny berieme plus som objednala ten balonik. Jedna pani mi ešte odporučila svedske kvapky do ucha kvapkat,im to pomohlo.
Snáď nebude musieť ísť na operáciu malý .
Majte krásny deň
@alzbetkacicka podla mna, laika, ak sa mu to nezhorsuje a nema nejaky velky problem, pockajte, teraz je na houby obdobie, ako som pisala, my sme boli 10m sledovani u mudr. A pomalililinky to preslo.
@jamidea ďakujem,tie kvapky zatiaľ nekupujem,teraz je chorý ale keď vyzdravie tak skúsim ten balónik.
Preplachy nosa mu idú super,to co mu z nosa vďaka tomu vyjde je neuveriteľné. Drzte sa a prajem všetko dobré 🙂
Ano nazbiera sa aj za par dni.
Pri dlhodobych problémoch moze byt riesenim ventilacna trubicka, do jedneho alebo oboch bubienkov. Odvadza tekutinu a ucho lepsie ventiluje.