Syn nastúpil do skolky prvýkrát. Od vcera ma soplíky a mal aj zvysenu teplotu 37,1. Zajtra ho pre istotu nedam do skolky, ostatne dni uvidim. Treba ospravedlnenku keď je predskolak?
Moja dcéra to isté s to už je tretiačka na zš
Aj v triede už chýbajú nejaké deti
U nás môže rodič ospravedlniť 5 dní(víkendy,sviatky sa do toho nezapočítavaju) a potom už pýtať ospravedlnenku od lekara
U nás môže 5 dní (pracovných) ospravedlniť rodič, potom už lekár.
No ak nechodil do škôlky tak je veľmi pravdepodobné, že bude často chorý počas celého roku a možno aj na budúci rok.....teda záleží aj ako často sa stretal s rôznymi deťmi...lebo toto je uplne prirodzené, nový kolektív, veľa detí a každé si z domu nosí svoje baktérie aj vírusy🙂tie prvé roky keď sa dieťa stretáva často s novými a novými vírusmi/baktériami sú také....lepšie je to u detí ktoré majú súrodencov a tí chodia do škôlky či školy, lebo s danými vírusmi sa dieťa stretá ešte pred škôlkou/školou cez svojho súrodenca
Neviem cii sa tento školský rok nieco menilo ale deti do 5r6r(predskolaci) nemusia davat papier od lekara kedze nemaju povinnu dochádzku môžu byt doma ako dlho chcu...moja bola 4 dni v skolke mesiac doma minuly rok ....tento rok aj so soplikom môže ist ucitelka povedala kedze my mame problém len s nosnou mandlou stale len jej opuchne takze ak nebude mat cez den upchaty nos davam ju bez papiera len v skolke sa vypisujú papiere ze je zdrave dieta
@zuzkaa1991 Ale predskolaci predsa uz maju povinnu skolsku dochadzku. Ta sa predlzila na 10 rokov a zapocitava sa tam aj posledny rok v skolke. Od lekara netreba, pokial je to len tych 5 pracovnych dni... staci rodic... potom uz treba lekara
https://najmama.aktuality.sk/clanok/jh3pp80/vyk...
Toto si precitajte:
@zuzkaa1991 od tohto roka je predškolská už povinná, takže potvrdenie od rodiča treba....
@basska_b Povinná školská dochádzka bola už dlho 10 rokov, akurát ten rok si študenti plnili už na SŠ.
@basska_b ja som pisala ak dieta NIE JE PREDSKOLAK vtedy netreba preto nema povinnu dochadzku ;)
Aj ja už mám soplíky 😅🤣👌
@mogaa nie od tohto roka ale od minuleho roka je povinna skolska dochadzka pre predskolakov. Nie je to ziadna novinka
@zuzkaa1991 autorka sa pýtala na predskolaka.
Už pri takom stave by som preňho odporučila colostrum z LR ma úžasné recenzie a hlavne pocas choroby ak by ste mali záujem píšte
Áno, na 7 dní píše ospravedlnenku rodič, na viac lekár.