prosim vas mate niekto skusenosti? mali ste niekto takuto diagnozu v tehotenstve a napriek tomu je babatko zdrave? robili vam cytogeneticke vysetrenie ktore vyslo zle a babatko je zdrave? dakujem za kazdu odpoved
Ja som mala na USG v 20. týždni u dcérky obrovský rozdiel vo veľkosti hlavičky vzhľadom k telu, meškala v raste o 2,5 týždňa. Dva týždne strachu, premýšľania čo ak.... a napokon úplne normálne USG v 22.týždni. Bola som síce pozornejšie sledovaná, aj okrem iných vecí, ale dcérka sa narodila úplne zdravá. Pre mňa to bol obrovský zázrak, pre niekoho zhoda okolností. Sisi, držím ti prsty, nech všetko dobre dopadne 🙂
@sisi333 Povedala by som ti netráp sa, ale sama viem, aké to je a chtiac, nechtiac na to neustále myslíš... ja som si za tie dva týždne toľko toho prečítala vo vedeckých článkoch, že ma tie informácie ešte viac deptali.
Treba veriť, že bude všetko v poriadku a ja verím, že bude 😉 Tak ako to bolo u mňa.
A v ktorom týždni si teraz?
Som v 26 tyzdni tiez mi celkom neni jasne lepsie pobedane nechapem.lekara ktory mi zadrziava jedny vysledky a nechce mi ich dat ako nahle videl ze nemam v neho doveru pretoze mi diagnozu opisoval z knihy respektive zo styroch knih a videl ze som.zacala navstevovat ineho lekara nechce mi vydat kopiu jedneho vysetrenia a ja nejako nemam uz viac sily sa kvoki tomu nervovat a trapit
@sisi333 tak náš malý zaostával vo vývine 2 až 3týždne.stále sa to menilo.jedine čo sedelo podľa tabuliek bola stehenná kosť.čiže aj bruško mal malé.narodila sa v 38tt s váhou 2450g a 46cm.obvod hlavičky mal 32cm a obvod hrudníka 30cm.bežne deti mávajú obvod hlavičky 34-38cm.my sme mali bežný obvod hlavy až v roku.čakali nás návštevy neurologa a genetiky.rôzne vyšetrenia a odbery.na nič neprišli.nakoniec to dopadlo tak že dali záver genetické predispozície.muž má malý obvod hlavy 56cm,ja mám 56cm,svokor má 57cm,švagor 57cm,svokra 55cm a naša staršia dcérka má v 4 rokoch obvod hlavy 48cm-čo mávajú bežne deti v roku.netráp sa nad tým.nemusí to vôbec nič znamenať.nám už vyprávali že sa mu zastaví rast hlavy tým začne zaostávať no nič sa také nestalo.máme krásneho dvojročného chalana s menším obvodom hlavy ako iné deti.nosíme čiapky síce 6-9mes.ale s telom to všetko ladí pretože je chudunký.tak hlavu hore 🙂 prajem ti aby všetko bolo v poriadku tak ako u nás 😵
@sisi333 ahoj.bola vám zistená mikrocefália?