dobrý deň, malému zistili začiatočnú diastazu brucha a Dali mi tejpy
ktoré mám používať 4 dni 3 dni voľno môžem sa opýtať prosím vás odpovedajte len ženy ktoré to už vyskúšali alebo majú skúsenosti. Pomôžu tie pásiky na brucho dieťaťu? robí to nejaké zázraky alebo je to čisto marketingový ťah?
dakujem krasne.
@mama4444 tiez si myslim ze pomaha, ale skor ako doplnok, dolezite je spravne cvicenie resp u deti pohyb (preliezanie, splhanie, na preliezkach a pod.) samotne tejpy neviem ci urobia zazrak ze diastaza zmizne, treba posilnit cele telo. Aspon my sme to mali takto vysvetlene. Fyzioterapeut nedal ziadne cviky alebo dalsie odporucania?
Tejpy určite pomáhajú, ale je to len doplnok. 🙂 Treba aj cvičiť 🙂
@mama4444 skuste pozriet na fb Fyziomama, su tam aj videa a cviky (treba dlhsie hladat), ktore sa odporucaju pri diastaze. Dobre su aj fukacie techniky (napr fukat do pupavy atd), na nete su urcite nejake dalsie tipy. Synovi pomaha vesat sa na hrazde, dvihnut nohy. A velmi ucinne je aj spravne dychanie, ale pri detoch asi tazko realizovatelne aby sa sustredili ako dychaju 😃
Sice na bruchu som to nemala ale inde. A zamňa pomaha. Dokonca aj športovci ktorí chodia ku nám im to pomáha pri pohybe. A skusenost ma už aj moja mamka. Operované koleno ťažko sa jej chodilo a tejp pomohol