Synček odmieta brať lieky

evka1608
3. jan 2024

Ahojte prosim o radu, moj 2 a pol rocny syncek odmieta vsetky lieky, stale skoro vsetko vypluvne, doktroka mu predpisala sirup aj antibiotika na zapal priedusiek, uz sme skusali asi vsetko a bez sance. Prosim p radu ako nato lebo uz fakt netusim co robit.

viestta
3. jan 2024

Striekacka od nurofenu, strcit popri lici dozadu do ust a pomaly vstrieknut aby stihol prehltat.

evka1608
autor
3. jan 2024

@viestta bude to boj ale skusime to, dakujem

vojkri
3. jan 2024

@evka1608 je to boj ale zapal pluc nie je sranda v taky cas som neriesila aj ked dezat rucky nozky do dzusiku hocijako a drzat pusu aby nevypluvol… zaklonit hlavku ked mu date do pusy

evka1608
autor
3. jan 2024

@vojkri to mate pravdu ale on je taky silny ze mame problem traja ho udezat, ust zatvara a staci led len vidi ze mu idem dat liek tak uz vtedy pluva

muchacici
3. jan 2024

@evka1608 Tiež by som dala nasilu, ako tu mamičky spomínajú. Syn nie je šéf, on nemôže rozhodovať či chce alebo nechce lieky. Ty si mamka, je to pre jeho dobro a zdravie. Zvládneš to

kaktusik007
3. jan 2024

@evka1608 musis proste aj silou. toto nie je sranda uz, a ci chce ci nechce - natvrdo do neho tie antibiotika treba dostat.
potom ostava uz len nemocnica a infuzie.

muchacici
3. jan 2024

@evka1608 vy ste určite silnejší ako jedno malé dieťa. Bude to nepríjemné, no čo narobíme, niekedy sa nedá inak

jazula
3. jan 2024

V tejto situacii nema na vyber (a vy tiez nie). Podrzat a striekackou od Nurofenu pomaly do licka.
Inak nam pri dcerke (tiez 2,5r) velmi pomohlo dat sirup/vitaminy do takej mini odmerky, co byva pri sirupoch a napr nariedit dzusom a pije z toho ako z mini poharika. A potom este 3-4x dolievame vodicku cistu a pije. Minuly tyzden bol taky horsi a pomohlo len slubit oblubenu rozpravku na telefone 😐. Z toho nie som nadsena, ale zabralo ked bolo najhorsie.

zuzitko74
3. jan 2024

Zabaľte ho do deky, alebo do osušky, tak, aby mal ruky pri tele. Ľahšie ho potom udržíte.

basulaak
3. jan 2024

@evka1608 do sladkeho dzusu mu nalej lieky a daj slamkou vypit. Napr capri sone, neries vyzivovu hodnotu. U nas vypije aj najvacsi grc v dzuse a ze je to iny temperament. zo striekacky nasilu sa nam pogrcal.

evka1608
autor
3. jan 2024

@basulaak on praveze ani sladke dzusiky vobec nechce, vypije mi len cistu vodu alebo caj, kvapky ked bral sinupret stoptusin atd. tak do caju a s piskotami pojedol ale so sirupom vacsi problem, je ho viac a v cajiku by ho hned zacitil

zuzanockamt
3. jan 2024

@evka1608 Držím palce. U nás pomohol len čas, kým dieťa pochopilo. Vždy šlo všetko von. Žiadne rady a tipy, ktoré ti tu dali, nezabrali. Držím veľmi palce a úplne sa viem vžiť do tvojej situácie.

nikpa
3. jan 2024

@evka1608 v nemocnici ma naučili, natiahnuť do striekačky, strčiť do pusy, oprieť o vnútornú stenu líca a pomaly púšťať. Stečie mu to rovno do hrdla, nemá šancu vypluvat. Sú veci pri ktorých musíš byť nekompromisna, žiadne zjednavanie, žiadna lutovanie, proste lieky brat musí.

vojkri
3. jan 2024

@evka1608 tak na rovinu - mali sme zapaly pluc cele zle. Ked to v taky cas neslo inak, chytit rucky nozky a naozaj aj nasilu. Inak len nemocnica a infuzie (a to je asi dost horsie)… je mi to luto ale naozaj len vydrzat!

jaskolka
3. jan 2024

@evka1608 tak ako už bolo spomenuté, keď ste dvaja na to, tak jeden držať, a druhy normálne do úst popri líci vstrekovat liek. Nie naraz, aby nezabehlo mu, ale takto nemá šancu to nezhltnut.
Keď si sama, tak zabaliť do deky ci osušky, pri ľahnúť trochu a takisto postup. Ja som tam robila pri odsávani, našťastie lieky mi decká berú, ak treba bez problémov.
Ono budú revat, jacat, ale toto si veci kde jednoducho sa nebavím,nepýtam, musi sa to a hotovo

maryetta
3. jan 2024

Dat mu co ma rad? Napr dzus. Do ruky a nech to rychlo zapije. Pripadne vynejaky ten vitamin. Aby videl ze aj vy “papate” liecik.

evka1608
autor
3. jan 2024

Dakujem vsetkym velmi pekne za rady, pomohlo nam to 🙂

janulik2008
3. jan 2024

Poznáme, u nás aj susedia vedeli že kedy dávame lieky 🤣🤣🤣sľubovali sme všetko a nič nepomáhalo len nasilu dávať. Trz vezme lieky ale frfle aj tak 🤣🤣🤣 naposledy mala ATB tak dosť veľkú tbl mala tak bolo vydieranie aj 😁

kamagma
3. jan 2024

Moja nema problem chvalabohu ale najradasej pije z poharika sirupy co byvaju ako odmerku pri liekoch.

mila06
3. jan 2024

@evka1608 tak mne to mala (vtedy mala 3) naschval vyzvracala,potom som jej dala zajest kuskom sladkosti, co ja viem ci dobry napad ale nevyzvracala a vsetky lieky zjedla....

hanaxxx
3. jan 2024

@evka1608 ako ste to spravili? U nas je to podobne.

evka1608
autor
3. jan 2024

@hanaxxx Nasilu inak to neslo vobec, dala som ho lahnut a tak ako mi tu pisali so striekackou k licu a pomali som striekala, trosku vypluvol ale vacsinou vsetko prehltol

evka1608
autor
3. jan 2024

@hanaxxx Kriku a placu bolo az az, ale hlavne ze prehltol, dnes prvy krat a este nas caka cely tyzden

hanaxxx
3. jan 2024

@evka1608 bolo mu treba aj nejak drzat zatvorene usta, alebo to nedokaze vyplut, ked ma tu striekacku pri lici?

nikha2809
3. jan 2024

@evka1608 super, že to pomohlo.Mojmu keď som to takto dala striekačkou po líci tak to vyvracal, ani tak ani tak...masaker obdobie, fakt presne viem čo prezivas

evka1608
autor
3. jan 2024

@hanaxxx Tak snazila som sa co najviac mu zaklonit hlavu a drzat usta zeby sa mu nepodarilo vyplut.

evka1608
autor
6. jan 2024

@hanaxxx Tak nakoniec sme si nasli novu metodu. Zacala som najprv davat caj do strekacky a akosi sa mu to zapacilo a potom som mu tam pridala liek tak aby o tom nevedel. Pekne mu vsetko so striekackou podavam a len sa z toho tesi 🙂

jazula
6. jan 2024

@evka1608 super, ze ste si našli svoju cestu 🙂

evka1608
autor
6. jan 2024

@jazula Tak musela som nieco vymysliet lebo uz po paru davkach sa nacil plakat aj so zatvorenymi ustami 😀

hanaxxx
7. jan 2024

@evka1608 dobry napad, viem si predstavit ako vam odlahlo