Syn zjedol tabletku Zinkosel

domidee
24. apr 2017

Ahojte prosím vie mi niekto poradiť ? Moj 2 ročný syn zjedol tabletku zinkosel môže sa mu niečo stať ??

marika39
24. apr 2017

cinkni si to niektorej z lekárni, poradia ti určite lepšie ako baby tu

meiwe
24. apr 2017

Myslim ze nie je to vyzivovy doplnok pokial viem , ale najblizsiu dobu by som mu nepodavala ziadne vitaminova doplnky asi tak tyzden . Z jednej tabletky by sa nemalo nic stat . ALE KEBY TO BOlI NIAKE INE LIEKY AKO VYZIVOVE DOPLNKY AKO LIEKY NA EPILEPSIU KRVNY TLA A ATD. TREBA VYHLADAT LEKARA MOJ NAZOR

domidee
autor
24. apr 2017

Už som volala aj doktorke a ani ta mi nedokazala povedať co mam robiť ...dala som mu mlieko nech mu to neutralizuje .

ccaro
24. apr 2017

Skus mu dat rozdrvene cierne uhlie. Ak by to nechcel spapat, tak zamiesat do troska jogurtu

ccaro
24. apr 2017

Teda to aktivne uhlie.

zuzik307
24. apr 2017

@domidee su to mineraly, nemalo by sa stat nic...skus overit v toxikologickom centre: www.ntic.sk tam poradia urcite 🙂

bona_dea
24. apr 2017

třeba zavolať do lekárne!!! alebo sa tam rovno zastaviť.
a lieky, akékoľvek, uložiť mimo dosah detí.

Mimochodom, mlieko na podobné prípady môže niekedy sakra uškodiť. Takže radšej sa nabudúce poraď pred tým s odborníkmi

aspinka
24. apr 2017

zinkosel je vitamin zinok selen nema mu ako uskodit...

luzzia
24. apr 2017

nic sa mu nestane, je to len doplnok vyzivy 🙂

domidee
autor
24. apr 2017

@bona_dea mne lekarka povedala aby som mu dala mlieko

domidee
autor
24. apr 2017

@aspinka
@luzzia ďakujem pekne za odpoved

lalinko2010
24. apr 2017

@domidee nemala si mu dať mlieko, je to vitamín, nič mu nebude, je tam písané že nevhodné pre deti do 15 rokov. stačí mať doma čierne uhlie, to mu podať, prípadne mu strč lyžičku do hrdla aby sa vyvracal. bude to ok.
a lieky schovať všetky.

belllinka
24. apr 2017

Aka panika, ved to su iba vitaminy 🙄 Fakt uz niektore prehanate...

bona_dea
24. apr 2017

@domidee písala si, že lekárka Ti nevedela poradiť...

maria1678
24. apr 2017

V podobných prípadoch je nutné vždy zavolať na TOXIKOLOGICKÉ CENTRUM BA 02 / 547 741 66, tam sú na to odborníci a oni odporučia ďalší postup. Problém s tebou aj rozoberú a vysvetlia. Sú tam myslím nonstop. Číslo odporúčam pre prípad potreby zapísať.

simca06022011
24. apr 2017

@belllinka nezda sa mi prehananie.. ved sa moze aj predavkovat, nemusi mat take znalosti, aby to vedela odhadnut

@domidee nic mu nedavaj, ale ani ziadne vitaminy a mineraly... a nabuduce ani sem nepis, zavolaj si na pohotovost poradia ti lepsie... nemusis studovat ani toxikologicke ani lekarne obiehat, stacitam zavolat a povedia ti, ak treba poslu aj sanitku. Podla liekov ktore zje ta bud ukludnia, alebo poslu na pohotovost. Niezeby sa to stavalo pravidelne v rodine :D Ale ak by naaahodou niekto hladal info, tak odporucia vyvolat zvracanie hned, alebo ist na pohotovost. Iste nie zapijat. IDE ale o lieky, nie vitaminy.. preto treba individualne to riesit :D A opytat sa na spravnom mieste,nie koniku :D a ak lekarka prakticka nevie co robit tak je to zvlastne. Toxikologicke centrum je dobre aj pri inych "chemikaliach" a latkam ak ich dieta uzije, alebo ak sa poleje niecim atd...

sense
24. apr 2017

zinkosel je vitaminovy doplnok nemalo by sa stat nic ak zjedol jednu... ziadnu paniku , len ho sleduj....

a vsetky lieky dat mimo dosah aj vitaminove doplnky...

belllinka
24. apr 2017

@simca06022011 Aký liek??? 🙂 Je to obyčajný VITAMÍNOVÝ VÝŽIVOVÝ DOPLNOK. Na čo hneď toxikologické centrum. Fakt smiešne toto 🙂

momi1_1
24. apr 2017

Nemalo by sa mu stať nič, no bude lepšie ak si dáš tabletky niekam, kde on na ne mať dosah nebude. Neviem, no nemali by sa stávať takéto veci, lebo nabudúce ti môže zjesť horšiu tabletku. Deti sú všade a dočiahnu aj tam, kde by si to len tak nepovedala. Na to si treba dávať pozor😒

simca06022011
24. apr 2017

@belllinka Ale dieta sa kludne moze predavkovat... ;) a ak si nei je ista radsej nech sa opyta... na srandu to veru nie je...

maria1678
24. apr 2017

@simca06022011
Len na doplnenie. Nemáš úplnú pravdu s tým toxikologickým, pretože raz sa nám stala podobná vec, našťastie nič vážne a volali sme hneď na pohotovosť. Po objasnení veci povedali, že nič sa nedeje, ale aj tak nám kázali overiť si ich informácie na toxikologickom centre, kde nás hneď aj prepojili.

simca06022011
24. apr 2017

@maria1678 viditelne zalezi na operatorovi ;) niekto vie, iny nevie... ale je to rychlejsie ako hladat kam volat, cize ja som za pohotovost vzdy. Ak ide o lieky (!) , ale zase aj tie vitaminy mozu byt take co by deti "nemuseli". Pri uziti niektorych liekov ide o minuty. Ale ano, toxikologicke je pre taketo pripady zalozene...

maria1678
24. apr 2017

@simca06022011 Samozrejme, máš pravdu. My sme nevolali na pohotovosť v meste, ale priamo na 112, myslím, že je to jedno. Hoci, už sa mi raz stalo, ked mal manžel zdravotné problémy a nevedeli sme, čí ísť v noci na Silvestra na pohotovosť, tak sme volali na 112 kvôli konzultácii, operátorka si nebola istá a tak zavolala na pohotovosť u nás v meste, kde samozrejme lekára zobudila a ten nebol veľmi ochotný a nakoniec sme mali všetci traja konferenčný hovor.

domidee
autor
24. apr 2017

Doma tabletky nemame vobec na dosah ....bola som na návšteve a ani neviem odkial to zobral a nepoznam tie vitamíny takže som ani netušila či mu to môže niečo spôsobiť. A snažila som sa aby to vyvrátil ale nedalo sa.

bobsent
24. apr 2017

@domidee toto je číslo na intoxikologické centrum, je to linka prvej pomoci.ja som tam volala v podobnej situácii, sú veľmi ústretoví. odporúčam nechať si číslo v mobile, je to na nezaplatenie🙂 0254774166