Dobrý deň chcem sa poradiť,syn už dva mesiace nechodí do škôlky,neustále strašne kašle vybrali sme už 5 sirupov,až po mojom naliehani nám dr zobrala vytery a odery,kde mu vyšiel streptococus a staphylococus,dala nám atb ktoré sme vybrali,synovi sa pridružili aj horúčky...dva dni boli všetko b poriadku išiel do škôlky na jeden deň a znova kašeľ horúčky,boli sme už 4 krát u dr a dala nám ďalší sirup a isoprimosine,už sme zúfalý nevieme čo už máme dať doktorka nás nechce poslať ani na rtg...máte niekto skúsenosti čo ďalej,keď mu nič nezaberá? Dakujem
@tinap11 kamoška to riešila s ročnou minulý mesiac, lebo nejakých 6-7 týždňov sa to ťahalo, mala antibiotiká niekoľko, aj kortikoidy, nič nezaberalo, kašeľ hrozný, už jej malá odmietala jesť, nespala nič,...
Zobrala malú do nemocnice, nech jej spravia RTG a zistili, že zápal pľúc. Vraj nejaké vírusové teraz lieta a veľa detí to schytá a lieky na bakteriálne nezaberajú.
Skoré uzdravenie a veľa síl prajem ! ❤️
@vkatush ja som trvala na rtg a nechcela nám ho dať že má všetko čisté,no je to malé dieťa podľa mňa a nevie tak dýchať ako dospelý človek keď ho počúva lekár ..ale už sme z toho zúfalí deň boli dobre a zas to isté dookola,už mal toľko liekov že až ..a najhoršie je pekne a my sedíme doma
@tinap11 ani jej detský nechcel dať. Išla do nemocnice a hádala sa s lekárkou, kým jej neurobila. Najprv jej doktorka vravela, že to bude zbytočné, že isto netreba a nakoniec keď urobila, bola rada, že matka naliehala.
By som naliehala na moju detskú, že nech mi dá papier. Jej to bude trvať minútu, kým napíše a vytlačí, ona to robiť nemusí a ani nemusí tam ísť s dieťaťom, neviem, prečo má s tým problém.
Moze mat kludne aj pridruzenu alergiu/astmu. Treba dalej riesit s alergologom/imunologom. Teraz je silne alergicke obdobie, rastu travy, kvitnu stromy, v ovzdusi su plesne. Tak isto moze reagovat aj na roztoce. A to sa prejavuje stekajucimi hlienami, ktore atb neprelieci, sopel a z toho kasel. Dcera je nastavena na liecbu u alergologicky a napriek tomu mame tiez s tymto problem. Este by vam mohlo pomoct pravidelna inhalacia. Rano/vecer. Skuste okrem vincentky dat aj yabro (kupite v lekarni). Vela ludi si pochvaluje pri kasloch/soploch. Pravidelne brat vitamin C a D, a skusit aj kalciovy sirup. Ak vam vypije tak aj detsky prieduskovy caj, resp caj na dychacie cesty.
@luccija mali sme po mesiaci čo sme chodili stále ku dr odbery aj vytery,vyšiel na staphylococus a streptococus tak dala atb ale už ich aj douzival a nič neprechádza,stále sa zadychava a ona mi povedala že rtg netreba....alergiu môže mať nakoľko sme alergici aj my s mužom....
@tinap11 pochopila som to...len píšeš, že 5 sirupov vybral, až potom vytery..on môže mať tak znizenu imunitu, že prvy vírus a hneď ochorie.
Teraz by ho mal naštartovať ten isoprinodsne, ale ja som mala časté infekty dýchacích ciest všetky baktérie v nose od deti a imuno mi vzala krv a povedala, že mám zníženú aj bunkovú aj celkovú imunitu a bola by som stále na tom istom
Brala som Imunor, Bronchovaxom a odvtedy bol kľud.moze byť, že bude alergik a telo je oslabené ..môj muž je alergik a dcere to zistili v 12 r presne tie isté ako muž...len ona nemá na šťastie prejavy len občas kycha, ale nesopli nemá podráždené oči
Ďakujem všetkým za.odpovede,no kým človek netrvá na vyšetreniach a nevybaví si sám od seba lekárov tak nemá šancu...fakt som sklamala s niektorých doktorov keď stále dva mesiace riešite to isté a nevie vám dr pomôcť...tak som sa dala na to sama...naša diagnóza ťažká astma :(
@tinap11 kolko ma rokov?