Syn má teplotu. Sopeľ a teplotu nemá

7. dec 2022

Prosím poradte mi co to aspoň teoreticky môže byť, ku doktorke sa viem dostať až v piatok, syn má 14m, nič mu nebolo a zrazu 39, potom 38,5 a teplota sa mu stále drží ako zvýšená do 38. Dávam mu panadol každych 6h, ale nemá ani sopeľ, ani kašeľ, ani nechrapci, ďasná so zubami mu vyzerajú rovnako ak ostale, žiaden zápal alebo začervenanie nevidim.. Ladujem ho čajom, mliekom, trosku aj zje nie o ale malo, je Malatny.. Co to prosim vás je? Co je to za chorobu lebo nechápem to, neplace, nič si nechytá žeby ho dačo bolelo. Keď mu zaberie panadol je to lepšie a je aj zivsi

zuzubb007
7. dec 2022

My sme mali teraz takto anginu, teploty a hrdlo, ziadny kasel ani sopel, urcite daka choroba teplota nieje z nicoho nic

majamat
7. dec 2022

urcite nejaka infekcia, udajne vysoke % ochoreni je viroveho povodu, tusim az 90% - uplne presne si nepamatam ( vyjadrenie dr Jesenaka ), preto je na zaciatku dolezite doplnatvitaminy, tekutiny. ak nechce jest zbytocne nenutit, podavat lieky na teplotu pri teplote vyssiej ako 38,5°C. samozrejme sledovat, elbo v totmo veku sa asi este mozu objavovat febrilne krce. pripadne na noc by som podala lieky, jaj ked je teplota nizsia.

pokial po liekoch klesne pod 38%, je to ok. stretla so sa s tendenciou mysliet si, ze teplota musi klesnut na normu, co nie je pravda. ak sa podavaju leiky na teplotu, teplota je vysoka a poklesne pod 38°C, je to ok. ved taky clovek je chory, ej oralne, ez ma zvysenu teplotu, nemusi ju mat v norme, organizmus bojuje s infekciou. dolezite je len to,a by nebola vysoka. a teda tiez nie je idealne ju vlemi rychlo zrazat.

ak by teda neklesala pod 38°C po podani Paralenu/Panadolu, je vhdone to kombinovat s inou ucinnou latkou - Ibuprofenum. cize napr, Nutrofen.

majamat
7. dec 2022

a teda sleduj stav,a k by sa zhorsl, alebo sa ti nieco nebude vidiet, tak pootovost, ak bude stabilny, tak chodte v piatok k dr.

simca06022011
7. dec 2022

Mne dcéra takto bývalá chorá... 3dni teploty hore dole a nič a potom prišlo všetko ostatné väčšinou, kašeľ sopeľ a pod. Teraz je obdobie na tieto choroby tak podľa všetkého bojuje s nejakým vírusom bacilom. Inak piatok je dosť ďaleko, ak by sa ti nezdalo dačo išla by som určite skôr.
Inak ja na začiatku vždy som mala paniku a išla hneď, potom sme sa vlastne otočili väčšinu a prišli o pár dní, lebo tak ako ja ani Dr nič iné ako teplotu nevidela

banalu
7. dec 2022

6stu chorobu uz mal?
Inak to moze byt fakt hocico. Zavolaj Dr.

autor
7. dec 2022

@banalu nemal ešte, on ma rok a ešte vôbec nebol chorý chlavabohu, len v lete prekonal s nami kovid celkom v pohode chvalabohu, ale nič iné nemal,..

gabika128
7. dec 2022

Môže to byť hocičo, pokiaľ idú teploty zraziť, tak ku Dr chodíme až keď sú teploty aspoň 3 dni.

zorkahorka
7. dec 2022

Znamej dcera mala takto napokin anginu

banalu
7. dec 2022

Ak prestane teplotovat a vyhadze sa tak ma 6stu. Ale zavolala by som dr. Mozno povie nech pridete na crp v piatok aspon. Uvidis.

evinqua
7. dec 2022

Môj mal v tom veku cca takto siestu chorobu, asi 4 dni teploty, až do 40 a potom nič a cca týždeň od prvej nameranej horúčky sa vysypal.

anavixy
7. dec 2022

Ak neprejde teplota za 3 dni, chodte k pediatrovi. Inak len cakat ci sa vyskytne nejaky iny priznak konkretnej choroby, podavat tekutiny, jedlo nie je az take dolezite a teplotu znizovat od 38,5, mozes nasadit vitaminy C a D urcite.

autor
7. dec 2022

@anavixy áno on ma teplotu od včera rána.. Cevitko, decko papa, davam mu aj panadol, teraz mal 38 teplotu, a fakt žiaden iný príznak, citala som o tej 6. chorobe, uvidím cca zajtra pozajtra ci vyrážka, prehmatala som mu pod krkom uzliny, bruško, končatiny, šiju, na nič neplakal ani nereagoval nejak ze bolestivo alebo plač, len ta teplota a malátnosť. Papať veľmi nechce ale trosku nasilu mu dávam cucat kapsičku, teraz pôjdeme skúsiť varenú zeleninu redsiu, mlieko nechce umelé, a čaj mu dávam často, miestami aj nasilu ale proste musí veľa piť aj keď nechce

bublinka1426
7. dec 2022

@autorka od vcera vecera horucky, ziaden kasel sopel, pred dvoma tyzdnami bola na ATB. nutim pit jest. hlavne pit