Caute vsetci, ✌🏼
prosim trochu ma ukludnite, ze je to OK, ked sa mi 13 mesacny syn pozera do nicoho na par sekund, ako keby rozmyslal. Robi to od narodenia cca. Asi. Niekedy sa pri tom aj usmeje. Je pritomny, nema pri tom krce nic. Robim to aj ja samozrejme, podla mna vsetci. Ked cumim do blba. Len dostala sa ku mne taka info teraz (neviem ako) od dr. Google, ze deti takto maju epilepsiu alebo je to aj jednym zo znakov autizmu. No konec. 🙄😣
My sme chodili k neurologicke, lebo sme trochu museli cvicit na ruky, krk a brucho a pritom mu robila aj EEG, uz ked sme tam boli, tusim 3x s odstupom casu a vsetko bolo v poriadku. Ale na toto som sa nepytala. 🤦🏻♀️ Neriesila som to, lebo mi to prislo uplne ok.
Co myslite okrem toho, ze som sprosta samozrejme?
Veeeelka vdaka zeny.
ahoj, ano ujo gugel vie niekedy dost vystrasit.
ano, vsetci pozerame do blba, to je normalne.
tvoj syn to moze robit vtedy ked je unaveny, mozog tak oddychuje, ak to trva dlhsie ako par sekund a neda sa z toho vyrusit, tak moze ist prejav epilepsie, ale to by si od bezneho pozerania do blba zrejme rozoznala, co sa tyka autizmu, moze to byt jeden z prvotnych prejavov, ale autizmus ma celu sklalu priznakov a zvycajne sa neprejavuju samostatne priznaky ale viacero naraz, takze v spravani by si si vsimla aj inu odchylku, nie len toto.
takze klud, necitat gugla, nerobit paniku a len sledovat, pripadne nahrat na mobil a ukazat neurologicke, ale skor si myslim ze to bude trvat tak kratko ze ani nestihnes chytit do ruky mobil ked to budes chciet nahrat.
Jeden priznak nic neznamena. Musel by tam byt cely subor subeznych priznakov. Nie obcas taky a inokedy onaky.
Zatial sa nestresuj.
epi takto nevyzera je to len jedna cast to zahladenie. talze neboj mali ste aj ciste eeg. a autizmus absolutne nie
ja by som predsa len navštívila neurológa...
Moja skúsenosť. Boli sme s dcérou u neurol. robila jej EEG, dcéra sedela kľudná žiadne podozrivé veci a neurol. nám povedala že dcéra má momentálne epi. záchvat. Dcéra ticho sedela a úplne nič na nej nebolo vidno, ani nehľadela do blba... Lieky neberieme.
Diky kocky, nejak ste ma ukludnili. Zadiva sa vtedy, ak napriklad nic nerobi, proste ako ja. Pozrela som radsej aj nejake videa na youtube, ako to vyzera, to zadivanie, a to teda by som si urcite vsimla. To bolo na youtube take ine zadivanie sa, a viackrat po sebe a taky cudny vyraz mali
@deti95060810 nestras
No mne včera kamoška hovorila príbeh,ako malé deti dokážu vidieť mŕtvych a usmievať sa na nich (hlavne deti do dvoch rokov). Možno na tom niečo bude, moja malá to isté robila a nechodíme na žiadne eeg ani neurológiu.Same to vyprchalo má už štyri roky a posledné dva a pol to nebadam
@142230919213 paaaanecku. 😳 Inak aj teraz mi to robil pocas papania. Zuval a zahladil sa, ale zuval pritom, ked dojedol, tak si este prosil 😄
Tieto mikro epileptické záchvaty má moja neter,úsmev pri tom nieje možný , je to ako keby ju vyplo
@didi2102 ano ano, presne toto som videla na videach, ako keby boli vypnuti. No moj sa neusmieva pri tom stale, teraz napriklad zul, lebo to robil pri jedeni potom prestal a pytal si s usmevom dalsiu davku.
... viem pochopit Tvoj strach i obavy, ale zaroven Ta chcem ukludnit, ze je to v poriadku 💙, ver mi, ze neurologicka by si to na zaklade EEG nalezu hned vsimla. A to Ta mozem ubezpecit z vlastnej skusenosti, ako mama juniora s parcialnou epi, navonok nic nepoznat, ma len take obcasne "vypadky/blackout", kedy na par sekund/minut nevnima/"vypne", ale potom opat naskoci a funguje dalej ... Akurat musime davat pozor na "spustace" (urazy hlavy, buchnutie pri sporte, extrem ziarenie - mobil, tablet, PC (regulovat cas a nie vecer), svetelne zablesky, silny stres ...) a v case liecby pravidelne davkovat nastavene lieky (momentalne sme v remisii, bez medikamentov) ... My sme mali opakovane v EEG naleze hotove "Tatry", take mal vykyvy, skakalo to z nuly na maxima a spät v priebehu jednej minuty, toto by vasa neuro urcite neprehliadla + my sme mali aj ine symptomy, vy ste absolvovali neuro uz 3-krat a bez nalezu, tak hlavu hore, vsetko je OK, skratka len maly takto reaguje na podnety - na chvilku sa zastavi, kym si uvedomi, co ho zaujalo, a potom ide dalej, je to OK 🤗 ...
@zzzuzzzu dakujem ti krasne 🙏🏼 aha, takze az takto na podnety. No, poviem pravdu, ked si to vsimnem u neho, uplne sa vidim v nom ja. Ja to strasne casto robim, zahladim sa aj napriklad pri pisani, alebo pri hocicim na par sekund.
... to je v poriadku 👍, x ludi takto reaguje na zamyslenie sa alebo si v danom momente na nieco spomenu a nevnimaju na chvilu svet okolo 😉 ... Je to fakt rozdiel oproti epi (btw, parcialna epi nie je klasicka zachvatova forma ako si ju mnohi pletu, neodpadava sa pri nej, ani nie je pritomny tras, je to len kratkodoba forma "nepritomneho" pohladu bez reakcii na okolie ako dosledok sekundoveho extremneho vypatia v mozgu) a je tam rad dalsich veci, ktore sa nedaju nevsimnut ... Maly je skratka pozorovatel 😉, teste sa spolu z peknych veci a google v tomto radsej neriesit, je fajn sa zaujimat, ale niekedy to moze byt i na skodu 💙
@zzzuzzzu ty si uzasna. ❤️ Dakujem krasne!
Odporúčam nečítat takéto veci…teda súdim to podľa seba 😅 lebo potom moje deti majú aj príznaky takych diagnóz že dovidenia🙈 robí to aj môj 15 mesačný niekedy, aj všetky deti naokolo nás, a všetci isto nemajú epilepsiu alebo autizmus 🙈🙏🏻 Na autizmus by tam museli byt aj iné veci. A keby to bola epilepsia na EEG alebo celkovo neurológ by tiež už vedel povedať. Je to ok proste sa zahladi, ja tiež niekedy kukam do blba 😀