Stalo sa vam niekomu, ze by sa vase deti od seba nenakazili? Dcera (5) mala kiahne a syn (1,5,) je uz po inkubacnej dobe a nic. Bol aj usopleny, uknucany, ale kiahne ziadne. A to som ich nechala pit z jednej flase, blaznili sa spolu a nic. Dcera nemala ani teploty a vysyp tak okolo 100 vyrazok. Nechapem. Vraj takmer 100% nakazlivost 😕
@27ivana ahoj, ani ja som nikdy neprekonala kiahne a to som párkrát prišla s nimi aj do kontaktu .teraz som v prvom trimestri tehu , a pracujem v škôlke ako učiteľka a len trpnem aby nevypukli .....učili sme sa, že tí čo v živote trpia častými herpesmi , tak nemusia dostať kiahne .Ja som niekoľkokrát ročne, pri skoro každej chorobe mala herpes....tak možno na y niečo bude 🤔
Mám kamošku, deti 4r dcera, chlapec 1r - dcéra doniesla zo škôlky a mala ich dosť silné a malý nič. Takže môže sa stať.
Moja starsia dcera mala kiahne, mladsia ju natietala spali spolu v izbe a nic.....
U nas 4 deti.kiahne boli v skole takze si ich odniesol najstarsi vtedy skolak a moja mala vtedy 3 mesacna dcera.2 skolkari nemali vobec nic.za to opacne skolkari si zase doniesli zo skolky 6 chorobu tiez infekcne a tu opet skolak a mala nic len skolkari boli vysypani a strednemu aj necht zisiel.take nase choroby.tiez som cakala ze vsetcia postupne.
@katrina1412 mohla si prekonať, ani o tom nevieš. Mala by si si dať spraviť test na protilátky a neriskovať, dostať kiahne v tehotenstve je pre dieťa mimoriadne nebezpečné.
moj brat chytil kiahne ako 54 rocny( v detstve sme nikto zo surodencov (4) nemali, on ich schytal od mojho synceka 2 rocneho, ja 44r som tiez nikdy kiahne nemala a ani som ich nechytila ani od dcerky ani syna ani od neteri ktora ich priniesla zo skoly a rovno u nas prazdninovala, a ani maly synovec a jeho tata ich nechytili, cize nie kazdy musi dostat kiahne !!! Ani moja mamka ma teraz 78 rokov, ich nikdy nemala a ani ked sme boli u nej s vnucikom s kiahnami tak ich nechytila. Taktiez ked som sa starala v minulosti i deti v anglicku a mali kiahne ja som ich nikdy nedostala.
Dcera mala 7 ked mala kiahne, syn 2r. Bola som si ista ze ich dostane keďže mal oslabenu imunitu. A veru nedostal. Bola som v strese ci este vobec dostane. Dostal. Mal ich teraz vo februari. Doniesol si ich zo školy.
Je to v poriadku🙂ja ako dieťa som ich nedostala od svojich súrodencov ani od kamarátok s ktorými som bola v kontakte a teraz minulý rok keď som bola tehotna,ich dostali všetky tri deti a ja vôbec nič🤣
@katrina1412 ak mas herpes, tak si kiahne prekonala, len mozno to nemalo take priznaky a tvoji rodicia to nepostrehli. Herpes maju len ludia, ktori prekonali kiahne, je to ten isty virus. Daj si vysetrit protilatky a budes ich urcite v krvi mat😊
Vieš čo ja som kiahne tiež nemala a to môžem povedať, že ma aj mamka ťahala kade tade kde kiahne boli a nič. Kamoškine deti keď mali kiahne, bola som s nimi každý deň a nič. Proste ako keby sa mi vyhýbali
Mám tri deti a najstarší 26 ročný syn ich ešte nemal, aj ked mladší súrodenci mali.
Ja som bola s dcerkou pred.17 dnami u kamosky..ktorej syncek mal kiahne...cely bol.obsypany..a nasa dcerka zatial.nic..som zvedava..ci icj vobec dostane😊
@katrina1412 daj si zobrať krv či už nemáš protilátky 😉
Mohlo sa stať, že aj syn mal kiahne, len nemal vôbec žiadne vonkajšie prejavy... Môj muž kiahne v detstve nemal. Obe naše deti kiahne mali naraz, ocino sa o ne staral - blízky kontakt a napriek tomu neochorel. Moja svokra sa dušuje, že kiahne v detstve nemal. Čiže vychádzam z toho, že ich mal, len nemali taký vonkajší priebeh. Bol si dať vziať krv a čuduj sa svete - v krvi má protilátky.