Synovi budú operovať črevá - Crohnova choroba

bombo
19. feb 2014

Syn mal pred 1,5 rokom zistenú Crohnovu chorobu,mal ju už asi 5 rokov predtým, len nikto ju nevedel diagnostikovať. Doteraz sa lieči, avšak bude musieť byť operovaný. Myslela som si, že tomu predídeme. Robila som, čo sa dalo, všetko svoje úsilie som vložila do napravenia stavu - od zmeny životného štýlu, zmenili sme stravu, skúšali alternatívu...Teraz mám dojem, že to všetko zlyhalo. ☹

khkt
24. feb 2014

To mi je veľmi ľúto. V žiadnom prípade by som si nerobila výčitky, aj pri všetkej snahe ide žiaľ o chronickú nepríjemnú chorobu, pri ktorej stále vzniká zápal nových častí čreva. Syn má už pravdepodobne úseky veľmi zúženého čreva a s tým súvisiace ťažkosti. Takéto postihnuté úseky sa žiaľ už vyliečiť nedajú a musia sa odstrániť. ☹ Nepísala si, ži ste skúsili biologickú liečbu. Určite by stálo za to poradiť sa o nej so synovou gastroenterologičkou, lebo má dobrý efekt na prevenciu ďalšieho poškodenia čreva. Držím palce, nech sa synovi stav zlepší.

lowa
24. feb 2014

@bombo neviem, či poznáš Slovak Crohn klub. Je to pacientská organizácia, ktorá združuje všetkých s touto chorobou. Nájdi si ich prípadne na webe, majú aj vlastnú stránku. Robia rekondičné pobyty pre pacientov, sú tam rady a pod. Možno tam nájdeš niečo/niekoho, čo by ti pomohlo, Držím palce. Ty si nezlyhala, za ochorenie nemôžeš, doteraz nie je presne známe, čo ho spôsobuje... A ako píše khkt, skús sa opýtať lekárky na tú biologickú liečbu, či by syn bol vhodný adept na ňu.

bombo
autor
25. feb 2014

Ďakujem

zalka
25. feb 2014

@bombo je to strašné, ty to tak teraz vnímaš... ale ber to aj z lepšej stránky .. synovi sa vdaka operácii môže zlepšiť kvalita života. Možno bude mať menej bolestí, menej krčov a telo sa dá trošku do kopy a pomôže to aj synovi. Čo viem, tak častejšie majú chlapci problémy, kt. dospejú až k operácii. Mám kamaráta má cele brucho dorezané, nemá celé hrubé črevo vdaka crohnovi ale žije plnohodnotným životom, pracuje, športuje a nemá problém ani na kúpalisku sa vyzliecť a ísť plávať.
Neber to ako tragediu. Syna musíš podržať podporiť aby sa nevzdával.
Ďalší môj známy, skončil VŠ počas toho mu stihli odoperovať črevo, má stomiu ( vývod) a je spokojný, má menej bolestí aj ked tá stomia mu zavadzia ale viac pre neho lekári nemohli urobiť. Lebo sa to dostalo do krajného štádia a mal veľmi poškodený konečník tou chorobou.

Takže hlavu hore , bude to dobre ...

bombo
autor
25. feb 2014

Ďakujem za podporu

leyla24
21. feb 2015

Ahoj, mozem sa opytat, kolko ma syn rokov? A ako ste dopadli? Moj syn ma tiez MC a ma len 2r. a 4m..

leginca
24. feb 2015

Ja sama mám Crohnovu chorobu už 13 rokov a za sebou viac operácií. Je to veľmi nevyspytateľná choroba.

leginca
24. feb 2015

Je aj súkromná skupina Život s Crohnom - tam si píšeme kto sa ako má, čo komu zabralo a tak.

sofi_f
15. apr 2021

Ahojte. Chcem sa spýtať, či si myslíte, že to môže byť Crohnova choroba, keď mi z MR zistili zápal aktívny v tenkom čreve ( terminal ileum), ale kolonoskopia hrubé črevo bolo ok / v tenkom čreve však nebola, kvôli dĺžke čreva nedosiahla tenké/, ďalej kalprotektín v poriadku, aj iné zápalové parametre. Mali ste niekto s crohnom takéto výsledky a zistili vám ho až neskôr, či to nemusí byť crohn? Hnačky nemávam, skôr som mala zápchy, ani blesti brucha, ale mám iné príznaky . Ďakujem za akékoľvek reakcie