Syn má zväčšené uzliny

kjmmajka
20. apr 2024

Dobry den viete mi niektor poradit co a vysetrenia treba dat spravit syn ma zvecsene uzliny ma 7 rokov. Dakujem

danyelia
20. apr 2024

Ahoj, ja som mala problém s uzlinami, postup vyšetrení bol taký - najskôr odber krvi u obvodnej lekárky, potom ultrazvuk krku a okolia (kde boli tie uzliny), potom rõntgen hrudníka...pri podozrení na inú diagnózu to bolo ďalej ORL vyšetrenie, hematológia, CT, biopsia uzliny...

kjmmajka
autor
20. apr 2024

@danyelia dakujem dnes som bola snim na sono v pondelok skoci k doktorke co povie len aby som aj ja vedela ze kde sa este pytat

jina29
20. apr 2024

@kjmmajka žiadaj vsetky tieto lab. vyšetrenia toxo, borelia, chlamydie, yers., dcéra mala obrovsku 3.7cm!! Zistili nam chamy plus yers. Brala ANT. . Mesiac

kjmmajka
autor
20. apr 2024

@jina29 dakujem a zmensilo sa to alebo ?

mamina7070
20. apr 2024

serologie najma toxo a pod alebo mononukleoza

danyelia
20. apr 2024

@kjmmajka Vážnejšie by to mohlo byť, ak sú uzliny, resp. hrčky tvrdé, nebolestivé a nepohyblivé a nachádzajú sa nad kľúčnou kosťou a sú prítomné aj iné príznaky (nočné potenie, chudnutie, únava, svrbenie tela...) ale držím palce, aby bolo všetko v poriadku 😊

domka222
20. apr 2024

Podľa lekára sú reaktívne,čiže reagujú na nejakú infekciu v organizme. Niekomu reaktivne uzliny zostávajú už stále hmatateľné a zväčšia sa pri infekcii. Mám takých na krku asi 5. Jedna najväčšia zostala po mononukleóze. Nedávno som si ale dávala robiť aj krvný obraz. Ak sa objavili v krátkom čase, treba pátrať po príčine

jina29
20. apr 2024

@kjmmajka zmenšilo ale trvalo to dlho aj pol roka.. Mala ich hrozne veľa ako som spomínala najväčšia bola 3.7cm x 3.4cm! Inak určite všetky serologie mononukleoza, toxo, borelia, chlamydie a yersinie... Držím palce

msnesquik
20. apr 2024

@domka222 tiez mam jednu na krku, uz od malicka, zvacsi sa, ked som nachladnuta

lenka2813
22. apr 2024

@kjmmajka moj mal podobne rozmery. Hematologicka ho poslala do nemocnice, nech mu porobia vsetky vysetrenia a odbery. Nakoniec to bola piata choroba spolu so 6tou 🙉 a hranicna bartonella..po odozneni chorob sa zmensili, ale nebolo mi vsetko jedno..uz planovali vyber jednej na biopsiu.