Syn ma vnútorné orgány uložené zrkadlovo

petkaaas
30. júl 2015

Ahojte, chcem sa spytat ci ste sa s tym uz niekto stretol...mojmu syncekovi po narodeni zistili ze vsetky vnutorne organy ma zrkadlovo...cize srdiecko na pravej strane, slepe crevo, slezina a atd. je vsetko na opacnej strane...robili mu rozne vysetrenia, chodime ku kardiologicke pravidelne a doktori ma ubezpecuju ze je vsetko v uplnom poriadku a ze maly moze normalne takto zit...drobec ma pol roka a krasne rastie, nic mu nechyba...mna len zaujima ci sa tu s tym niekto stretol, ci mali kvoli tomu nejake zdravotne problemy a tak...dakujem vopred za vsetky odpovede

elise
30. júl 2015

Nestretla so sa stym ale googlia som http://www.pluska.sk/plus-7-dni/ludia/mala-zit-...

petkaaas
autor
30. júl 2015

Dakujem, ale toto som uz aj ja nasla 🙂 skor hladam niekoho s kym by som sa mohla o tom porozpravat, ale aj tak dakujem

blondi2
30. júl 2015

Ja som o takom prípade čítala v časopise Zdravie, konkrétne išlo o pani, ktorá bola už v dôchodkovom veku, okolo 70tky. Jej to nediagnostikovali pri narodení, prišlo sa na to až neskôr a náhodne. Žila úplne bez problémov, bola zdravá aj v takom vyššom veku. Jediný hendikep, ak sa to tak dá nazvať bol, že stále musela nosiť pri sebe niečo (ona to mala napísané na privesku na retiazke), čo by lekárov na to upozornilo v prípade, že by sa jej niečo stalo.
Podľa mňa sa nemáš čoho obávať, keď ma tvoj malý všetky orgány v poriadku a ubezpečili Ta o tom aj lekári 🙂

koalakengura
30. júl 2015

Moj synovec zije uz 11ty rok s tymto problemom a je absolutne v pohode. Svagor so svagrinou sa spociatku bali, lebo im povedali, ze moze mat problemy s dychanim pri narodeni (nemal). Ked sa narodil, nemohli mu najst pankreas, ale samozrejme ze ho mal, iba bol skryty. Chlapec je to ako lusk, dobre sa uci, je super inteligentny. Tato geneticka porucha vraj sposobuje castejsie choroby dychacich ciest, lebo riasy na povrchu buniek dychacich ciest na odstranenie prachu a bakterii sa nepohybuju dostatocne rychlo. Svagrina minule vravela, ze moze mat v buducnosti problemy s plodnostou, kedze spermie sa z tohoto isteho dovodu nemozu dostat kam sa maju. Chlapec sa aj viac poti, ale to moze byt aj v rodine... lebo aj moj muz a jeho mama dost potia. Ale: hlavne je sa nestresovat. Su aj ovela ovela horsie syndromy. A este z hladiska genetiky: vy dvaja s muzom ste prenasaci, tento syndrom je recesivny. Ak je to vase prve dieta, mozno ta bude zaujimat, ze svagrina potratila dievcatko, ale v pohode donosila 3 chlapcov, cize aj s pohlavim dietata to moze suvisiet (ale nemusi). Inak informacii o tomto syndrome je strasne malo, lebo kedysi sa ovela menej rengenovalo a ultrazvukovalo. Ked chlapec podrastie, vybavte mu taky medicinsky naramok, ktory bude stale nosit. V pripade urazu budu doktori vediet, ze ma organy naopak.

blondi2
30. júl 2015

@petkaaas Aha vidím, že už tu je link na tú istú pani, tak nič ☺

dankagirl
30. júl 2015

@petkaaas ahoj môj bratranec to ma tak isto všetky orgány zrkadlovo je dospelý a žije plnohodnotný život

oskvarka
30. júl 2015

@petkaaas moja mamam mala takeho ziaka v skole vtedy este medicina nebola tam kde dnes.. viem ze problemi boli len ako pise blondi v pripade ze bol niekde hospitalizovani sam musel vediet povedat ze to tak ma.. a musel to mat niekde napisane.. niekedy to moze byt s niektorimi doktormi tazsie ze neradi pocuvaju laikou ze co maju robit.. inak problem nemal...len napr aj pri mozgu sa musi brat do uvahy ze ma tie hemisferi naopak a tak... ale inak problemi nemal ziadne...

rebroza
30. júl 2015

@petkaaas ahoj, ja mam kamaratku s organmi "naopak". hovorila, ze v detstve chodila na kopu preventivnych kontrol, kardio a neviem co... ale je z nej mila, pekna, inteligentna zena, za par dni ocakava prichod prveho babatka 🙂

petkaaas
autor
30. júl 2015

Dakujem pekne za vsetky postrehy 🙂 je pravda ze je strasne malo informacii o tomto syndrome, tiez som bola upozornena na horsie dychanie a moznu neplodnost...tak uvidime...dufame ze bude vsetko ok 🙂

zita19
30. júl 2015

@petkaaas mamina sestra ma uz 84 rokov a zije so zrkadlovo ulozenymi organmi. Pokial viem, nemala nikdy ziadne zdravotne problemy okrem tych co vyplyvaju z pokrocileho veku. Akurat treba pred kazdym vysetrenim na to upozornit.

mimi7676
13. sep 2022

@petkaaas moj syn ma 24r, situs viscerum inversus (zrkadlovy obraz vnut. organov) vsetko je ako ma byt v poriadku)))