Syn nastúpil do škôlky a už má soplíky

11. sep 2022

Syn nastúpil do skolky prvýkrát. Od vcera ma soplíky a mal aj zvysenu teplotu 37,1. Zajtra ho pre istotu nedam do skolky, ostatne dni uvidim. Treba ospravedlnenku keď je predskolak?

letfenixa
11. sep 2022

Áno, na 7 dní píše ospravedlnenku rodič, na viac lekár.

kvietok2891
11. sep 2022

Moja dcéra to isté s to už je tretiačka na zš

kvietok2891
11. sep 2022

Aj v triede už chýbajú nejaké deti

grilazka
11. sep 2022

U nás môže rodič ospravedlniť 5 dní(víkendy,sviatky sa do toho nezapočítavaju) a potom už pýtať ospravedlnenku od lekara

dzulli1980
11. sep 2022

U nás môže 5 dní (pracovných) ospravedlniť rodič, potom už lekár.

mogaa
11. sep 2022

No ak nechodil do škôlky tak je veľmi pravdepodobné, že bude často chorý počas celého roku a možno aj na budúci rok.....teda záleží aj ako často sa stretal s rôznymi deťmi...lebo toto je uplne prirodzené, nový kolektív, veľa detí a každé si z domu nosí svoje baktérie aj vírusy🙂tie prvé roky keď sa dieťa stretáva často s novými a novými vírusmi/baktériami sú také....lepšie je to u detí ktoré majú súrodencov a tí chodia do škôlky či školy, lebo s danými vírusmi sa dieťa stretá ešte pred škôlkou/školou cez svojho súrodenca

zuzkaa1991
11. sep 2022

Neviem cii sa tento školský rok nieco menilo ale deti do 5r6r(predskolaci) nemusia davat papier od lekara kedze nemaju povinnu dochádzku môžu byt doma ako dlho chcu...moja bola 4 dni v skolke mesiac doma minuly rok ....tento rok aj so soplikom môže ist ucitelka povedala kedze my mame problém len s nosnou mandlou stale len jej opuchne takze ak nebude mat cez den upchaty nos davam ju bez papiera len v skolke sa vypisujú papiere ze je zdrave dieta

basska_b
11. sep 2022

@zuzkaa1991 Ale predskolaci predsa uz maju povinnu skolsku dochadzku. Ta sa predlzila na 10 rokov a zapocitava sa tam aj posledny rok v skolke. Od lekara netreba, pokial je to len tych 5 pracovnych dni... staci rodic... potom uz treba lekara

https://najmama.aktuality.sk/clanok/jh3pp80/vyk...
Toto si precitajte:

mogaa
11. sep 2022

@zuzkaa1991 od tohto roka je predškolská už povinná, takže potvrdenie od rodiča treba....

zuzanockamt
11. sep 2022

@basska_b Povinná školská dochádzka bola už dlho 10 rokov, akurát ten rok si študenti plnili už na SŠ.

zuzkaa1991
11. sep 2022

@basska_b ja som pisala ak dieta NIE JE PREDSKOLAK vtedy netreba preto nema povinnu dochadzku ;)

ajka0207
11. sep 2022

@mogaa ja len že moja už chodí tretí rok a tiež už má sople.

mamamasama
11. sep 2022

Aj ja už mám soplíky 😅🤣👌

0kristina0
11. sep 2022

@mogaa nie od tohto roka ale od minuleho roka je povinna skolska dochadzka pre predskolakov. Nie je to ziadna novinka

letfenixa
11. sep 2022

@zuzkaa1991 autorka sa pýtala na predskolaka.

letfenixa
11. sep 2022

@basska_b predskolsky rok sa do 10 rokov povinnej školskej dochádzky nezapocitava.

andreab23
12. sep 2022

Už pri takom stave by som preňho odporučila colostrum z LR ma úžasné recenzie a hlavne pocas choroby ak by ste mali záujem píšte