Syn máva záchvaty plaču

manzelina
24. jan 2022

Dobrý deň. Prosím vás o radu. Môj syn už niekoľkokrát mal extrémny záchvat plaču,až sa zadúšal,hrozne kričal a pišťal,nevedel popadnúť dych a celý extrémne obordovel. Akoby sa niečoho HROZNE zľakol. Netuším však čoho. Napisledy sa nám to stalo pri prebaľovaní. Čo to spôsobuje? Prečo sa mu to deje? A ako v takom prípade postupovať? Naposledy to trvalo neuveriteľných 20 minút a nie a nie sa ukľudniť a popadnúť dych. . Budem vďačná za každú radu a tip

klip0
24. jan 2022

@manzelina a koľko má syn?

manzelina
autor
24. jan 2022

@klip0 4 mesiace

lusianda
24. jan 2022

@manzelina smer neurologia. Môžu to byť afektívns záchvaty ale aj epilepsia....

manzelina
autor
24. jan 2022

@lusianda čo sú to afektívne záchvaty?

simplo
24. jan 2022
lusianda
24. jan 2022

@manzelina to su take, ked sa dieta zajde od revu, ze sa nevie nadychnut. Moj to mal 2x, no boli to riadne stresy pre mna. Treba aj eeg, aby sa vylucila epilepsia. Problem by mohol byt, keby sa to casto opakovalo. Vtedy sa davaju aj antiepileptika...

hailey1
24. jan 2022

@manzelina ja by som to nejako nehrotila. Nas maly, ked mal cca 3 mesiace, stale ho rozhodilo obliekanie - bola vtedy zima. Utisovali sme aj polhodinu. A samo to odoznelo. Kup pyridoxin, davaj mu polovicku rano a polovicku vecer - je to len obycajny vitamin.

mikadooo
24. jan 2022

@manzelina mojej dcére sa to stalo dvakrát. Obidva krát sme ju nejak naložili do sedačky v aute že ideme na pohotovosť (ja na nervy, netušila som čo sa deje🤷). Hlavne-absolútne bez príčiny to začalo... V aute sa vždy upokojila a na pol ceste sme to otočili, že čo tam poviem - dieťa nám plakalo? 😄. Ale vtedy som bola fakt vydesená že čo jej je. Keď to teraz čítam, asi to boli tieto afektívne poruchy. Skúste ho previezť v aute, kočíku, či to nepomôže ako prvá pomoc...🤷.

manzelina
autor
24. jan 2022

@hailey1 presne tak. Prišlo to úplne z ničoho. Klasicky som ho išla prebalit ako vzdy a len som mu dala dole plienku a uz isiel. Predtym sa mi to stalo v meste,v kociku. Skoro aom kociar urvala co som ho ruchlo v strede namestia vyberala a nevedela co s nim. Tyzden som s nim nevytiahla paty z domu,co som sa bala ze sa to zopakuje😆 a potom sa to stalo aj muzovi. Hral sa s nim,smejkal sa a zrazu iba zmrastil tvaricku a isiel naplno zas🤔😔 dnes to bol extrem lebo to trvalo ovela dlhsie ako predtym. Auz som bola bezradna ako ho utisit a samu ma uz chytala panika ked bol cely bordovy a nie a nie lapit dych napriek tomu ze som mu fukala do tvaricky aj som ho mala dole bruskom.

jane1987
24. jan 2022

@manzelina nemoze byt, ze ma koliky, ze ho brusko boli, ze tak velmi place? Moj maly, sice neplakal az do zadusania, ale dost si toho poplakal a bol velmi nepokojny v tom ,,veku" a ako prva pomoc mi vzdy pomohol biely sum. A co sa tyka tych kolik, pomasirovat brusko, pocvicit nozkami a tak.

zufa18
Odpoveď bola odstránená
Zobraz