Ahojte, 10 mesačná dcerka mala synechiu (pediatrička ma uistovala na každej poradni, že je to panenská blana a v rodine som bola za hysterku čo moc sleduje dieťa) ale teda rozhodla som sa objednať nás gynekológovi…samozrejme to tam mala, doktor uzasny, rýchlo to poriešil, teraz sme doma…ale povedal mi, že jej to mám umývať vodou, natahovat a pri každom prebalovani dávať DNU bepanthen…prosím, tie čo máte s tým skúsenosti, aký krém alebo gel u vás zabral najlepšie? Príde mi zvlastne dávať jej dnu bepanthen…
Doteraz som sa o jej intímne partie starala tak, že som jej vatovou tycinkou namočenou v olejceku pretrela miesto medzi malými a veľkými pyskami aby som odstranila ten biely “mazok” a pri kúpaní jej len prstom prešla cez otvor čistou vodou s troskou detského mydla a nechala ju vymacat…
Čo som teda preboha robila zle, fakt neviem… (gyndos mi povedal, že nic, len som jej to dost nečistila a nenatahovala lebo to sa prvorodicky boja robiť-úprimne, vôbec nie…práveže poznam zeny čo sa tam dole dievcatkam nekukli pomaly do 6 rokov…ja som tam stále niečo “riešila”)
Diky za každú skusenost
@lamonita prosim vas baby ja nemam este dieta, ale co musite roztahovat malemu dievcatku???? V zivote som to nepocula?????
@andrejkap123 vchod do pošvy. Malé dievcatka nemajú hormóny ako dospelé ženy. Tie hormóny zabezpečujú aby sa nám to tam nezalepilo a nezarástlo. Preto im to treba do neviem koľko rokov takto roztahovat
@vancour kamoske doktorka povedlaa ze v dnesnej dobe to nema minimum spolocne s nedostatpcnou hygienou ...volakedy nase matky nic take nerobili a zrastene sme nemali...jej dokonca dr povedala ze podla nej za to mozu aj plienky pripadne prehnana hygiena dake kremy
prešli sme si tým tiež so staršou dcérou, len som to dlhšie odkladala, tiež som bola za divnú, že čo riešim, aj u detskej lekárky... Gynekológ jej to pekne rýchlo oddelil, vysvetlil, že je to v dnešnej dobe pravdepodobne plienkami, krémikmi spôsobené, že nielen chlapčekom sa dnes preťahuje predkožka, ale aj dievčatkám treba rozťahovať pišulu....
Nám práve lekár povedal, že nenatierať, len pekne umyť s vodou a každý deň roztvoriť pysky a ponaťahovať. A od vtedy sme mali pokoj.... Druhá dcéra už tento problém nemala.
Nic zle si nerobila.ja som to pri starsich dievčatach vobec nepotrebovala riesit a najmladsej sa to spravilo.a umyvala som vsetkych rovnako tak tiez nechapem.Viem len ze sa to stava.
@lamonita ja som to nikdy nerobila dcere a to ma 25 😱 ani som o tom nepočula
@gabika8855 inak premýšľala som aj ja nad tým, prečo je toho “zrazu” tak veľa…je možné, že je to aj plienkami, vlhčené obrusky, všelijaké krémy…
@petronelaproki aha…zaujímavé…cize vam povedal, že pri každom prebalovani len umyt vodou, roztiahnuť od seba ale nenatriet ničím?
Baby, ste super, všetky…moc moc ďakujem za odpovede!❤️Dúfam, že sa jej to už nevrati no..
Ten biely maz sa nemá odstraňovať. Iba to, čo je zafarbené od stolice
Nič netreba rozťahovať, na to je tam ten maz, aby sa to nezlepilo. A vlhčené by som používala max. príležitostne pri cestovaní, aj keď aj vtedy sa dá bez toho. Naj je čistá voda a teda nechať aj nejaký čas bez plienky, najmä v lete
@vancour moja dcéra mala to isté, keď mala 14 mesiacov, dr nás hneď poslala k detskej gynekologičke, ktorá jej to oddelila. Dcéra má dnes tri roky a ešte stále jej to pozerám, lebo mu ostal v hlave nejaký blok, ale už len 2x do týždňa. Do troch rokov som jej to pozerala a cistila od toho bieleho povlaku každý deň. Doktorka mi povedala, že nič zlé som pri hygiene neurobila, skratka, keď jej to malo zrasť, tak jej to zrástlo. Našťastie odvtedy nič. Používame len čistú vodu a na premostenie olivový olej.
@vancour aj podla mna v tom nieco bude lebo v mojom okoli to ma tiez strasne vela dievcatiek a kazda ma ineho lekara inu starostlivost cize to musi byt nieco co ich spaja
nám predpísala gynekologička po zákroku framykoin ale v žiadnom prípade to nedávať dnu...len dookola otvoru...a tiež raz denne pomaličky rozťahovať lebo sa to vraj môže znova zlepiť...prešli skoro 3 roky a nevrátilo sa...ale ja som od malička len s čistou vodou po každom prebaľovaní umývala...nikdy mydlo a ani vlhčené utierky...ja aj zadok po stolici som deťom vždy vodou umývala...
Je to hormonálny problém, ktorý vôbec nesúvisí s hygienou 🤦♀️ to by mali všetky dievčatká z chatrče a podobne tieto problémy... Toto je zastarali názor a aj pre to, že to majú aj dievčatká ktoré majú tú najlepšiu hygienu, tak by som čakala, že to veľa lekárom už dôjde. Žiaľ zatiaľ len tým mladým a tým, čo sa o túto problematiku naozaj zaujímajú. Pre to to vlastne trvá len do určitého veku kedy sa sinechya opakuje.. Keď sa im tie správne hormóny začnú tvoriť, sinechya prestane. A áno, treba rozťahovať veľké pysky od seba, masť žiaľ nepomôže žiadna na to.. kedysi sa dávali HORMONÁLNE maste ale tie sa už po novom vraj nesmú...
Moja sa s tým narodila. V 3 mesiacoch jej to rozpojili. Nemazala som ničím, ani nerozťahovala. Teraz ma 5 rokov a už sa jej nič nezlepilo. Používali sme látkové plienky a čistú vodu.
@gertrudaosem ani moja mama mne... asi bude kus pravdy na tom, že je to kadejakými krémikmi, plienkami a vydbytkami sucasnosti🤷♀️
@vancour ano presne tak, pri pripadnom podrazdeni natriet len zvonku cikulku
@anelk bolo to moja prvé dieťa a ja som nevedela, ako tie otvory dole majú vyzerať. V pôrodnici ani na poradni ju nikto nekontroloval, ale ja som vedela, že od narodenia tam mala akokeby blanku. Až v 3 mesiacoch som niekde na nete čítala, že synechia sa prejavuje tým, že dievčatká čúraju dohora ako chlapci, a presne takto moja čúrala od narodenia. Tak som sa lekárky spýtala, či by ju skontrolovala a ona nás obratom poslala na gynekologiu, kde diagnóza znela totálne zrastené. Po rozdelení som prvýkrát videla, ako ten vchod do pošvy vyzerá, že je bordový. Predtým tam bola taká biela blanka, malo to farbu pokožky. Čiže určite viem, že sa s tým narodila. Ale nikto mi neveril, vraj preháňam a na synechiu je ešte malá. Až keď ju skontrolovali, tak uznali, že mám pravdu.
@anelk veď ona sa s tým nenarodila, tam ide o hladinu hormonov, u niektorých deti to vznikne (niekedy opakovane) u iných vôbec a to ani nemusia tie matky až tak dodržiavať hygienu a pootvarat to jemne…ja soˇ sa o to zaujímala od jej narodenia, dávala na to pozor a aj tak sa to stalo…a robili jej to preto, lebo v takom veku jej to proste vzniklo…nerozumiem teda tejto poznámke resp ak treba niečo dovysvetlit treba sa obratit na erudovaneho detského gynekológa, všetko dobre
Panenská blana????🤣🤣🤣 neverim🤦♀️ aj moja to mala troška zlepené. A to som pravidelne rozťahovala aj pysky aj vchod. Jemne s citom. Moja Dr odporučila MUCOGYNE. Je to nehormonalne, s tým som jej to "masirovala". Dnu som nedávala nič, ale tak pri aplikácii prstom sa dnu určite niečo dostalo ale teda nedávala som tam ten gél cielene. Ono to vôbec nemusí byť zlou hygienou. Stačí pár krát zabudnúť roztiahnuť a už môže byť zle.