Babenky moj adamko zakazdim co ho nakrmim a idem ho prebalit tak sa povracia taku sablu hodi chudatko moje co robim zle? ☹
nepises ci dojcis alebo je na UM? tam toho moze byt strasne vela, ale ak ho prebalujes hned po krmeni, zdvihnes mu nozicky tak jasne ze to z neho vyleti, mozno je prejedeny, mozno ma reflux, mozno ...... kto vie ? Hlavne nestresuj, skus s nim po papani opatrnejsie manipulovat a uvidis 🙂
@merry1:
Prebalovat pred krmenim alebo medzi krmeniami ako prvu pomoc 😉
Nechat odgrgnut, alebo teda po nakrmeni minimalne par minut drzat zvislo. Odgrgnutie nie je 100% nutne, mozes rytmicky klopkat po zadocku alebo chrbate, mozno to pomoze. Ale ak si neodgrgne, svet sa nezruti.
A potom je velky rozdiel medzi grcnutim, co sa vrati tak lyzicka mlieka, a silnym refluxom, kde sa prudom vrati takmer vsetko, co je v brusku. Skus si rozliat za lyzicu vody, aky flak to spravi. Ono sa to zda, ze to je strasne mnozstvo, ale pritom to nemusi byt tak zle.
Ale nieco ine je, ked fakt vygrcka takmer vsetko. To aj vyzera hrozne, ide to aj nosom. Videla som to, mali to svagrinej dvojicky. Ona im davala protirefluxne zahustene mlieko (nekojila). ALE dnes sa uz upusta od tych zahustovadiel, praveze sa prechadza k tomu, aby mliecko normalne preslo traviacim traktom. A najlepsie je pri refluxe kojit, materske mliecko je lahko stravitelne a mozes kojit ovela castejsie, a za to trosku kratsie, aby brusko nebolo prilis plne.
Ak tvoj maly naozaj grcka prudom velmi vela, urcite sa porad s pediatrom.
Vsetko dobre!
najprv sa prebaluje, az potom krmi, ved aj dietatu je prijemnejsie, ked je, a ma suchy zadok, a po papani je zase unavene, a moze ist rovno spat, a nie ho este hore dole natahovat pri prebalovani
ak to neorestane, chod radsej k lekarovi, aby sa potvrdil/vylucil reflux, pripadne pylorus, mojho syna museli kvoli zvracaniu operovat, mal pylorostenozu, ak zacne dieta chudnut, tak je zle
@merry1 ked vracia prudom, tak s nim treba co najskor ist na sono zaludka, precitaj si aj dalsie priznaky http://www.choredieta.sk/index.php/brucho/pylor...
tak s tym by som aspon oboznamila pediatra 😉
spomen to detskej lekárke na poradni možno má reflux...môj ked bol malý tak vracal skoro do roka a to každú chvílu bral aj nejaký sirup ale aj tak to nejako nepomáhalo proste to prešlo časom samé. Odstupom času som zistila že bol asi alergický na mlieko a to sme skúšali všeliaké od cca 11mesiacov ho začal odmietať nahrádzali sme ho mliečnymi výrobkami.Teraz je už chlap ako hora a mlieko nie je žiaden problém 🙂
@liz_lemon
@karamel mne malá tiež 2-3krát vracala jak fontána, ale bolo to len tým, že sa prejedla, prípadne som s ňou nejak zle manipulovala, aj tu mamička píše, že sa to stalo po tom, čo ho nakŕmila a vzápätí na to prebaľovala...takže na jej mieste sa najprv zameriam na nejaký ten kľudový režim po kŕmení, dobré odgrgnutie dieťatka a až potom bežím k lekárovi...
@sissy27 samozrejme, najprv treba skusit zmenit poradie prebalovanie-krmenie, ale aj tak sa mi to velmi nezda, aby vracal prudom pri prebalovani, a chlapci maju vacsiu predispoziciu na toto vrodene ochorenie, hrozi z neho dehydratacia, mna 2x poslali z pohotovosti domov s tym, ze je to len reflux a mam vydrzat, a nakoniec ho do 2 dni operovali
@merry1:
Urcite sa porad s lekarkou/lekarom. Minimalne to musis spomenut.
Ako pise @katren, precitaj si tu diskusie o refluxe, najdes tam tipy a triky.
Ale v najhorsom pripade to moze byt aj ako pise @liz_lemon, ze vlastne sa im dokopy nic nedostane dalej do traviaceho traktu. A potom to treba operovat. Jedna zo svagrininych dvojiciek to mala. Najprv ju lekar iba odbijal, ze to je iba reflux, ale nepovolila, vysetrovali dalej a prisli na pravu pricinu. Je to operacia "cez gombikovu dierku".
Vsetko dobre!
a nema reflux? aj moj maly to mal a davala som mu taky sirup z rakuska a po par tyzdnoch mu to preslo
@merry1:
To jedovanie a netahanie moze byt aj nieco ine. Mozno ho tlaci v brsuku, mozno si potrebuje prdnut, mozno sa mu prave nelezi dobre,... Moj sa jedoval, ked bol prsnik prilis plny, jedoval sa, ked bol prilis hladny,... Potom ked bol vacsi, tak bolo zaujimavejsie vsetko dookola... To moze, ale nemusi mat suvis.
Mozes si zavolal laktacnu poradkynu, ona ti poradi. A teda povedat o tom grckani lekarovi, aby sa to sledovalo.
Skus dojcit trosku castejsie a menej naraz. Potom nebude mat take plne brusko naraz. A teda prebalovat a manipulovat pred krmenim alebo pomedzi. A skusit nechat odgrgnut.
Vyzera to hrozne, ale toto si nevyberies... ☹ Musis hold castejsie prat 😉
skúsila by som neprebaľovať po kŕmení. trochu vyčkať. veľa detí to neznesie. keď je to naozaj nutné, prebaľovať na nejakej tvrdej podložke so zvýšenou hlavičkou - naklonená rovina.