Synček má problémy pri kakaní

lenkava77
16. máj 2016

Ahojte, synček má problémy pri kakaní. S cikaním je to v poriadku, aj v noci je suchý, ale nedokáže sa vykakať na nočníku. Sedí ta aj dlhšie, ale nejde mu to. Stolicu nemá tvrdú, skôr väčšinou riedku, vie kedy sa mu chce kakať, aj si sadne a chcel by, ale ide to len do plienky, keď si ľahne, kľakne a tak. Čo by ste poradili?

monikaparson
16. máj 2016

Ako je starý? Koľko už chodí na nočník? Ako ste s učením na nočník začínali? Môže mať nejaký blok, ak je okolo toho veľa "blbých" rečí a pod. My sme si brali knižku alebo nejak zaujali na tom záchode. Je pravda, že sme dávali od cca. 8 týždňov, ale samostatne začala fungovať v 16stich mesiacoch. Nikdy, nijak nekomentujeme, neriešime, berieme to ako normálnu vec, ak sa náhodou stalo, že nestihla, len sme to vymenili a bolo.

lenkava77
autor
17. máj 2016

@monikaparson Nikto ho nenútil, onmá trochu problémy aj pri vykakaní sa do plienky. Asi to bude treba s lekárkou riešiť.

sabina1975
17. máj 2016

@lenkava77 moja dcera ma 2,5 roka plienky nema uz rok 4 mesiace uz ani v noci ale kakat chodi do plienky pritom sa jej uz zadarilo aj do nocnika aj do zachoda stolicu ma taku normalnu ani tvrdu ani makku

seahorse27
17. máj 2016

Podla mna to chce len cas....neviem, ake problemy s kakanim do plienky mas na mysli, ked ma skor riedku stolicu...

lenkava77
autor
17. máj 2016

@seahorse27 Sedí na nočníku, sám sa vypýta, ale nedokáže to urobiť. Je to asi zvyk, že v inej polohe.

monikaparson
17. máj 2016

@lenkava77 ale tak to nie je problém, to je proste o tom, že je to niečo iné a zatiaľ mu to nepríde úplne ok. Riešiť to s Dr. nemá ani zmysel podľa môjho. Neviem prečo si neodpovedala ani na jednu moju otázku, len to, že ho nikto do ničoho nenúti a na to som sa ani nepýtala a dokonca som to ani nepísala.

lenkava77
autor
17. máj 2016

@monikaparson Bude mať 3 roky,učí sa už niekoľko mesiacov, dnes som to riešila s detskou Dr. vraj je to v norme, treba čakať.

seahorse27
17. máj 2016

@lenkava77 Kolko ma rokov? Toto su velmi individualne veci. Poznam vela deti, ktore dlho kakali len do plienky a casom sa naucili na nocnik alebo rovno na zachod. Nic specialne nebolo treba robit, len cakat. S tym ti podla mna dr. velmi nepomoze. Ak budete velmi riesit kakanie, vela sa o tom rozpravat a sustredovat sa prilis na to, aby kakal do nocnika, iba to zhorsite a dieta si moze vytvorit taky blok, ze nebude chciet kakat vôbec. Kriticke obdobie je okolo 2 rokov, kedy uz je naplno rozbehnute aj obdobie vzdoru a dieta chce just robit nieco ine, ako mu vy kazete. Takze moja rada je nechat ho kakat zatial do plienky a uplne prestat riesit kakanie ako take a po case skusit zachod s redukciou.

monikaparson
17. máj 2016

@lenkava77 No hej, to je veľmi dlhá doba kedy si dieťa špinilo do gatí, tu treba len vydržať kým mu to príde samému prirodzené, robiť to inam. Ako som písala v prvom príspevku, my sme dávali už ako mrňátko, neskôr ako začala byť pohyblivá sme fičala len na plienkach a postupne sama začala chodiť. Potom zasa mala, že nechcela, tak knižka do ruky, toaleťák, trhali sme na malé kúsky, hádzali do záchoda, rozprávali sa o niečom a pod. Je to veľmi individuálne. Keďže človek ani nevie prečo bol tak dlho v plienkach, či nejaký zdravotný problém alebo ..., tak ťažko to nejak vyhodnotiť. Ja viem z vlastnej skúsenosti, že čím viac sme chceli dať tie plienky preč tým horšie, ale to bola menšia. Keď začala sama chodiť čúrať, tak som sa jedného dňa rozhodla, že jej ju už nedám a šlo to. Ono deco je aj dosť zmätené, ak raz plienku má a ak ju raz nemá. U nás sa teda toto potvrdilo na 100%. Už som viac nedala. Ona by isto mohla byť bez plienok aj skôr, ale ja som s tým stále nebola moc stotožnená a to ona veľmi dobre vedela.

majinka273
17. máj 2016

toto iste robil moj najstarsi, ked mal cca 2,5 roka, pisat nebol problem hocikde, hociako, kakat len do plienky, alebo zadrziavat, chce to cas a trpezlivost, nauci sa sam, nechajte ho do plienky, kym si bude pytat, potom raz prestane a urobi do nocnika, potrebuje "dozriet". Poznam aj z okolia vela deticiek, co fungovali takto...

dahra
17. máj 2016

@lenkava77 - s týmto istým sa trápime už takmer rok 😝. Malá sa odplienkovala ako 26mesačná v priebehu pár dní. Ak sa jej odvtedy doteraz stala nehoda, tak možno by som spočítala na prstoch jednej ruky, čo sa pocikala. Chodí na nočník sama, alebo aj na zachod na redukciu, dokonca aj vonku sa sama vyciká. Kakanie - iba plienka, ba čo viac iba v posteli. Ano,pravda je, že dieťa sa naviaže na sposob a miesto. Ako aj dospelí, poznám takých,čo bez novín či knihy nejdú, kedysi u mojho muza doma mali na wecku tetris 😀, apod. Je tu kopec tem o tom, dnes je to dost vyrazny a casty problem, ako citam. Ale ja sama sebe si to vycitam, lebo som ju nedavala na nocnik skoro, aby si nan zvykla a ona sa naucila kakať do plienky vzdy po zobudeni. Vravelasom si, že to príde časom,ale už má3 roky a nič. Cez deň zdržiava, aj cele hodiny, pripadne si chodí lahnut na gauc a ja ju odtial zeniem, aj 2Okrat na wecko a dole, sadne si,prejde jej to. o chvilu sa zasa pyta,alebo ide, lebo jej kazem. Skusali sme hrozbami aj prosbami. Tiež nema problem fyziologický, ziadne zapchy ci bolenie. Proste zvyk. Do nočníka sa nevykakala ešte nikdy. na wecku asi 2x tento rok, aj to nie doma. Riešenie nemam, ale poslednu dobu jej nechavame nocnik pri posteli. Kvoli kakaniu ma na spanie stale plienku, ale dojde balik, pripravujem ju na to a uz nekupime. Je mi zle pri pomysleni, co ma caka najbližšie obdobie. Ale bude spavat bez plienok, pripadne aj uplne hola dole,mozno bude mat iny pocit a nebude ju to tak lákať. Velmi som neporadila,ale súcitim 😒