Ťažké časy s deťmi a chorobami

12. dec 2022

Ahojte,píšem diskusiu kvôli sestre.Preziva ťažké časy a už fakt neviem ako jej pomôcť.Ma deti vo veku 7 a 2 r,sú často choré a potom to od nich aj sestra chytí.Niekedy je to "len" kašeľ,niekedy oveľa horšie.Zaciatkom mesiaca boli úplne chorý všetci.Vysoke horúčky,kašeľ,z kašľa grcanie.Sestra ledva stala na nohách,nevládala o deti sa postarať.Pokial mi čas dovolí tak idem k nej a pomôžem trochu.No aj ja mám svoje problémy,2 deti a ani nás neobchádzaju choroby.Najhorsie že je na všetko sama,jej manzel celé dni robí a má divný prístup.Deti nezobere k doktorke,nedá im lieky lebo to nevie.Tiez sa nevie postarať o ne keď sú choré,neostáva doma aby odbremenil sestru.Smeje sa jej že ako sa nakazila od detí a on jediný to nechytil.Pride mi to úplne cez.Sestra je často zúfalá,vynervovana,nevládze ani z postele vstať nie to ešte o deti sa postarať.Casto je na konci svojich síl a nevie ako ďalej.A ja neviem ako jej pomôcť ,poradte

mjk40
12. dec 2022

Teraz je tá chorobnosť detí veľmi veľká aj naše to tak majú. Asi musí vydržať pokiaľ to ustúpi. Takého chlapa ťažko zmení.

deti95060810
12. dec 2022

aha.. takže manžel to jednoducho nevie - ani len dať lieky...
čo by fešák robil keby sestra išla na pár dní do nemocnice? ani vtedy by nevedel sa postarať o deti? asi by potreboval menšiu príučku od života...

katarinka89
12. dec 2022

Aj my máme toto iste odkedy nastúpili 2 z 5 deti do škôlky, od septembra sa to ťahá a teraz sú jedna po druhej chore- teploty, kašeľ a ja to isté. Muža mam 7 dni v týždni v práci takže viem o com píšeš.

ivangeline
12. dec 2022

Jednoducho sa na mieste sestey dvihnem a pojdem inam odpocivat a liecit sa aspon na tyzden. :D Ja tiez uvazujem nad vikendom inde. Sama. Tiez sme tento rok nonstop usopleni a teraz som uz velmi aj ja chora..

autor
12. dec 2022

Viem že je veľká chorobnosť,no ona toto rieši už 7 rokov,odkedy sa narodil starší.Odmalicka mali neake problémy s bábätkom.Nechcel jesť,nechcel spať, potom škôlka,choroby a do toho menší súrodenec a zas všetko odznova.No má to ťažké.A najhoršie že nikto jej nepomáha.Ani muž,ani babky.

ema22270
12. dec 2022

My tak podobne, ale mne teda aspon manzel pomoze, inak nik z rodiny nie, ale aspon na neho sa teda poobede mozem spolahnut, ze ked je zle, pomoze. Moj starsi je takto chory od septembra uz 3x, 2x som to od neho chytila a popritom kojim 4mes synceka este, teraz sme mali obaja kiahne, starsi je teda doma zo skolky uz mesiac a pojde az v januari, mala som vysoke teploty no hroza, dolezite je, ze som neprisla o mlieko a zatial to najmladší ani nedostal. Chapem, ze to ma sestra tazke, pristup jej manzela je trosku cez... ale inak asi to len musi nejako zvladnut, myslim ze vsetky deti su teraz extremne chorlave.

h2o2
12. dec 2022

Aj my sme chorá cela rodina od kedy mame deti...keď som bola bezdetna za 15 rokov som nebola nikdy PN. A ked ešte ochorie muž je to tragédia 😂. Toto prežívala väčšina rodin s malymi deťmi.

katulienkax
12. dec 2022

ja som mala v tomto v hlave jasno, ale viem, ze kazda zena to ma nastavene inac, druhe dieta len v pripade, ze mam pomoc od muza, kebyze vidim, ze pri prvom ziadna pomoc, ziadne dalsie by som uz so mnou nemal

amiaja
12. dec 2022

Teraz je toho strasne vela.. aj moj syn je chory, vysoke horucky, strasny kasel, nadcha tak sa len modlim nech to nechytim.. bude to musiet zvladnut. Pekne ze jej pomahas.. vasi nemozu pomoct? Aspon navarit a priniest?
A to ze ma za muza imbecila je jej hadam jasne.. to by si mala tiez poriesit

autor
12. dec 2022

@amiaja S našimi rodičmi nemáme dobrý vzťah,mama jej povedala že má deti rodinu nech sa stará o ne sama.

autor
12. dec 2022

Keď mi čas vydá ja jej navarim alebo na čas zoberiem jej deti ku nám.Len keď sú až tak extra choré tak nechcem,aby zas moje to nechytili od nich.Reci že to prejde je to len obdobie na to už je alergická.Ked vidí že deti sú uz staršie a nič neprechádza, všetko je ťažšie a ťažšie.

vlado818
12. dec 2022

@katulienkax Klobuk dole pred vasim nazorom.
Keby bolo viacej zien ako vy tak ani MK nebude fungovat...😀

nickpick
12. dec 2022

sestra je urcite rada, ze jej pomahate, zial aj ked to znie necitlivo, mat 2 deti bolo jej rozhodnutie, ked videla ze muz nepomaha nemala ist do dalsieho, deti byvaju casto chore, to je fakt, bud zvysi tlak na muza, alebo nech zapoji muzovu stranu rodiny, inak to co je za chralpuna, ze sa odmieta postarat o deti a podporit svoju zenu ked je chora…zial aj vyber partnera je jej rozhodnutie…

autor
12. dec 2022

@nickpick Jej svokrovci tiež nepomáhajú,nemajú záujem