Ťažké afty u dieťaťa

klaudiecka32
13. aug 2016

Zienky potrebujem surne poradit..maly ma bolave afty na licach aj podnebi a z toho aj zvysenu teplotu..dost place co ho to boli aj jedlo uz moc nechce lebo za kazdou lycicou sa stazujena bibi..co ucinne vam nakoniec pomohlo? Davam mu hnedu vodicku taku tinkturu a skusila som aj vecer mu dat Florsamil aj b komplex..vdaka za kazdu radu

charity
13. aug 2016

@klaudiecka32 Vitamin C a dieta, kedze to bol priznak potravinovej intolerancie. Skuste to dodoagnostikovat.

maminkaat
13. aug 2016

Aj ja som davala vitamin c po konzultacii s pediatrickou

daniela208
13. aug 2016

Nám pomohol TANTUM VERDE sprej.....je dobrý hlavne v tom že utlmí bolesť a dieťa sa je schopné najesť a napiť

klaudiecka32
autor
13. aug 2016

@maminkaat
@charity. Mne poradili b komex v lekarni a nic one okrem toho na potieranie?

marika3678
13. aug 2016

Vysoke davky vitaminu C. Ale urcite s navstevou lekara, dieta zacne odmietat stravu, neskor aj tekutiny, cim moze dojst k odvodneniu. Treba nasadit co najskor liecbu, aby sa to nerozsirilo, nezhorsilo.... Mojej neteri na naliehanie svagrinej podali vitamin C priamo do zily. Neviem ci sa to este robi, ale treba sa pytat, nedat sa, naliehat ... nerobit si nic z nervoznych lekarov!!

maminkaat
13. aug 2016

Nie nic sme nepouzivali.Zavisi asi aj na doktorke alebo lekarni

marika3678
13. aug 2016

@klaudiecka32 ake velke dietatko to je a kolko toho v puse ma?

seahorse27
13. aug 2016

Ak je to az take rozsiahle, treba ist k dr. alebo pytat nieco ucinne v lekarni podla veku dietata. Moze ist o oslabenu imunitu, tak treba pridat vitaminy - hlavne zinok, vit. C, B-komplex. Neviem, ake stare je dietatko, ale ak uz papa vselico, tak vysadit cokoladu, citrusy, jahody, orechy a taketo najznamejsie alergeny a sledovat, ci sa budu objavovat afty znova. Potom vylucovacou metódou mozno pridete na to, co to sposobuje....ak je to vôbec nejaka potravina, co nemusi byt 😒

janinah
13. aug 2016

nemá slintavku?skús Tandum verde,ten neštípe,nepíšeš vek,je to od 6r. ale ja som dávala 4ročnému po porade s pediatrom

jeemima
13. aug 2016

aj ja odporucam tantum verde sprej ale malym detom strieknut na jazyk alebo na afty ale nie rovno na hrdlo ono sa to roznesie po puse...je dobre to strieknut pred papanim trosku to umrtvi pusu aby to tak nebolelo...ak ich ma ale vela tak pohotovost aby shodnotili ci atb nebude treba

mawka
14. aug 2016

na afty je najucinnejsi B komplex. treba zistit, ci su to len afty podrazdene alebo je to virusoveho povodu. moja mala to mala na jar, plne usta, chudatko ani jest nemohla. v lekarni nam dali taky roztok, za boha si nespomeniem ako sa to volalo, cerveno modra krabicka to je a velmi velmi rychle sa jej po tom ulavilo. okolo 8 e to stalo. hlavne je to na hojenie. lebo ak je pritomny virus, tak ako prisiel, tak musi odist a ked po tyzdni neodide, tak uz by mal lekar nasadit antivirotika. hlavne malej robil aj vyter. radsej chod zajtra k doktorovi. taketo skusanie vselijakych pripravkov ci pomozu alebo nie je od veci. a zvlast ak to ma tak velmi rozsirene.

lubkavargova1
14. aug 2016

Aj kloktanie solnym krystalom (alebo kristalom?) pomaha. My sme sa tak zbavili u synovca, ale tiez az ako nam lekarka poradila.

klaudiecka32
autor
14. aug 2016

@mawka no on toho nema az tak vela len si to nachce dat vytierat tak sa trapime uz 4 den a od vcera mu davam aj sprej Florsamil aj kvapky b komplex..nan lekarka kazala vytierat len tou stiplavou tinkturou nieco ako herbadent a nic viac tiez mi mohla poradit ten b komplex..maly budeme mat 2 roku tak sa s este tazko vyjednava aby si to nechat natriet.

rheuska
14. aug 2016

Mne u zubara dali krém na to. Neviem ako sa volal. Ale po jednom raze to strplo, potom to zmizlo a odvtedy mam pokoj. Už aj viac ako 10 rokov.

yollanda
14. aug 2016

@klaudiecka32 hlavne nikdy neoblizovat maleho lyzicku. moja mala afty z toho

lucylka25
14. aug 2016

Homeopatikum Borax 9ch, 3x za den vycumlat v ustach 2 gulicky.

zuzu100
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slaza
25. aug 2016

Nám na afty pomohlo orálne probiotikum Bactoral - sú to cmúľacie tablety. Keď by to bola už ťažká gingivitída tak pichanie injekcii B12, čo bol pre moje deti veľký stres. Ale pomohlo to.