Ahojte mamky, pise vam tatko 🙂 nas maly synak (3t) ma problem s vyprazdnovanim. Vzdy, ked to na neho pride, puci sa, ocervenie, strasne place a natahuje telicko do tvaru bumerangu. Potom ked sa mu konecne podari vytoto, stichne akoby utal. Skusil som sa uz pytat v lekarni, tak mu davame espumisan, masirujeme brusko s pupikom a davame feniklovy caj, ale nic nepomaha. Kupil som mu este biogaia probiotika za nekrestanskych 10€, ale tie odkedy mu davame, tak z 8 minutoveho pucenie sa stalo dvojhodinove pucenie, cize je to este horsie. Vsetky babkovske rady z internetu nam nepomahaju. A uz naozaj nevieme co robit. Dokaze byt aj 4 hodiny hore, cely cas jacat, pomedzi to papat. So zenou sa nevyspime, lebo stale sme hore a uz zaciname byt z toho nervozni a spravame sa k sebe nevrlo
@arcticcode za vigantol nahrada D-vit a este dobre na brusko su teple oblkady cvicit s nozkami plus my sme mali aj infacol... prve mesiace zvyknu byt tazke kym sa crievka rozhybu.
@labutiatko to vsetko robime a bezvysledne. Davame ho aj odgrgnut, aj na brusko, aj obklady, aj masirujeme. No proste vsetko. A i tak nemame spania. A ja este sa musim trepat na nocne a nechavat doma zenu samu s dietatom. Som myslel ze porod je najhorsia cast, ktoru mame za sebou, ale to som sa mylil
@arcticcode ak ozaj nepojde, pouzite rektalnu rurku.. a hlavne nepocuvajte reci typu, ze nie casto, lebo babo si zvykne.. ja som to mojmu malemu robila pomaly kazdy den do 3m.. potom sme preslu na UM a uz kaka sam kazdy den, konecnik mu po rurke nezlenivel, ako vela ludi hovori...
No a probiotika skuste tiez vymenit, skuste napr. Infants Dophilus, tie mamicky velmi chvalia. Vela štastia, nech sa to cim skor upravi 🍀
Treba zatlačiť rektálnu rúrku !
@arcticcode je to obcas pokus omyl s tymi liekmi a vsetkym..skuste este tu rurku ako pisu aj iny...a chce to cas,vsetko je len obdobie raz bude dobre...
@arcticcode náš malý má mesiac, a tiež máme tento problém. Vigantol som vymenila za inú náhradu, po probiotikach ho bolelo bruško, plakal vkuse aj 4 hodiny. Doktorka odporučila vysadiť pokiaľ je plne kojeny. Keď mu ich nedám, tak je kľudný. Rektalnu rúrku som mu nevedela zaviesť, ale čo nám pomáha a to je na dennom poriadku, že mu zdvihnem nohy a vlhcenou utierkou mu mu takým jemným tlakom prechádzam po analnom otvore a to mu veľmi pomáha. Niekedy to doslova z neho vysplechne. A potom je už kľud. Vyskúšajte to takto.
@arcticcode rektalna rurka je zazrak, vigantol skuste nizsie davkovanie a spolu s mliekom, nie nejakymi inymi liecivami. Myslim, ze je problem len s kakanim (keby ho vseobecne boli brusko tak by skriekal aj mimo toho, pozname take velmi dobre), tak rurka, on sa to nauci aj sam, len to chce trochu casu... u nas pomohlo az zavedenie prikrmov v 4 mesiacoch, dovtedy obcas rurka...co uz trapit babo je zbytocne...
@arcticcode najhorsich je prvych 20 rokov, potom si zvyknes 😉
@arcticcode vigantol nenahradzajte d-vit, kupte d od Terezie, je v olivovom oleji 🤗
@jankap55 dakujem, nas je tiez plne kojeny, toto urcite skusime 🙂
@arcticcode ja som prvy mesiac bola s manzelom zrela na psychiatriu, naozaj, som myslela, ze sa zblaznim, nas mal brutalne koliky a o kakani ani nehovorim, do 3,5mesiaca sme dennodenne pouzivali rektalnu, inac, tiez som kojila a ked som presla na UM, malemu skoncili koliky (hltal vela vzduchu a bol hladny neustale), avsak vykakat sa nevedel, zmenili sme UM a dali probiotika Probiofix, su este nekrestansky drahsie ako Biogaia, ale maly sa vie sam vykakat a neboli ho brusko 🙂
@arcticcode ahoj, mozno skuste este vymenit pupik za saloos detsky uvolnujuci olej z dm a masirovat tym. Nam pupik robil fest zle. A ked sa maly pucil nosila som ho v klbku (chrbatik oprety o moju hrud, nozky chytit pod stehnami a jemne pritlacat k brusku). Niekedy aj s teplym obkladom. Doteraz ked mu ide tazsie tak ho chytim a dobreze plienku nerozstreli 🙂 nam pomahal aj uz spominany infacol, aj sa lahsie davkuje nez espumisan ked bude mamicka sama.
@arcticcode a inac my sme vigantol vymenili za jamieson Bebe D a fakt pomohlo
Dnes sme sa na ten vigantol vykaslali, chlapec kaka a place pri tom nie viac ako 10 minut. Neverim, ze to nemal z toho. Vcera dve a viac hodin vkuse plakal, kym z neho nieco vyslo...
@arcticcode este ma napadlo, ze biogaia sme zacali davat spolu s vigantolom. A o vigantole som pogooglil, ze deti z neho niektore vystrajaju... Tak neviem, neexistuje dajaka ina nahrada? Skusime mu to teraz par dni nedat