Ahojte.V poslednom čase som si všimla že syn sa zatvári divne keď sa udrie.Minule búchal autíčkom po stole a udrel si pršteky.V monente akoby zamrzol len ostal zahľadení a jemne klipkal očami až keď sa ztoho prebral čo trvalo asi 4-5 sekúnd zaplakal aj to len na 2 sekundy a hral sa ďalej.To isté keď udrie hlavičku alebo nozičku stále sa tak zahľadí a väčšinou potom ani neplače akoby ho to ani nebolelo len akoby vždy dostal šok keď sa udrie.Stáva sa to aj u vás?Syn má rok a pol.
@anjelicek26 zdá sa mi to divné pretože on ma vždy taký neprítomný pohľad dokonca ani nereaguje na oslovenie .
@jana308 tak pomalsie spracovava ten podnet, tie neuronove prepojenia sa vytvaraju postupne v mozgu a niektore miesta v mozgu su rozvinute rychlejsie a ine pomalsie... neviem vravim, syn bol a je rovnaky... pritom jedno s najsikovnejsich deti v triede, neboj nic... ono zasa lepsie, ako ked dieta dramatizuje kazde mini zranenie, nie? Synovec je taky a ja neviem obcas, ci sa smiat alebo co, ako trpi, lebo sa niekde minimalne udrel😅
Myslim si, ze to nic nie je. Vsak ani my dospeli nereagujeme rovnako.
nemyslim si, ze reaguje cudne. Praveze reaguje uplne normalne na dieta. Vsetky deti to robia, dojde im to az par sekundovym oneskorenim. Nervovy system sa stale vyvyja.
Okrem toho, ak je to len mensia bolest, pri hre ani nemrknu, len sa na chvilu zastavia, okrepu a idu dalej. Az na hystericke reakcie matky, ci ineho pribuzneho, akoby im v tej hlavke zaplo - aha, matka / babka vysiluje jak blazniva, tak sikovno zacnem vrestat, jak keby mi nohu odtrhlo, aj ked to vlastne neboli, ale ked uz matka robi teatro, tak sa pridam.
A ked sa mamka tvari, ze nic nevidela, decko sa otrepe a ide dalej, ani nemukne.
@jana308 pocuj ja ti dam inu radu ak oostatne. skus to natocit. a skus ist k pediatricke nech ta posle k neurologovi a ten na eeg. absolutne ta nechcem strasit ale verim tvojmu materskemu instiktu a radsej nech sa vylucia veci. alternatova este skus skontaktovat cvi centrum vcasnej intervencie tiez by mohli poradit. drzin palce budem vdacna ak budes informovat.
@juliet86 ahoj.Takže obvodný lekár nás poslal k neurológovi vraj by mohlo ísť o o epilepsiu.Včera sme boli u neurológa.Ukázala som mu video ktoré sa mi podarilo natočiť a povedal že by naozaj mohlo ísť o epilepsiu.Spravil nám eeg a ešte tento týždeň v piatok máme prísť ohľadom výsledkov tak uvidíme.
Podla mna caka ako zareagujes ty.. Stalo sa mi to velakrat s malou ked som sa zasmiala neriesila a hrala sa dalej ked napriklad babka hmed zhikla tak mala zacala plakat
Preco sa ti to zda zvlastne? Deti maju prve mesiace zivota minimalne -ale oneskorene - reakcie na bolest, sok a az potom plac... proste mozgu este dlhsie trva vyhodnotit tuto reakciu na ten podnet... nas mladsi syn ma neskutocne nastavenu vysoko latku bolesti, tam musi krv tiect prudom (a aj to musi vidiet, ked mal rozbitu hlavu tak salam banan)... U neho je to asi aj sucast diagnozy a mozno ani nie...