Synček chodí do jaslí a stále je chorý

sasa2810
28. okt 2021

Maminy ahojte
Mam dvojročného chlapca a chodi od septembra do jaslí. Samozrejme je často chorý stále sopel alebo kašel...vačšinou to je tak že dva týždne jasle týždeň doma a takto to je už snad 3 krát...každy mi hovorí že to je bežné že začal chodiť do kolektívu buduje si imunitu atd, že ked pôjde do škôlky to aspoň bude za nami. dávam mu aj vitamín C , D a imunoglukan ale efekt zrejme nulový. Prosím povedzte mi že je to ok , alebo mam isť na nejake vyšetrenia sním že ma oslabenu imuntiu mám to vôbec riešiť?? alebo sa upokojiť a povedať si, že to je bežné ked je v kolektíve s detmi? Prešli ste si aj vy niečím podobným, alebo rovnakým? Prešlo to, alebo ste to nejak riešili ?? Ďakujem

kleopatra114
28. okt 2021

U nás predškoláka 3 dni v skolke, 2 týždne doma. Čoby som dala za to, keby potiahla zdravá aspoň tie dva týždne .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adamadent
28. okt 2021

Áno a dopadlo to tak ze som dala výpoveď a bola radšej doma. Tri dni v škôlke 2 až tri týždne doma.

lucka_ke
28. okt 2021

môj do jasličiek nechodil, do 3 rokov nebol vôbec chorý, potom ako nastúpil do škôlky to začalo a trvalo až do druhej triedy ZŠ

nikpa
28. okt 2021

@sasa2810 to máte ešte dobrý pomer, my sme 3 dni v škôlke a 2 týždne doma. Potom 2 dni v škôlke a 10 dni doma a takto. Teraz je zase doma 🙄

val9
28. okt 2021

Baby ako to riešite v praci? Ked musite byt doma s chorymi detmi? Nas pojde od septembra do skolky, sice budem doma s 2.dietatom,ale ja si to neviem predstavit. Nasa lekarka mi napr.radila dat ho az od 4.rokov,vraj tá imunita je stabilnejsia.

hennyinnsbruck
28. okt 2021

Dieta co chodi do skolky moze byt 15x rocne chore (mi lekar vravel) je to uplne normalne😄 prvy rok je najhorsi kym si imunita zvykne potom by to malo byt lepsie👍👍

mabenn
28. okt 2021

@sasa2810 musi 2rocny chodit do jasli? ako my tiez schytame priemerne raz za mesiac som tyzden doma...ale nastupil pred 3rokmi tesne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
val9
28. okt 2021

@elizabet173 vazne? Ako mne nesuri ho hned davat od 3.rokov ale ked ma byt viac doma ako tam tak 🤷‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oblecenie99
28. okt 2021

@mabenn No nemusí, ale nie všetky mame prácu, ktorá sa dá len tak zavesit na klinec na tri roky, alebo ju robit z domu popri dieťati 😕 Môj tiež chodí do jasliciek, dokonca začal skôr ako dovŕšil 2 roky, ale ja som zase prípad, že som jednak už mala začať pracovať, lebo charakter práce veľmi nedovoľuje byť dlhšie doma, aj keď nehovorím, že by sa fakticky nedalo, ale na druhej strane som ja aj chcela opat robiť.

uzanka16
28. okt 2021

Ja mám predškolácku a tento školský rok je to bieda, často chorá a 4 ročný ani nekomentujem, 3 dni v škôlke a zas chorý najnovšie sme neboli už v škôlke od polky septembra, keď už sa videlo že môže schytal zas laryngtitidu že sme skončili v nemocnici, dcérka mala nastúpiť po týždni s škôlky a aj ona ju schytala, tak úžas, ale nás už lekárka poslala na alergo, že 4 ročnému už môžu robit testy, tak som zvedavá. mne má aspoň kto deti strážiť že sa svokra strieda s manželom, ale teraz je aj ona chorá tak to ostane, ešteže sú prázdniny, lebo ja učím, ale ak svokra do konca prázdnin nevyzdravie manžel musí brať OČR lebo nebude kto mat byť pri deťoch. Ťažké to majú v dnešnej dobe mamicky hlavne tie ktorym nemá kto pomôcť a v práci to netolerujú že sú často OČR.

sasa2810
autor
28. okt 2021

@mabenn tak ked tam asi chodi nedala som ho tam z dlhej chvilky lebo sa doma nudim 🙂 a ano musi

nikpa
28. okt 2021

@val9 u nás teda nie je od 4 rokov stabilnejšia 🤷

mabenn
28. okt 2021

@sasa2810 pozri, normalne som polozila otazku, je to malicke dieta a reaguje aj na odlucenie...aj budovanie imunity ma svoje medze, ty asi lepsie vies vycitit, ci je inak spokojny, alebo je pretazeny...ked sa musi, tak sa musi, dovody vies ty, ale je normalne, ze dieta reaguje, cim mensie, tym mozno aj horsie, pretoze vnutorne nemusi byt este na taku zataz pripraveny a ano, casom si zvykne, ide o to, kolko vas to bude stat...ty ajtak zrejme musis byt doma s nim pocas choroby...su deti, co z tychto castych chorob vychytaju aj tazsie formy a je tam samozrejme vazba na psychiku aj do buducna

janickacrazy
28. okt 2021

@sasa2810 áno, je to bežné, sestra dávala malého do jaslí od roka a bol tiež dosť často chorý, takže nakoniec ho musela odhlásiť, lebo platila veľa peňazí a polovicu mesiaca bol malý doma, našla si opatrovateľku, odvtedy malý bol v pohode, oveľa menej chorý

denka456
18. feb 2023

@sasa2810 ja som mávala tiež drobca veľmi často chorého ale začala som mu doma pekne podporovať imunitu prírodnými doplnkami samozrejme treba tomu nechať čas ale môžem povedať že ako to už dlhšie užíva mame pokoj s chorobami.

hodulikova
19. mar 2024

@denka456 dobry den mozem sa spytat ako ste mu podporovala imunitu cim akymi pripravkami pre 2 rocneho chlapca potrebujem nieco dakujem moc

denka456
24. apr 2024

@hodulikova dobrý deň prajem kľudne mi pošlite do správy vaše t.č. a mozeme si zavolať a poviem vám všetko podrobne ako sme to riešili je to tak lepšie ako takto cez správy vypisovať