Ahojte maminky,
Mam problém skoro so 4 ročným synom. Posledne 3 mesiace ma problém so stolicou. Kaka raz za 3, 4, niekedy aj 5 dni.
Samozrejme od druhého dňa po vykakani davam kapsičky, olivový olej, probiotika atd, ovsené vlocky. Ale aj tak je to niekedy 4 a niekedy 5dni kým sa vykaka. Nikdy sme s tým problém nemali. Dnes je to zasa 4 dni. Ja už som z toho zufala.
Co mam s nim robiť? Mam to už riešiť s pediatrickou?
On aj zadržiava psychicky. Tvrdí že ma malý zadok a ze sa bojí, ale pritom stolicu ma maku. Občas mu dám Lactecon. Ale to len v krajných prípadoch.
Co prosim vas mam robiť? Standardbe veci nezaberajú...
Ďakujem za info.
L
Z vlastnej skúsenosti, čím skôr riešiť s lekárkou. Synovi na začiatku predpisovali duphalac prehanadlo, lebo to sa s ním fakt nedalo vydržať, tiež zadržiaval .
Ako pise pribinak, to su skutocne dve uplne rozdielne veci... moj starsi ma chronicku zapchu, lebo neje nic mliecne a minimum tukov, proste je to chyba stravy a pitneho rezimu, bojujeme dlhodobo... moze si za to sam, ale bojuj s autistom... skus co najjemnejsie najcitlivejsie na neho, dat mu napr. nejaky "kremik" na ritku proti bolesti, ci by to nepomohlo...s malymi detmi sa este da takyto trik vyskusat.
@babyttcirl riesim to aj ja ale s mensim dietatom ako to tvoje
Nasa pediatricka absolutne neodporuca ziadne prehanadla ako forlax ci duphalac, vsetko az od 8 rokov
Poradila od nestle beba vlakninu 2x denne a kiwi ( aspon 2-3 za den)
U nas vsak kiwi 0 bodov, davam pomarancovu stavu a tu vlakninu a z 4-5 dni sa interval skratil na 2-3 dni no stale s cirkusom okolo toho ale teda aspon uz to je castejsie
U nas stacila jedna zapcha nasledne ragada na konecniku trochu krvi a blok ako hrom 🤦🏻♀️ neviem kedy to skonci…
my máme tiež aktuálne problém so zadržiavanim… zrejme tiež podobná situácia ako u @taktotedanie, už som zúfalá… včera z nej ako tak niečo vypadlo, dnes tiež vyzerala že potrebuje, ale plakala a nechcela tlačiť… nechce mi ani dovoliť sa jej tam pozrieť, natrieť ani nič..
@babyttcirl nas syn mal tento problem tak v 4-6rokoch,,ked chodil do skolky,,nechcel tam kakat, a ked prisiel dom tak sa mu nechceloco cely den zadrziaval, dalsi den detto a tak ho po par dnoch zapieklo,,chapal tomu, ze musi chodit kakat ked sa mu chce ale nejako to vzdy "posunul do zabudnutia" ..oralne prehanadlo nezaberalo, tak sme davali cipky,,bol to boj..potom siel do skoly a uz tento kakaci problem nemal. Ja som aj poprosila jeho ucku v skolke, ze ked uvidi, ze by sa krutil na kakanie nech ho nabada aby isiel, aby ak sa da si vsimala ci bol kakat a tak.
@t1nusa ja davam uz ked je zle glycerinovy cipok
Bolo mi odporucane cakat skusat vysvetlovat, je to obdobie
@babydesire tak dnes naobed na 5 ty deň sa to podarilo! Ale už som skúsila všetko- určite je to psychicke. Hovorí, že ti bude veľké a ho to boliet🙄 a pritom ho to naozaj nebolelo ani nic
@babyttcirl nam poradila doki denne pohar cerstveho pomarancoveho dzusu s pomarancovou drenou- a pomaha to (maksia a castejsia stolica)...
@taktotedanie glycerinovy som dala zatiaľ 2x a neboli sme s ním spokojné… mám pocit že nej to viac len podráždil, aj keď sa vykakala, dr mi radšej odporučila Lecicarbon, už máme v zásobe keby bolo treba… skúšame ale zatiaľ to vyriešiť jedlom a vysvetľovaním
@t1nusa u nas zaberie max do hodiny, niekedy skor
Pozriem ten lecicarbon
U nas vysvetlovanie tak kyve hlavou ze rozumie ale aj tak zadrzuje
@t1nusa nemas byt preco nespokojna, glycerin to ma premastrit a zmakcit, s nim uplna spokoknost.
@bublinka1426 a je normálne, že čipok vyšiel celý takmer neporušený von?
@t1nusa aj so stolicou? Aj u nas sa to parkrat stalo
@t1nusa samozrejme, my sme vzdy ratali do 100 akoze ( no proste min 5 minut) nohy pri sebe aby sa cipok stihol rozpustit.
jasne ze dieta a svaly ho vytlacaju von. preto nohy k sebe, no stale nas to velmi vela namahy ale zial cipok sa musi rozpustit stale sme zabavali spievai pocitali , ak mate mobil mozno daky obrazok ukazovat ci knihu
Kočky, kamoška má s dieťaťom tento problém a vraj Laxík je výborný. Je z Čiech, neviem, či to majú aj na Slovensku:
https://www.drmax.cz/carefy-laxik-mikroklystyr-...
@babyttcirl dieta zadrziava vedome vtedy, ked sa boji... coho sa tvoj syn boji?
@maialeo ze ho to bude boliet napriklad? staci ze raz ma tuhsie hovienko a bude boliet pri kakani.....co za tym ty hladas. napis
@bublinka1426 na dcérku to nezaberá, plače a nedokáže sa upokojiť ani ničím zabaviť… podarilo sa mi jej držať zadoček 1-2 minúty, dlhšie som nedokázala počúvať jej plač a musela som ju upokojiť v náručí
@t1nusa ano ved aj u nas tak bolo. ale zial.
@babyttcirl podľa toho čo píšeš zapchu nemá, on vedome ZADRŽIAVA stolicu a to je rozdiel