Syn má zapálené lôžko na nechte

1. nov 2023

Dobrý. Syn má zapálené lôžko na nechte. Týždeň liečim betadine davam. Dezinfikujem..vcera odhodlaná už išla som s ním ku kožnej. Ona ze som neobjednána mam ísť k svojmu pediatrovi. Ako to je? Podľa vás pediater napíše to isté ako kožný lekár? Lebo predsa kožný lekár je specialista konkrétne na kožu. A nie je to akútny stav na ošetrenie keď to je zapálené!? Lebo tam sa objednať dopredu.. Keď doba čakania na termín je 2 mesiace. Keďže ja chodím na kožné tak viem s tými termínmi čakania.

pribinak
1. nov 2023

Už dávno si mala byt u pediatra. Ten vie poskytnúť základnú liečbu ktorá je často uplne postačujúca
Mizno vás posle skôr na chiru ako na kožné

colsami
1. nov 2023

Zapalene lozko na nechte nie je akutny stav, prepac. Ani to nie je stav na doktora specialistu. Ludi asi fakt nerozumeju slovu akutny. Samozrejme otazka je ci sa to "samoliecenim" nejak velmi nezhorsilo, ked hovoris ze uz tyzden liecis... ale nemyslim 🙂

Je to problem ktory Ti bezne pediater pozrie, vysetri, doporuci terapiu.

diewcatqoo
1. nov 2023

A ty si nebola este ani u pediatra? Tak tam si sa mala uz davno ukazat a potom pripadne riesit kozne. Ak riesim nieco taketo (tiez som riesila nieco s koznou, ale predtym sme uz riesili tento problem s pediatrom, ktory nam moc nepomohol), tomu specialistovi vopred zavolam, ci mozem prist.

autor
1. nov 2023

@diewcatqoo pediatrovi som volala ako liečiť. Tak betadine poradila.

majamat
1. nov 2023

mala som nieco podobne, teda ja som mala infekciu pod nechtom.

teda vyslovene zapalene neriesim, zalezi od zapalu, sem tam mavam zadery a drazdenim zaderov sa mi to casto zapali. nastastie moj imunitny system si s tym poradi.

ja som jeden den pocitila akysi tlak, pnutie pod nechtom na palci. o par hodins a mi pod nechtom objavili akesi bublinky, vyzerali byt naplnene hnisom. nejak extra to nebolelo, kusala som kadeco,a le nejaky velky vyzna, to nemalo, lebo cez necht mi to nepreslo dovnutra. v tomto obdobi asi 1M sa mi stalo asi 1x, ze sa mi zapalilo aj okolie nechta, ale repikovanim sa mi to zlepsilo.
okolo toho mesiacika v nechte sa mi robili hnisave "koralky" postupovalo to z jednej strany na druhu. tak som zasla za obvodakom a ten ma poslala na kozne. dr mi dala len roztok, postupne necht vyrastal, v tom mieste som ho mala oslabeny, zacal sa tam lupat, bol makky, praskal, hnis sa mi obcas vylial pod celu jednu 1/2 nechta, potoms a vstrebal. nakoniec mi zacal v tom jednom mieste praskat a ked som prst mocila napr v repiku, ci betadine a pod, tak sa mi do tej dutiny,co tam vznikla naberala ta tekutina. ked uz tam bol takyto otvor, ze som zatlacenim na necht dokazala vytlacit odtial ten hnis, uz bolo dobre, za 2dni sa to zacalo hojit. ten necht som obstrihovala, mala som v nom dieru, ked som robila nieco, tak som si ho prelepovala, niekedy osm ho mala neprelepeny. a casom vyrastol a je uplne vporiadku. bala soms a deformacie, ale je ok.
okolie enchta, ked sa to zhorsilo sa zapalilo tiez viac, ale nebolo to stale rovnako intenzivne, boli obdobia ked bol zapal v okoli miernejsi a potom zas vyraznejsi. vtedy sa mi tam zvycajne aj viac rozlial hnis.
tym , ze to bolo pod nechtom, nedalo sa tam dostat, preto sa to tak tiahlo.

inak dcera mala malu ranku an stehne, ktora sa jej nechcela zahojit - stale hnis, zapal aj napriek Betadine, repiku a pod.
pediatricka jej dala Bactroban mast. je celkom dobra na taketo zapaly.

macekovam
1. nov 2023

V lekárni kúpiš gafrovu masť.. Je výborná na stiahnutie zápalu... Cez noc prelepis.. A pomôže...

lasona
1. nov 2023

Najdi si dobrú pedikerku, ta by mala pomôcť...