Tachykardia u novorodenca

7. jan 2024

Ahoj skupinka..má niekto dietatko s diagnózou tachykardia ? My máme 3 týždňového synčeka, zistili mu to po pôrode.. boli sme v Nusch v Ba kde mu nasadili liečbu..aktuálne sme už doma s liekmi 3x denne rytmonorm a sotalol 😔 dnes sme spozorovali že maličký mali chvíľu vôbec nereagoval, zbledol, pulz sa nedal ani spočítať ako moc bilo srdiečko.. 😥😥 samozrejme sme hneď leteli na pohotovosť ale tam mu to už prešlo a všetko bolo v poriadku.. citim sa tak bezmocná ako pomôcť tak maličkemu bábätku 😥😥

muchacici
7. jan 2024

Držte sa, veľa síl a zdravia bábätku, dúfam, že sa mu to čoskoro ustáli.. 😓😣💔

martinaju
7. jan 2024

Investuj do owlet ponozky pekne krasne ti tam vsetko zaznamenava a mozes riesit s lekarmi vysledky z merani a nie ze ti pomaly verit nebudu ked prides na pohotovost. Nas maly nema taketo problemy a mame ju a teda ja som ovela kludnejsia. Vydrzi 16 hodin a hodinku sa nabija. Je to drahšie ale keď ma dietatko problem so sedieckom tak by som do toho urcite isla.
Prajem nech je vsetko v poriadku 🙏🏽

carmenuska
7. jan 2024

Ahoj, napíš mi IP, zajtra ti odpíšem. A volaj hneď ráno do kardiocentra ,že toto mal...Je to záchvat tachykardie.Mam dcéru s tým, je po ablacii.

vercavercaverca1
7. jan 2024

Ahoj, synček má už skoro dva roky ale tiež od 4 týždňov života berie rytmonorm (mali by ho teraz postupne vysádzať). My sme podobné stavy už nemali po nasadení liečby, ale ako píše pani predomnou treba volať do kardiocentra (pripadne spádovému kardiológovi ak ste už niekde). Prajem veľa zdravia ❤️ neviem aké máte presne problémy, ale detičky zvládnu naozaj veľa, držte sa

pseudomonas87
8. jan 2024

Ja by som doplnila ešte jedno, ak by sa toto zopakovalo, ja osobne by som volala záchranku, ty nevieš ako dlho to potrva , a na zachranke bude hneď na monitore atď.

shara1234
7. apr 2024

Dobrý deň, viem, že už je príspevok starší, ale aj moja dcéra má od narodenia wpw syndróm, od 1.tyzdna života berie ritmonorm 3 krát denne. Boli sme takisto v DK BA, zo začiatku sme mali veľký problém s liekom, tuším do pol roka, skúšala som rôzne spôsoby podania, s čistou vodou, glukózu, ovocnou šťavou, ale od pol roka už začala pekne jest, každé 3 mesiace sme monitorovane u svojho kardiologa, kde chodí dcéra na EKG, echo a a raz za pol roka má holter.
Keď mala 3 mesiace, tak isto sa mi zdalo, že ma vyšší tep, utekali sme na pohotovosť. Tep vyšší nebol, potom som si DKC požičala aj prístroj na meranie tepu, aby som si bola vždy istá, ak sa mi tep nezdal. (počúvam len fonendoskopom)
Po roku sme skúsili vysadiť liek, po týždni dostala tachykardiu, tep 220 (bez žiadnych vedľajších účinkov) ,volala som svojej kardiologicke, ta nás hneď poslala do DKC a tachykardiu jej zrušili a znova nasadili liečbu. Teraz ma dcéra 2 roky a teraz sme opat skúsili vysadiť lieky a po 2 dňoch mala dcéra tachykardiu, tak sme opäť na liekoch.
Chcela som napísať len svoju skúsenosť, dcéra síce užíva od narodenia lieky 3 krát denne, niekedy ho zje horšie, že odmieta ale poväčšine ho zje v pohode ale okrem toho nemá žiadne iné problémy, obmedzenia. Zelam hlavne veľa zdravia a trpezlivosti. Ak by ste mali viac otázok kľudne napíšte. Keď bola dcéra mala, potrebovala som s niekym poradiť, porozprávať, ale nikoho som nenašla.

autor
7. apr 2024

@shara1234 ahoj my máme rytmonorm plus sotalol 3x denne, teraz sme boli v Ba na kontrole v troch mesiacoch všetko bolo ok..holter má od narodenia každé 2-3 týždne, všetky boli v poriadku bez zachytenej tachykardie 🙏 rytmonorm budeme pomaličky vysádzať a zostaneme už len na sotalole do 1 roka , mám doma fonendoskop ale úprimne moc ho nepoužívam nakoľko neviem rozoznať u takého bábätka či má tep zvýšený to by som musela prístroj používať 24/7 😔

renh
13. máj 2024

Prosím mohli by ste mi napísať na renh@centrum.sk.Mala by som pár otázok na tachykardiu u miminka.Ďamujem Nehybová