Syn nechodí dva mesiace do škôlky a veľmi kašle

tinap11
21. máj 2023

Dobrý deň chcem sa poradiť,syn už dva mesiace nechodí do škôlky,neustále strašne kašle vybrali sme už 5 sirupov,až po mojom naliehani nám dr zobrala vytery a odery,kde mu vyšiel streptococus a staphylococus,dala nám atb ktoré sme vybrali,synovi sa pridružili aj horúčky...dva dni boli všetko b poriadku išiel do škôlky na jeden deň a znova kašeľ horúčky,boli sme už 4 krát u dr a dala nám ďalší sirup a isoprimosine,už sme zúfalý nevieme čo už máme dať doktorka nás nechce poslať ani na rtg...máte niekto skúsenosti čo ďalej,keď mu nič nezaberá? Dakujem

st_277
21. máj 2023

@tinap11 kolko ma rokov?

tinap11
autor
21. máj 2023

@st_277 4roky

vkatush
21. máj 2023

@tinap11 kamoška to riešila s ročnou minulý mesiac, lebo nejakých 6-7 týždňov sa to ťahalo, mala antibiotiká niekoľko, aj kortikoidy, nič nezaberalo, kašeľ hrozný, už jej malá odmietala jesť, nespala nič,...
Zobrala malú do nemocnice, nech jej spravia RTG a zistili, že zápal pľúc. Vraj nejaké vírusové teraz lieta a veľa detí to schytá a lieky na bakteriálne nezaberajú.

Skoré uzdravenie a veľa síl prajem ! ❤️

tinap11
autor
21. máj 2023

@vkatush ja som trvala na rtg a nechcela nám ho dať že má všetko čisté,no je to malé dieťa podľa mňa a nevie tak dýchať ako dospelý človek keď ho počúva lekár ..ale už sme z toho zúfalí deň boli dobre a zas to isté dookola,už mal toľko liekov že až ..a najhoršie je pekne a my sedíme doma

vkatush
21. máj 2023

@tinap11 ani jej detský nechcel dať. Išla do nemocnice a hádala sa s lekárkou, kým jej neurobila. Najprv jej doktorka vravela, že to bude zbytočné, že isto netreba a nakoniec keď urobila, bola rada, že matka naliehala.

By som naliehala na moju detskú, že nech mi dá papier. Jej to bude trvať minútu, kým napíše a vytlačí, ona to robiť nemusí a ani nemusí tam ísť s dieťaťom, neviem, prečo má s tým problém.

viestta
21. máj 2023

@tinap11 máš podozrenie na zaplal pľúc? Lebo tam je RTG opodstatnený, ale infekcie horných ciest dýchacích a v nosohltane ti RTG nezobrazí. Isoprosime je na posilnenie imunity.

avocmada2
21. máj 2023

@tinap11 moja skúsenosť z pred 2 týždňou. Dcéra mala extrémny kašeľ. Prišli sme na pohotovosť ale dýchanie ciste. Ale celý čas čo sme tam boli neprestala kašľať...tak nás dr poslala na RTG. Výsledok bol silný zápal priedušiek....

nikuus
21. máj 2023

Moze mat kludne aj pridruzenu alergiu/astmu. Treba dalej riesit s alergologom/imunologom. Teraz je silne alergicke obdobie, rastu travy, kvitnu stromy, v ovzdusi su plesne. Tak isto moze reagovat aj na roztoce. A to sa prejavuje stekajucimi hlienami, ktore atb neprelieci, sopel a z toho kasel. Dcera je nastavena na liecbu u alergologicky a napriek tomu mame tiez s tymto problem. Este by vam mohlo pomoct pravidelna inhalacia. Rano/vecer. Skuste okrem vincentky dat aj yabro (kupite v lekarni). Vela ludi si pochvaluje pri kasloch/soploch. Pravidelne brat vitamin C a D, a skusit aj kalciovy sirup. Ak vam vypije tak aj detsky prieduskovy caj, resp caj na dychacie cesty.

janage
21. máj 2023

@tinap11 ja som mala ten typ zápalu pľúc, ktorý nepočuť. Nepočuli dokonca ani v nemocnici. Mala som, ale vysoké CRP, a horúčky. Schytala som od dcéry. Bolo to dávno pred Covidom a o takom zápale pľúc som dovtedy nikdy nepočula

marylynka
21. máj 2023

@tinap11 chod na pohotovosť a povedz ze si myslíš že ide o zapal pľúc rtg mu bez problémov spravia my sme tak boli a ozaj mal

miruska669
21. máj 2023

@tinap11 nech jej zoberie krv na chlamydie a mykoplazmy, dcera mavala z toho atypicky zapal pluc, a pytaj sa na alergologiu, mozno je silny alergik a ak sa nelieci na alergiu, tak sa je mozno uz aj astmaticka

@tinap11

luccija
21. máj 2023

@tinap11 škôlkarom sa hneď robia vytery, keď po prvom sirupe nepomôže.Pytaj sa k imunoalergologovi

tinap11
autor
21. máj 2023

@luccija mali sme po mesiaci čo sme chodili stále ku dr odbery aj vytery,vyšiel na staphylococus a streptococus tak dala atb ale už ich aj douzival a nič neprechádza,stále sa zadychava a ona mi povedala že rtg netreba....alergiu môže mať nakoľko sme alergici aj my s mužom....

luccija
21. máj 2023

@tinap11 pochopila som to...len píšeš, že 5 sirupov vybral, až potom vytery..on môže mať tak znizenu imunitu, že prvy vírus a hneď ochorie.
Teraz by ho mal naštartovať ten isoprinodsne, ale ja som mala časté infekty dýchacích ciest všetky baktérie v nose od deti a imuno mi vzala krv a povedala, že mám zníženú aj bunkovú aj celkovú imunitu a bola by som stále na tom istom
Brala som Imunor, Bronchovaxom a odvtedy bol kľud.moze byť, že bude alergik a telo je oslabené ..môj muž je alergik a dcere to zistili v 12 r presne tie isté ako muž...len ona nemá na šťastie prejavy len občas kycha, ale nesopli nemá podráždené oči

janage
22. máj 2023

@tinap11 krv na pľúcne chlamýdie a mykoplazmy, čierny kašeľ, brala?moja prvacka mala chlamýdie potvrdene odberom

tinap11
autor
24. máj 2023

Ďakujem všetkým za.odpovede,no kým človek netrvá na vyšetreniach a nevybaví si sám od seba lekárov tak nemá šancu...fakt som sklamala s niektorých doktorov keď stále dva mesiace riešite to isté a nevie vám dr pomôcť...tak som sa dala na to sama...naša diagnóza ťažká astma :(