Ahojte . Syn dnes od rana vracia a má hnačku. Dala som mu enterol tobolku no o chvíľu opäť zvracal a polovicu tej tobolky som videla , že šla von . Čo teraz ? Mam mu dať niečo iné ešte alebo už nechať tak a poobede zas skúsiť ten enterol ? Ešte mam doma smectu ale tu ma problém vypiť . On radšej tabletku prehltne ako nejaké prášky , z tých ho naťahuje hneď . Ani do lekarne sa mi nedá ísť , manžel príde až večer . Tak neviem čo teraz . Či kúpiť večer radšej nejaký hylak alebo čo take sa dá dať na toto . Poraďte prosím
Kup Enhydryl, podava po lyzickach, ked vracia a ma hnacky,
Ak zvracua,tak minimálne 1,5h do neho nesmieš nič dávať lebo všetko vyzvracia.Zakudok si musí od grcanua oddýchnuť,po 1,5h už môžeš po lyžiciach dávať piť buď čierny čaj,alebo kulisek v 10 min intervaloch.A keď už dlhšiu dobu po tých lyžiciach nebude zvraciat..potom treba dávať častejšie tekutiny...a napr aj tu smectu po lyžiciach...
Enterol tobolku mozes rozobrat a rozpustit vo vode, tu davaj po lyzickach ked uz bude aspon hodinu bez zvracania.
@deginko ďakujem , mne volali zo škôlky , že vracia , šla som po neho a ležal na gauči zo dve hodiny isto . Potom som mu dala tu tobolku , zapil asi dvoma hltmi len čaju a aj tak to slo von …. Iba vodu takú zvracia ani nejedol ešte dnes nič . No nič, nechám ho teraz tak a budem sa modliť že sa mu to ukľudní a potom mu skúsim po lyžičke dávať vo vode rozpustené .
@mim987 jesť mu určite nedávaj zatiaľ vôbec,možno až k večeru niečo suché.Hlavne,aby nebol dehydrovaný...no bez tak musíš vždy od posledného vracania čakať aj s tekutinami tu 1,5h...tu tobolkau vyzvracsl lebo je ťažká na rozloženie v podráždenom žalúdku,čiže mu urobila len zle...tabletku daj tiež až podvečer najskôr...daj len piť po lyžickach čierny čaj....väčšinou to trvá deň a bude dobre...poobede sa mu to už ukľudní a do večera určite bude ok ..len nepretazocvat žalúdok,najskôr treba zastaviť zvracanie a potom sa rieši hnačka...
Zatial staci iba hydratovat, kolko znesie. Podrazdeny zaludok mozno neprijme nic ine-caj, vodu, rehydratacny roztok po lyzickach a v 10 minutovych rozostupoch. Teraz su vsade tieto hnusne zaludocne virozy, my sme schytali rovno na dovolenke, ale najmensi syn(rok a pol) mal najlepsi priebeh, po cca 8 hodinach uz bol fit
Ďakujem pekne za rady zienky , večer som myslela , že už ideme na pohotovosť s ním , katastrofa to bola fakt . Ale na vecer sa to uz nejak ukludnilo a zniesol aj viac vody v sebe (cely deň som mu dávala len ten kulisek po pár lyžičkách v rozostupoch ) a v noci pekne spal len sa budil na smäd a ráno uz bol ok čo sa týka vracanie ale vybehla mu teplota zvýšená . No hrôza .
@mim987 Hylak je uplne nedostupny velmi dlho 🥺