Synechia vulvy u 10-mesačnej

6. okt 2024

Ahojte ženy. Potrebujem radu, máme 10 mesačnú dcérku, mala zlepený pošvový vchod, boli sme u detskej gynekologičky, prerušila jej to (cca týždeň/dva?), odvtedy som jej to pri prebaľovaní počas dňa roztvárala, po kúpaní pomastila pošvový vchod oliv. olejom. Ale teraz sa mi opäť zdá, akoby smerom od hráde malá takú maličkú fakt možno milimeter/polmilimetra zlepené. Je možné, že by sa jej to tak rýchlo opäť urobilo? Alebo jej to neprerušila úplne? Robím všetko tak ako kázali, tak nechápem, kde robím chybu. Alebo ten kúsok nevadí? Nepôjde to ďalej? Je to prvé bábätko tak sa v tom nevyznám, ani napr. v pôrodnici/ u pediatra nám nikdy nič také nepovedal, že to treba rozťahovať a môže sa niečo také stať.

autor
6. okt 2024

hrádze*

gabriela2952
6. okt 2024

Áno keď mala raz je veľká pravdepodobnosť se sa to vráti, ja som bola s dcérkou už 2x na odstraneni

anavixy
6. okt 2024

Musis dokladne vatovou tycinkou s olejom prechadzat aj to miesto na hradzi (akoby az dnu), kde zrast vznika, tak, aby nemal sancu vzniknut. Takyto zrastik rozrusis aj sama tou tycinkou a tym ze na to miesto budes posobit tlakom, ono to povoli.

taktotedanie
6. okt 2024

Ja som to tiez riesila ale uz davno teda, dostali sme speci masticku a rozrusovala som vatovou tycinkou
Primar gynekologie a primarka pediatrie tam akurat boli tiez a kedze ich poznam riesili sme to , v poslednych rokoch neskutocny narast synechii
Jedinu odpoved som dostala - dostatocna hygiena, vyhodit vlhcene utierky resp utieraj nimi prach z policky, bud len cista voda alebo cista voda perlan a olivovy olej
Nepouzivat ziadny sudokrem, bepanthen a dalsie chemicke blbosti s katastrofalnym zlozenim

macatt
6. okt 2024

Je to dlhý boj.. treba to stále natierať, aby sa to opäť nezrástlo.. tým ako sa to rozrušilo je to živé a opäť to zrastie.. naša malá má 6 a teraz až konečne vyzerá že to nezrastie.. od 4 rokov si to robila sama, ona sama cítila že to tam nie je v poriadku a nikoho k tomu nechcela pustiť.. keď to nepovolí na prvý x tak treba skúšať aj keď po milimetri.. a nezanedbať to, lebo stačí pár dni a zrastie to zasa..