Synček dnes podstupuje urologickú operáciu. Čakám a to čakanie bez neho a zmes najrôznejších pocitov dávajú celkom zabrať. Je tu mamička, čo prežíva tieto dni niečo podobné
Tieto dni nie,no pamatam, ked starsiemu vyberali mandlu. A to nebol v narkoze dlho, no aj tak, tie nervy pred operackou ... moze ti lekar 100x povedat, ze banalna operacia, aj tak - si mama a mas strach. Neboj, bude dobre.
Drž sa,Určite to dobre dopadne.
Môj synček ma 3 roky a už bol 3xna operácii. Mame problémy s rúčkou. Vyše hodinové operácie. Čiže viem ako sa cítiš ale hlávku hore. Je to pre jeho dobro, to je hlavne 👍
neboj sa, vsetko dobre dopadne. to najhorsie co mozes ted robit , je mysliet na nieco zle. fakt drzkajte sa a posielm malemu vela sil
@maybe888 chod si aspon daku kavu vziat. po operacii ti ho privezu naizbu? mne maleho doviezli hned - prebudenie z narkozy vzal uplne v pohode, ani neplaka, nekrical, ako pisu baby, ze deti zvyknu, on sa prebudil, pokukal a potom este pospal kus ... mali sme hracky a vankusik z domu, tak mu to prislo take normalnejsie. chod si dat kavu, daku cokoladu.
Mojho syna operovali 10dnoveho potom mesacneho potom 5 mesacneho a este potom rocneho. Teraz ma 3 a caka ho dalsia.
Treba sa od toho trosku odosobnit, narkozy uz su modernejsie ako kedysi. Ak ide len o operaciu co trva do hodiny tak je aj dieta na druhy den akoby sa ani nic nestalo.
Deti sa velmi rychlo hoja, a zvladaju taketo veci uzasne. Hlavne potrebuju pri sebe cloveka z ktoreho nesrsi nervozita,pokial nejde o zivot ohrozujucu operaciu tak sa naozaj netreba az tak stresovat. Nic si tym nepomozete, a ani dietatu tym nepomozete. Chodte si dat kavu, naladte sa pozitivne, syn vas bude potrebovat ked sa zobudi 🙂
@maybe888 nie je zaco, na jiske s nim mozete byt pocas navstvenych hodin, neviem ako to funguje s 1,5 rocnymi. My sme davali operovat v Brne a tam som na jisku mohla len v navstevnych,alebo ked moc plakal tak ma zavolali aj mimo. Po 24 h mi ho uz vzdy dali na izbu. Snad bude co najviac spinkat... povedzte si len ze to prejde, za tyzden to uz bude za vami uz maly bude behat doma a toto bude len spomienka. Drzim palce
Ja som človek z operačnej sály ak je na sále dieťa,tak ideme všetci na 110%,tiež máme deti...Deti znášajú operácie velmi dobre,horšie sú na tom ich vystresovaní rodičia.Za tie roky sa mi potvrdilo- nervozna matka= nervozne dieťa....kludná matka= kludné dieťa.Takže treba sa upokojiť,dať kávu,zjesť čokoládu,pomodliť sa...samotná operácia nemusí byť dlhá,dosť dlhá je príprava na sále a ešte dlhšie budenie,u detí o dosť dlhšie ako u dospelých.Lieky na anestéziu sú dnes výborné a dajú sa dobre kombinovať,toho sa tiež nebojte,dáke extremne vracanie po operácii je zriedkavosťou a dá sa účinne riešiť.Aj moje dieťa bolo na operačke a ja o polnoci na chodbe pred sálou,viem,čo prežívate,ale treba sa nastaviť pozitívne,operujeme predsa preto,aby sme pomohli vášmu dieťaťu.🙂
No ako uz mate aj po nie?
@maybe888 dceru operovali, keď mala 4 mesiace, tiež som sa rozplakala, keď som sa dozvedela, že musí ist pod nôž, aby jej zachranili vaječník. Všetko bude dobre, neboj sa. Najlepšie tento čas čakania stráviť s niekym z rodiny, pripadne sa ist prejst. Držím palce!