Tabletky Acidom folicum, Piridoxin, Maltofer kvapky

janus141
19. okt 2012

ahojte mamicka ktora z vas ma skusenosti s tabletkamy acidom folicum,piridoxin a kvapky maltofer su to vsetko na zelezo mam synceka ktory ma 3mesiace a to musi vsetko brat ze vraj ma malo zeleza....ale od kedy ich berie je nekludny nechce cez den spinkat a ma aj bolesti brusky davali ste ich aj vy a ako reagovali na nich vase deti vopred dakujem za vase odpovede... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

liz_lemon
19. okt 2012

@janus141 ja som davala presne tuto kombinaciu, ale jedine co som si tak vsimla, ze maleho trosku zapekalo z toho maltoferu, ale aj tak kakal kazdy den, inak nejaky nepokoj som si vobec nevsimla

stastnamamulka
19. okt 2012

ja mam rovnaku skusenost ako @liz_lemon ,sfarbenie stolice zo zeleza ale inac ziadne vedlajsie priznaky som si nevsimla,skus sa poradit s pediatrom

tobinka2
19. okt 2012

aj môj syn bral maltofer a piridoxin dosť dlho, len nám lekár nepovedal, že maltofer treba rovno striekačkou do hrdielka, aby to nešlo po ďasienkach, tak si to odniesli naše zúbky, poznám viacero takýchto prípadov, to len ak môžem poradiť

alena0305
19. okt 2012

@janus141 moja malá má tiež málo železa (plne kojená) ale užívame len kvapky maltofer - doktorka ma upozornila, že môžu nafukovať bruško - takže asi len častejšie dávať na bruško, masírovať, cvičiť s nožkami ku brušku ako pri kolikách a ak kojíte môžte si nasadiť železo aj vy. Prípadne po ukončenom štvrtom mesiaci na večeru nejakú kašičku - tie sú obohatené o vitamíny a potom sa krvným obraz vylepší po zavedení polievok - zeleninka plus mäsko ( pri synovi - teraz má 5 rokov som začala tiež kvôli kvr. obrazu po 5 mesiacoch s príkrmami - dojčené deti by mali po polroku)

zuzi0911
19. okt 2012

@janus141 ahoj mi to bereme akurat teraz. Len stolicu mala asi 2dni tmavsiu ale uz v pohode. ken to uzivame 3 mesiac a akosi stale rovnake. moznp trochu lepsie ale stale je to nutne uzivat. ale nemame s tym ziadne problemy.

daryba
23. okt 2012

mam 2 deti a obe musia brat piridoxin a kvapky maltofer. Problemy, ktore si uviela mame tiez. Nafukovanie odstranis kvapkami Bio Gaia. Okrem imunity pomozu aj babetku dobre si odprdnut. Potom je dolezite aby si zacala maleho masirovat. Ak Ti cez den nespi pomoze mu masaz - link:

https://www.youtube.com/watch?v=A1kQ-7gREcM

Dufam, ze Ti to pomoze.

Dalej sa mozu malemu uz tlacit zuby, skus mu dat zuzlat plienku, alebo hryzatko.

daryba
23. okt 2012

a este poradim Espumisan sirup. Tiez velmi pomaha. Mozes davat aj preventivne.