chcela by som pokecat nezavezne a ake su vase skusenosti s cvicenim ci sa to upravili alebo naopak zhorsilo!!!ozvite sa kto ma skusenosti
no my od narodenia chodime do blavy sadry bolo ich sest,potom nasledovala operacia achylovky a teraz dlho rehabilitujeme ale prsteky stale utekaju dovnutra teraz nam pimar navrhol zriesit druhu operaciu ale nevysvetlil mi co presne by mu operovali a to ma zaujima ci ste mali aj s tymto skusenost,my mame problem len s lavou nozickou prava je v poriadku.
@evahalaszova môj bráško sa narodil s vykrutenymi nôžkami, Tiež mal sadry od par tyždnov. Jemu velmi pomohla jedna paní, u ktorej boli. Mu chytila nôžky urobila nejaky hmat, obväzom zaviazala a mal ich krasne rovné. Mama ta až plakala ked to videla. Potom sa mu to ešte trošku vykrutilo ale už ani zdaleka nie tak ako to mal pred tym, lebo on ani nemal len že špičky proti sebe ale ešte viac vykrutene až dozadu. Viem že nosil potom ešte take vysoke remenove topanky, či ako to nazvať na noc. A teraz ma už 26 rokov a hrava fotbal. Ešte na zakladnej v prvom stupni mal tie nožky trochu dovnutra, aj spolužiaci mali ešte sproste poznamky. J!ednemu aj zub vybil, ked sa mu posmieval 😅 . Ale na tom druhom stupni už chodil uplne normalne.
ved aj koli tomu to chcem poriesit aby sa mu nesmiali ze kriva alebo zle chodi.ono nam to tiez aj vyvezovali ale ono sa to moze vratit naspet teraz nosime boty s majerovou liniou ale zacal chodit strasne skaredo akoby tu jednu nozicku obcas zabudol a dotahuje ju tazko sa to opisuje.citala som o tejto druhej operacii co nam maju robyt to akoby mu mali dat nieco do chodidla aby sa mu skratil sval a neutekali prsteky ale neviem ci je to presne ten nas problem to som si len vygyglila v tych ponsetyho metodach.my sme to mali takto vid.obrazok
@evahalaszova my sme mali nožičky dnu omnoho viac a obydve,no strach vidieť.mame zdravotníčke slzy vybehli ked to videla.mne v pôrodnici ortopedička prišla ukázať cviky ktorými sa mali nôžky narovnať aj samé,len mi prízvukovali že poctivo cvičiť a cvičiť,inak operácia.tak aj bolo a po 3 mesiacoch bolo všetko ok.booooooože ako tá revala a ja s ňou,ale chvalabohu sa to spravilo
@evahalaszova môj braško to mal ovela horšie, obe nožky mal vykrutene a ešte viac, a ako hovorim, hrava už fotbal, človek by ani nepovedal, že ničo s nohami mal. Jemu tiež nožky zabiehali, ked bol vo veku tvojho synčeka, ked sa zabudol. Potom sa to postupne upravilo.
A decka si vždy nAJdu dôvod aby sa smiali, ale tak samozrejjme že to boli, maminu ešte možno viac ako samotne dieťa, to sa s tym väčšinou lepšie vysporiada. Môj braško mal v tomto fajn povahu, on si tovyriešil ručne stručne a už sa mu potom nikto nesmial 😉
A inak obdivujem ťa, viem ake je to ťažke, najmä to cvičenie a vykrucanie nožičiek, mama sa naplakala tiež, ked braško vrieskal pri tom cvičení. Ale pomohlo to. To je hlavne. Vela sily prajem
dakujem a nepoznate niekoho kto si presiel takymito operaciami co som pisala?nepostrehla som braska operovali teda nozky ci nie?
@barboritta aj mi vela cvicime ale sa to stale vracia teda uz iba prsteky ja mam ten problem ze uz maleho nevldzem drzat bude mat uz dva roky aj rehabilitacna ma co robyt s nim.
@evahalaszova tak to chápem,to už nejaké to kilečko je cítiť.ale aj tak dobre že to už je v takomto štádiu.veľa trpezlivosti a bude to dobré.moja lieta ako šarkan 😀
patulo tiez lieta jak sarkan az na to ze zacina zabudat na nozicku ale nie vzdy
@evahalaszova ahoj citam tvoje prispevky mas tu asi najviac skusenosti tak by soms a chcela s tebou poradit...dcera ma od narodenia jednunozicku dost tak dovnutra chodili sme na ortopediu adr povedal ze sa to upravi ked sa na nu postavi ze ona len navolno ju tam stale otaca...teraz ma 7 mesiac sama sa uz postavi ale to nohu jednu ma celkom dovnutra..je pravda ze stoji na spickach este tak neviem co si ty o tom myslis? dakujem za odpoved
@erikaaaa4 pridaj sa sem do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/1887/
@erikaaaa4 neviem ako velmi ma tu nozicku dovnutra,niektore nozicy sa naprvia ked to nema velmi vytocene myslym tym ze pevnou obuvou ortopedyckou.ak ste nechodili od narodenia na sadry tak to asi nemala tak velmi a nieje potrebne to sadrovat,no radsej by som isla do Bratislavy alebo Banskej Bystrice na konzultaciu.My sa stym trapime od narodenia teraz mu operovali teda predlzovali slachy a uvolnovali kost na chodidle a mame uz dva mesiace sadru.
@evahalaszova dakujem
ahojte aj moja mala to ma ale iba take mierne zakrivene ...neviete z coho to može byt ???? preco to vlastne vzniklo ???? dakujem
Ahojte je tu prosím niekto aktívny? Potrebujem sa poradiť. Ďakujem
@evahalaszova ak myslíš chodidlá obe smerom dnu tak to my sme mali