Ahojte mamičky mám otázku konkrétne na tie ktoré ich deti mali pôrodnú asfixiu ostali vaším detičkám nejaké následky? Môj syn má rok a pol a je akoby vo svojom svete hrá sa pozná ľudí ak niečo chce napr. Vodu donesie mi fľašu ak chce zapnúť hracie auto donesie mi ho atď. Ale málo kedy zareaguje na volanie jeho menom je trošku nervóznejší , slabší. Vie asi 4 gestá snažím sa ho naučiť viac aj rozprávať ale vie iba mama babka ja viem , že možno je ešte na niektoré veci malý, že od neho nemôžem žiadať naraz toľko veľa vecí no niektorý hovoria, že vie málo niektorý zase , že nato čo s ním bolo je do v poriadku to viem ja som rada , že žije lebo lekár mal čo robiť pri resuscitácii hneď ho previezli do Košíc na neonatológiu tam urobili lekári zázrak som im veľmi vďačná. Mám obavy z autizmu manžel má v rodine autistov lekárka povedala, že je to dedičné , má prejavy autizmu samozrejme, že pôjdeme na vyšetrenie no bola by som veľmi rada keby ste mi poradili. Ďakujem ♥️
netrap sa asfixia a dedicnost pri autizme su uplne rozdielne veci uzivaj si syna a teste sa z prichadzajuceho leta
Netráp sa zbytočne. Rob, čo môžeš,čo sa týka výchovy, ale nerozmýšľaj veľmi do budúcnosti. Nikto na svete ti v najbližšom období nepovie ako bude malý fungovať v budúcnosti. Možno bude mať niektoré autistické črty.Ale škála a stupeň inakosti môže byť od každého prípadu iný.
A diagnostika autizmu, ak to nie je ťažký stupeň, je niekedy práca na roky...
Neporovnávaj ho s ostatnými. Bude ťa to zbytočne vyrušovať.