Prosim o radu maminky, moj syn ma takmer 4 roky, posledne 2 roky sa mu velmi stiepia nechty.
Dala som mu urobit krvne resty, vsetko ma v poriadku, zmenili sme mydlo, uz sa nehrabe ani v pieskovisku.Davam mu vitaminy, no nechtiky stale takto.
Kedze testy z krvi su ok, doktorka v tejto korona situacii s nami neriesi nic. Dala som mu aj spevnujuci lak, no nie je velmi vhodny pre deti a aj tak nepomohol.
Dakujem za kazdu radu.
to treba postupne strihat, aby sa tie konceky spojili, mojej malej sa to tiez dlho dlho robilo a mne tiez... aj pri hrani sa si to vie rozstiepit. Normlane rucky kremovat, lebo vidim ze aj zadery ma, spravne ostrihat pravidelne. A koznu si skusala? Mojej mame toto robila plesen, ale mala taky pruzok na tom bielom nechte co vyrastal, sterom to potvrdili.
Aj deťom.treba robiť manikúru keď majú takéto nechty...
Zatlacat kozicku, opilnikovat (skleneným pilníkom najlepšie) a krémovat.
Cajovnikovy olej by mohol na začiatok pomôcť, pokiaľ je tam nejaká kultúra co tam nepatrí...najlepšie na noc, dat rukavicky nech si omylom nejde do oka aby ho nestipalo a ráno ruky umyť a nakremovat.
(Ja by som dala 100% esencialny olej z oregana na striedačku s geranium, ale to zrejme doma nemáš).
ku koznej sme sa zatial nedostali, rucky kremujem, mava ich suchsie.A uz sa mi podarilo zcelut strihanim nechtik a potom sa zase rozstiepil. No neviem, ci uz k tej koznen to "risknut" , mali sme ist vo februari, potom vieme,ako to bolo,...
ked ostrihas nechty, zapilnikuj, prestanu sa stiepit, ja to mam tak dodnes a mam 30 :D
Mojej dcere sa tiez zlupol necht uz pri nechtovom lozku, ma akoby dieru v nechte teraz, no ona ma 10r a dost si musi v skole dezinfikovat ruky. Uz si nosi aj krem, lebo jej je to neprjemne, vysusuje jej to ruky. Nedavas malemu nejake gely dezinfekcne alebo servitky vlhcene nepouzivate pricasto, napriklad ked z toho pieskoviska siel...? Kamoska nechtarka mi povedala, ze niekedy sa akoby bublina pod nechtom spravi, ked je malo B vitaminu, ze vtedy sa zvykne tak lahko odlupit a bez krvacania, lebo dcere to ani nekrvacalo. Dcera je nachylna aj na kutiky a afty, takze viem, ze ozaj jej to B moze chybat.
@dadomon ahoj,mne sa to robilo(ale asi z práce) aj dcérka to mala,začalo to presne ako si dala foto,ešte aj horšie,akoby sa šúpala celá tá vrchná vrstvička.Pomohlo strihať úplne nakrátko,pred spaním jej packy natriem obyc.detskym olejom,už je pokoj
@dadomon treba to pravidelne tak robit, nechty zastrihavat... ono sa to stiepi po celej dlzke, cim dlhsie to tam je, az sa to zachyti niekde a odtrhne. Mne aj odspodu nechtu sa to robilo. Alebo ak vydrzi tak manikura :D
Toto sa mne robi vyse roka. Zacala som brat vitaminy na nechty. Ked sa uz tesim, ze konecne mam svoje nechty, zase to niekde zacne (ale ja to nemam na vstekych)...
Mam olejceky/kremiky na nechtovu pokozku.
A na co som prisla naposledy: nestaci len zostrihnut na minimum. Ja si aj zbrusim povrch nechtu. Ale nestaci iba zbrusit, treba spravit vsetky kroky - potom aj vyhladit a vylestit. Ked som iba narychlo zbrusila a trochu vyhladila, to nestacilo. Ale naposledy som spravila komplet vsetky lestenia a (mam taky specialny pilnik z DMka), tak teraz drzia pekne a asi sa bude stiepit iba palec.
Takze ostanem pri tom, zakazdym kompeltna manikura aj s lestenim 😉