Tebokan kvapky

mukiii007
25. máj 2012

Ahojte maminky, zaujímalo by ma, aké máte skúsenosti s kvapkami TEBOKAN. Predpísala nám ich doktorka a preto ma zaujímajú pre i proti. Čo si o nich myslíte? Ďakujem!

kacena4
27. máj 2012

@mukiii007 ja som ich brala na migrenu, na cievy a bola som s nim spokojna, ale len kratkodobo, potom sme zmenili liecbu lebo prestali zaberat

tosomja
25. jan 2013

@mukiii007 Ahoj, nám ich predpísala neurologička, lebo malá nehovorí čisto - splieta dve slová do jedného, vymýšľa si slová...tak vraj na pamäť...ale odkedy jej ich dávam ( 10 dní), tak mi vôbec nechce spať..Vlastne aj by spala, ale je nekľudná, nevie sa uložiť, plače, prehadzuje sa, akoby mala nervózne ruky nohy...len sa prehadzuje. Ráno je nevyspatá a nervózna. Dnes som jej nedala, uvidíme, či to pomôže...aby sa konečne vyspala.

Vy ich prečo beriete?

skolara
25. jan 2013

@tosomja a preco jej ich este davas? 😝 leteli by do kosa

mukiii007
autor
25. jan 2013

@tosomja Ahoj! Nám ich predpísala tiež neurologička, na lepšie prekrvovanie končatín. Ja jej ich dávam len ráno, aj to do čajíka, inak by mi to nevypila. Kedy ich podávaš ty, že ti nechce spávať?

tosomja
25. jan 2013

@skolara predpísala nám ich pred dvoma týždňami (necelými), posledné tri dni nespí...dnes som jej ich nedala, už jej ich ani nedám, ak sa jej spanie zlepší - poletia do koša...len chcem si byť istá, že mi nespí kvôli vedľajším účinkom toho lieku...Ale jasné, nedávam jej ich už.

@mukiii007 Nie, nám ich predpísala, lebo malá má problémy s rečou. Nevyslovuje správne slová - dislalia, či ako sa to volá...Ale podľa mňa príde jej čas a bude pekne rozprávať aj bez tých liekov.

skolara
25. jan 2013

aj podla mna skor by som sa pytala na logopediu. Este lieky nepomahali vyslovnosti a uceniu

tosomja
27. jan 2013

@skolara my sme boli na neurologii, u psychologičky, na ušnom, krčnom, očnom...no neviem, kde všade...Malá nespolupracovala u psychologičky - čo chce od dva a pol ročnej...tak povedala, že ke´d začne chodiť do škôlky, že sa to zlepší a až potom stačí ísť k logopedičke,...Bývam v Trebišove, takže tu asi ani nič poriadne nevyriešim

skolara
27. jan 2013

ja v Mi takze viem o com hovoris ale podla mna citanie detom a logopedia by to spravila a ziadne lieky by som nedavala urcite

clemensia
27. jan 2014

ahojte,mojej stvorrocnej dcerke predpisala tebokan pedopsychiatricka,vraj je to ucinne pri nocnom pomocovani a pri poruchach spravania.uvidim vysledok.

lukabea
15. feb 2014

Ahoj. Prečítala som si príspevky a nedá mi, aby som sa nevyjadrila. Môj syn dobral TEBOKAN minulý týždeň, predpísala mu ich neurologička, lebo nerozprával - napriek pesničkám, básničkám... Teraz je z neho kecálek, nerozpráva ešte čisto /v apríli bude mať 3 roky/, ale to už neurologička nechala tak - povedala, že do 4 rokov reč dieťaťa nemusí byť čistá, po štvrtom roku treba spolupracovať s logopédom, pokiaľ sa reč neupraví.
Dôležité je napísať, že TEBOKAN je prírodný výťažok z gingko biloba -slúži na prekrvenie a na stimuláciu mozgu. Treba ho užívať RÁNO alebo DOOBEDU, pokiaľ sa podáva neskôr, spôsobuje nekľud a možno aj nespavosť. Neviem, aké dávkovanie vám predpísali, môj syn bral 1 ml. Neviem, či by som ho hneď zahodila do koša - možno by som skúsila nasadiť ho postupne zvyšovaním dávok a v priebehu 1-2 týždňov sa dostať na dávku predpísanú lekárom. A výsledok určite neuvidíš za 1 mesiac. Brali sme ho v 3 mesačných intervaloch 1x denne a potom musí byť mesiac pauza.
Skús to prekonzultovať s lekárkou alebo v lekárni, uvidíš. Beáta

miku1
21. mar 2014

@lukabea A ako ste na tom teraz? Nám ich dnes predpísala neurologička. Doobedu som dala dcére prvú dávku, najedla sa, išla spať, a spí už 4tú hodinu vkuse. Ale je pravda, že je aj chorá, tak to asi aj preto. Nám ich tiež dala kvôli reči. Vidíš už na synovi nejaké výsledky?

lukabea
21. mar 2014

Maly je v pohode, keca jedna radost - este nema cistu rec, ale este len buduci mesiac bude mat 3 roky, takze rec sa upravi. Ale ide o to, ze tvori vety a rozprava, to je dolezite....

chimalova
17. okt 2014

chcem sa spitat ties na lekarka pretpisala kvapkizmilili sme sa mali sme dat 2 kvapki a dali sme malemu viac 1,2 mm mozte mi poradit

miky28
24. nov 2014

@tosomja nám tiež predpísala tebokan detská psychiatrička ale vyslovene nám dala dávkovanie len ráno a na obed, pretože by vraj zle zaspával...podporuje to činnosť mozgu a tým pádom je aj plný energie tak sa aj čudujem, že vám to nepovedali :-/

tosomja
24. nov 2014

@miky28 no nepovedali, až naša pediatrička nám povedala, aby sme to vysadili...

mimioo
9. feb 2015

Nam ich teraz predpisala neuro-psychologicka a kazala nam ich zasadne rano 1ml , a asi tyzden nich berieme zmenu nebadam ziadnu , nam ich dala lebo syn bude mat v maji 5 rokou a nechce sa mu rozpravat ☹ uz som zufala s toho. A to nastevujeme uz 2,5 roka lokopedicku , kranio-sakralnu terapiu a neurologiu a mnoho inych lekarou , citave pravidelne knihy , kreslime , hrame sa , rozoznavame farby ,pismena a cisla ale vsetko ukazuje rukami ked povie tak po svojom ( svojou recou ) a decke pesnicky spievam uz aj ja ci sa chyti an mi nato mama toj 😀 ale aj tak hudba u nas ide a nicoho sa nechyta

lucus83
10. feb 2015

@tosomja Tebokan je výťažok z Ginkga. Preukazateľne zlepšuje prekrvenie mozgu, preto sa používa po mozgových príhodach, ako prevencia demencii, určité zlepšenie sa zaznamenalo aj pri liečbe- resp udržiavaní Alzheimera (kedže dnes používané lieky ho nedokážu zvrátiť, len spomaliť jej priebeh), u deti po DMO, pri problémoch s pozornosťou.... Zlepšenie prekrvenia mozgu= zlepšenie fungovania, zlepšenie synapsií.
Ako dávaš Tebokan? Pretože ak ho dávaš v poobedňajších hodinách- vyvoláš efekt ako po vypití silnej kávy - nabudí. Ak Ti malá ešte poobede spáva daj jej kvapky hneď ráno, keď sa zobudí. Ak ani to nepomôže, poraď sa s lekárkou o rozdelelenie dávky na polovicu- ráno a poobede- keď sa Ti vyspí.
Tebokan je veľmi dobrý liek, sú s nim dobré výsledky, takže pred vysadením, by som sa určite poradila s lekárom. Možno je potrebné, dávku rozdeliť alebo znížiť- držím palce.

metisa
12. feb 2015

Moj syn mal dva roky , nerozprava a preto mu dala Tebokan nasa neurologicka - 4 kvapky rano mu davam.
Od kedy mu ho davam, tak sa mu na ruckach porobili take suche miesta. Nasa pediatricka povedala, ze ona by to svojmu dietatu nedala.... a ze mame skusit vynechat Tebokan na isty cas, ze nic sa nestane. Vraj Tebokan moze u deti vyvolat aj nechutenstvo / co je pravda, lebo maly nechce papat.
Tot moja skusenost.

vilki
29. okt 2015

Ahojte, obnovujem temu... dnes synovi neurologicka predpisala tebokan. Bral aj concertu ale len chvilu. Predpisala nam to na adhd. Beru ho vase deti pri adhd? Pomaha im to?

ematko29
7. sep 2016

Vidite zienky,tolko som sa pytala lekarov ci nieje nieco naczlepsenie cinnosti mozgu,aj v lekarnach a nic.Azctubsom sa docitala,ze predsa nieco je .dakujem