Syn mi prestane dýchať

blahowoman
29. jún 2014

Ahojte maminy. Mam takyto problem a nevieme ako to mame riesit. Mame 27m syna. A ked mal tak 5m 1x sa nam zasiel tak,ze nam omodrel a nemohol sj nadychnut. Nepomohlo ani fukanie,voda,prevratenie az dychnutie do ust! Stalo sa to tak,ze sme sli von a maleho som podala manzelovi nech ho oblecie. Maly zacal plakat a vtedy to prislo. Odvedy sa to stalo este par krat,tak sme navstivili kardiologa. Vsetko mal v poriadku. Tak sme teda robili doma vsetko preto,aby sme obmedzili plac. On sa totizto zachadzal vtedy ked napr.spadol a udrel sa. Ked sme si domov z vonku a nechcel. Proste pri takych situaciach kedy mu je akoby citovo ublizene. Nefunguje to u nas tak,ze ma vsetko co chce,len aby neplakal. To nie. Mame este 9r dceru a tak nemoze mat len on vsetko. Ked urobi zle dostane po riti,vtedy sa ale nikdy nezajde. S manzelom sa o deti starame rovnako. Nemam ich na krku len ja. Kupe maleho,hra sa s nimi no druha mama. Ale dnes sa maly tak zasiel,ze az na 3x co sme mu dychli do ust sa nadychol. Ja myslela,ze nam odpadne uz! A viete preco? Lebo maly chcel aby som ho do pyzama obliekla ja a nie ocino! Mam o neho taky strach. Od Septembra ma ist do skolky a ja mam strach aby sa mu tam cosi nestalo. Co mame robit?

krristin
29. jún 2014

Zmeniť lekara-na čo čakáte?
očividne nieco v poriadku nie je,tu vam asi ťažko niekto poradí,ci urci diagnózu
zelam vám vela zdravíčka🙂

pribinak
29. jún 2014

Je to zrejme dobry herec a vie ako sa spravne rozculit, ja by som s muzom aj synatorom naklusala k psychologicke

natalyas
29. jún 2014

Urcite by som to riesila s lekarmi. Ak je ten vas neochotny hladat hlvsiu pricinu tak zmenit doktora. Nie je to normalny stav, podla mna tam bude nejaky zdravotný problem...mozno neurologia? Neviem fakt, to mi napadlo ako prve.

slibby
29. jún 2014

podla toho co opisujes sa jedna o afektove krce, vyzeraju pre nas rodicov strasne ale v podstate nie su nebezpecne, ale aj tak by som maleho nechala najprv vysetrit u neurologa, (EEG) ci je vsetko v poriadku. Ak je vsetko v poriadku tak to chce len pevne nervy a deti z toho vyrastu (nejneskor v 5. rokoch)

alexiaanna
29. jún 2014

Presne ako pise slibby, vyzera to na afektivne zachvaty. V prvom rade treba vysetrenie od neurologa, potom psychologa... Ked bides potrebovat kontakt mam kolegynu ktora sa specializuje na tieto poruchy afektov, napis.. Ale urcite je potrebne v prvom rade vysetrenie od neurologa..

saska.t
29. jún 2014

@blahowoman mojej kamosky dcera to robila do 4 rokov aj s odpadavanim,navstevovali Dr. nikdy sa nic nepotvrdilo,same to vekom odznelo,ale v MS sa to nikdy nestalo 😉 suhlasim s @pribinak skus psychologa,toto nebude kasicky medicinsky symptom

alexiaanna
29. jún 2014

@saska.t Ja som pocas svojej praxe zazila vela takych deti s horsim aj slabsim priebehom afektov a vzdy sme posielali preventivne na eeg..

blahowoman
autor
29. jún 2014

Nestava sa to kazdy den. Sme spokojna rodina. Ziadny alkohol hadky nic. A nie je ani uprednostnovany,alebo rozmaznany. Bol kojeny 17m. Je od 2r bez plienky aj na noc. Chory nebyva vobec. Len sa mi zda trosku citlivejsi. Nechcem aby ho neurologovia pchali nejakymi liekmi.

alexiaanna
29. jún 2014

@saska.t ale v principe mas pravdu, moze ajle vacsinou nebyva to somaticky problem

pribinak
29. jún 2014

Psychologicka van moze ukazat nejake techniky, ako taky zachvat a nasledne nedychanie stop ut este v pociatku
Pises, ze sa ti zda citlivy, zrejme je to jeho cesta ako s vami manipulovat, ak by to bolo neico somaticke, uz by sa to prejavilo na zdravotnom stave, preto si skor myslim, ze je to skor psychickeho povodu

blahowoman
autor
29. jún 2014

@pribinak asi mas pravdu,ze chce s nami manipulovat. Ale my mu to nedovolime. Nikdy nie je tak ako on chce ked sa rozplace. Ja ho radsej zaujmem niecim inym. Tym,ze by dostal vsetko ked zacne revat,tym by sme my rodicia sli roti sebe. Vie,ze pocitame do 3 a potom to musi urobit. Takze neviem preco nas stale takto skusa.

tinara23
29. jún 2014

@blahowoman nám sa to stalo včera, malá má jeden rok a staršia dcéra ju vozila na autíčku, samozrejme ona by sa vozila do nemoty, keď ju prestala voziť, tak malá najskôr plač, nebol to nejaký hysák, sedela na autíčku a zrazu na mňa kuká, ústa otvorené a ja že si niečo pricvikla, tak som išla k nej a vtedy jej stočilo rúčku do krča, tak som jej rýchlo fúkla do tváričky, rozplakala sa, ale bola bledá ako stena. Už dva krát sa to staLo, ale to sa buchla a strašne jačala a urobila len takú malú prestávku v plači, žiadny krč, ale teraz by ma vôbec nenapadlo, že sa zašla. Boli sme na neurologii na eeg, ale pred tromi mesiacmi, vtedy to ešte nerobila, bolo to z iného dôvodu ( malá nám dva krát zbledla v kočíku v spánku pri prebúdzaní, brala vtedy dlho antib. a zrejme to bolo z toho) a všetko bolo ok, tak teraz neviem, či ísť znovu @alexiaanna ty si lekár ? nevieš poradiť

alexiaanna
29. jún 2014

@tinara23 ja som detska psychlogicka. Ale moja mala 4 m prestavala opakovane dychat, nasledne omdlela a zaspala, niekedy mala takych zachvatov aj 12/ den.. Absolvovali sme vsetky mozne vysetrenia od neurologie po orl... Asi po mesiaci co sme lezali na neuro nam zistili nedostatok b12.. Po 3 t doplnania zachvaty ustali..
Toto sa mi ale zda psychicke, mala som aj starsie deti, ktore sa dokazali vyhecovat kvoli uplnej blbosti az do odpadnutia, dovracania sa.. Uz skolaci, takze neviem ci to vzdy vymyzne spontanne.. Dolezite je nevyhoviet, aby sa nevytvoril navyk a spolupraca s terapetom ak to pretrvava dlhodobo