Ahojte, chcem sa spýtať ,
Kojim ale taktiež dokrmujem UM ( Beba comfort) ( dokrmujem, pretože napriek zvýšeniu tvorby mliecka ho mám stále málo -rady aj od viacerých laktacnych)
Maličký má dva týždne - dávali sme na dokrm bebu optipro ale mal po nej bobky ,tak sme prešli na comfort, dve dní mi nekakal - neboli ho bruško, prdiky má, nemá tvrdé bruško,neplače , každá plienka je pocikana, papa pekne a taktiež priberá , pred dvoma dňami mal len taký malý šprt v plienka počas prdnutia , tak sa chcem spýtať ,pretože som čítala ,že kojene deti nemusia kakať niekoľko dní , len neviem či je normálne , taktiež s dokrmom, ďakujem
Je to ok, pokial ho neboli brusko a nesnazi sa tlacit, tak je to v poriadku. Ani dokrmovane deti nemusia kakat kazdy den, ale mali by kakat castejsie ako je to u dojcenych, ktore nemusia kakat aj dva tyzdne (ak su v pohode)… no to, ci je to ok u tvojho dietatka zistis pri prvej dalsej stolici, ak bude aj po par dnoch nekakania makka a lahko sa vykaka, tak je to v absolutnom poriadku, ak by bola tvrda a bol by problem s kakanim, tak tomu treba zatial dat cas (mozno nasadit probiotika probiofix alebo infant dophilus) a ak by sa to ani po mesiaci nezmenilo k lepsiemu, tak skusit riesit (napriklad zmenou mlieka ako ste uz raz urobili..). Ak by si pomyslala na rektalnu rurku, tak to nerob, ak sa dieta aktivne nesnazi kakat, nema sa pouzivat ked si rodic zmysli ze uz by dieta malo kakat, ale len ak dieta tlaci, je nepokojne a nedokaze sa vykakat. 🙂
neboj kym brusko neboli tak je to vsetko v poriadku, ale keb nekakal 5 dni a viac to uz by bol vacsi problem. popripade ak mu chces pomoct tak teplomerom alebo tou rurkou.
Pokiaľ ho nebolí brušku, pekne papá a celkovo je bez nejakých problémov, tak by som to asi neriešili. Ak by to ale trvalo dlhšie, tak sa skús ozvať detskej lekárke, čo ti povie, aby si bola kľudnejšia.