Synovi sa spravil vriedok na riťke asi 1cm od konečníka, detská lekárka nám to kázala potierať pityolom, malý dostal však predvčerom teploty, pravdepodobne zuby, a vriedok začal hnisať a dnes mu praskol, vyčistila som mu to gázičkou s vodou, má tam jamku a niečo sa mu odtiaľ akoby ťahá, nevyzerá to ako biely hnis ale je to číre, zafarbené od krvi, ale nejde mi to dostať uplne von, malý pekne drží, takže dúfam že ho to nebolí, len sa obávam aby nechytil nejakú infekciu, zajtra ťahám s ním k MUDr. len neviem čo mu na to dať teraz... poraďte. 😖
samozrejme,že je treba,aby to videl lekár,ak to prasklo,to neznamená,že sa to aj celkom vyčistilo a puzdro, kde bol hnis nezmizne samo ani náhodou....a možno sú potrebné aj atb,teploty boli možno aj od toho..dovtedy dezinfikovať,Betadine roztok by mal byť v každej domácnosti
dezinfekciu....betadine alebo detoll.K dr vobec nemusis chodit len udrzovat v cistote e dezinfikovat.Ked to prasklo tak uz ani na vyter nebude co vziat tekze pokial to nebude horsie,vobec sa nemusis plasit.Ak sa to zopakuje tak az potom by som medzi recou na poradni riesila z dr