Syn vyvracal Enterol

mim987
5. máj 2023

Ahojte . Syn dnes od rana vracia a má hnačku. Dala som mu enterol tobolku no o chvíľu opäť zvracal a polovicu tej tobolky som videla , že šla von . Čo teraz ? Mam mu dať niečo iné ešte alebo už nechať tak a poobede zas skúsiť ten enterol ? Ešte mam doma smectu ale tu ma problém vypiť . On radšej tabletku prehltne ako nejaké prášky , z tých ho naťahuje hneď . Ani do lekarne sa mi nedá ísť , manžel príde až večer . Tak neviem čo teraz . Či kúpiť večer radšej nejaký hylak alebo čo take sa dá dať na toto . Poraďte prosím

babulkomale
5. máj 2023

@mim987 Hylak je uplne nedostupny velmi dlho 🥺

janka2501
5. máj 2023

Kup Enhydryl, podava po lyzickach, ked vracia a ma hnacky,

deginko
5. máj 2023

Ak zvracua,tak minimálne 1,5h do neho nesmieš nič dávať lebo všetko vyzvracia.Zakudok si musí od grcanua oddýchnuť,po 1,5h už môžeš po lyžiciach dávať piť buď čierny čaj,alebo kulisek v 10 min intervaloch.A keď už dlhšiu dobu po tých lyžiciach nebude zvraciat..potom treba dávať častejšie tekutiny...a napr aj tu smectu po lyžiciach...

anavixy
5. máj 2023

Enterol tobolku mozes rozobrat a rozpustit vo vode, tu davaj po lyzickach ked uz bude aspon hodinu bez zvracania.

mim987
autor
5. máj 2023

@deginko ďakujem , mne volali zo škôlky , že vracia , šla som po neho a ležal na gauči zo dve hodiny isto . Potom som mu dala tu tobolku , zapil asi dvoma hltmi len čaju a aj tak to slo von …. Iba vodu takú zvracia ani nejedol ešte dnes nič . No nič, nechám ho teraz tak a budem sa modliť že sa mu to ukľudní a potom mu skúsim po lyžičke dávať vo vode rozpustené .

deginko
5. máj 2023

@mim987 jesť mu určite nedávaj zatiaľ vôbec,možno až k večeru niečo suché.Hlavne,aby nebol dehydrovaný...no bez tak musíš vždy od posledného vracania čakať aj s tekutinami tu 1,5h...tu tobolkau vyzvracsl lebo je ťažká na rozloženie v podráždenom žalúdku,čiže mu urobila len zle...tabletku daj tiež až podvečer najskôr...daj len piť po lyžickach čierny čaj....väčšinou to trvá deň a bude dobre...poobede sa mu to už ukľudní a do večera určite bude ok ..len nepretazocvat žalúdok,najskôr treba zastaviť zvracanie a potom sa rieši hnačka...

titla
5. máj 2023

@mim987 Jest nemusi, hlavne sa snaz do neho po trosicku dostat tekutiny. Odsleduj si ci cika a ak nie tak rovno smer pohotovost, nech mu daju infuzku, lebo hrozi dehydratacia. A podavat rehydratacny roztok - Kulisek.

titla
5. máj 2023

@mim987 Enterol alebo aj Entrinu maju aj vo forme prasku rozpustneho vo vode.

ivanka33
5. máj 2023

@mim987 Pepsi po lyžičkách... synovi vždy pomohlo

majlo1234
5. máj 2023

Zatial staci iba hydratovat, kolko znesie. Podrazdeny zaludok mozno neprijme nic ine-caj, vodu, rehydratacny roztok po lyzickach a v 10 minutovych rozostupoch. Teraz su vsade tieto hnusne zaludocne virozy, my sme schytali rovno na dovolenke, ale najmensi syn(rok a pol) mal najlepsi priebeh, po cca 8 hodinach uz bol fit

mim987
autor
6. máj 2023

Ďakujem pekne za rady zienky , večer som myslela , že už ideme na pohotovosť s ním , katastrofa to bola fakt . Ale na vecer sa to uz nejak ukludnilo a zniesol aj viac vody v sebe (cely deň som mu dávala len ten kulisek po pár lyžičkách v rozostupoch ) a v noci pekne spal len sa budil na smäd a ráno uz bol ok čo sa týka vracanie ale vybehla mu teplota zvýšená . No hrôza .