Sznovcovi diagnostikovali diabetes tip 1

87sisa78
14. aug 2021

Dobre rano mamičky
Synovec ma prave diagnostikovanu cukrovku tip 1
Zacal pouzivat senzor dexcom G6
Mam na as skusene 2 otazky
Za 1 ako to riesite na kupalisku?
Za druhe otazka do buducnosti :
Tie co ste vymenili pero za pumpu
Ako vas to ovplyvnilo hlavne chlapcov?nevadi pumpa pri behu v skole ci v skolke?ma aj minusy alebo len plusy?nevadi pumpa dietatu?
Dakujem vam za vase skusenosti

pribinak
14. aug 2021

@87sisa78 na kupko nech si zoberie pero. Na pumpu si deti ľahko zvyknú

horalka1986
14. aug 2021

@87sisa78 na kupku senzor nevadi. Je vodeodolny a funguje normalne. Co sa tyka pumpy ma urcite plus aj minus, presne tak ako pera maju plus aj minus. Ja som bola na perach a menila som za pumpu. Pre mna minus je prave to kupko, lebo nechat niekde pod slnecnikom niekolko tisicovu pumpu je nemozne. V tomto je lepsie by na perach. Na druhej strane, v skole napriklad je lepsie mat pumpu. Nemusi vytahovat a riesit inzulin ked sa chce najest. Mne inak nosenie neprekaza. Mam ju v kapsicke usitej pramo na pumpu a zapnutu okolo pasa. Ani o nej neviem.

87sisa78
autor
15. aug 2021

@horalka1986 mna zaujima viac ta skola ci to dietatu neprekaza napr na telesnej alebo pri beznych cinnostiach ci ich to neobmedzuje.predsa len dieta a dospely je rozdiel.ale dakujem za reakciu

horalka1986
15. aug 2021

@87sisa78 nema preco. V dnesnej dobe uz su take vychytavky co sa tyka pumpy a aj senzoru. Moze ju mat v kapsicke vodeodolnej na pazi, na stehne, okolo pasa, tak ako sa on bude citit pohodlne. Ak ti mozem poradit, pridaj sa na fb do skupiny dia mamiciek. Je to velka komunita, vacsina deti su na pumpach a uz maju vela veci vychytanych. Hlavne malemu drzim palce. Aby si udrzal glycku a aby sa cim skor s touto chorobou skamosil, lebo len vtedy ide vsetko v pohode 😉

87sisa78
autor
17. aug 2021

@horalka1986 dakujem