Syn má suchý kašeľ

bubla30
3. apr 2013

ahojte, nas maly mal jeden den nejaku virozu, teplotoval, nemal sople ani nic. Par dni po vsak parkrat denne sucho zakasle. Rano, ked sa zobudi, sa mi zda, ze trosku chrci- sem tam cosi zacujem, ale neviem to identifikovat ci su to sople ci co. Skusali sme aj odsavat, ale nic mu neslo- nostek ma cisty, spi pokojne. Ak by mal sople, tak by nevedel spat ci? Nemam s tym skusenosti, kedze je to nase prve babo-mali ste s niecim podobnym skusenosti? Boli sme aj u doktorky, pocuvala ho spredu-zozadu a nic nepocula, vraj ani sopliky nevidela. Preco potom sucho kasle a rano ked sa zobudi zvykne parkrat zakaslat? Davame mu kalciovy sirup, ine nam nedali, ze netreba...

xlucia
3. apr 2013

@bubla30 rano je kaslat normalne. staci ze chvilu dycha ustami a moze mas vysusene sliznice. kup mu morsku vodu v spreji, rano treba preplachovat nos. aj cez den ti kasle?

bubla30
autor
3. apr 2013

@xlucia ten sprej som uz kupila, streknem mu v lahu, 5 minut pockam a potom ho beriem na ruky- postupujem dobre? netreba odsavat, ze? kasle cez den tiez, ale len sem tam, niekedy asi aj kvoli slinkam, viac slini asi pojdu zuby...ale par krat da...

xlucia
3. apr 2013

@bubla30 mozes mu to aj odsat ak mu to dlho vyteka. kolko krat ti cez kasle? si z petrzalky?

bubla30
autor
3. apr 2013

co ja viem, tak 5-6 krat asi...praveze jemu nic nevyteka, aspon nic nevidno ...ani odsat mu to neslo...zial, nie som, byvame v bernolakove..

bubla30
autor
4. apr 2013

este jedna otazka po dnesnej noci- co s tym, ak sople nemame- viditelne len dnes vnoci som pocula, ze mu trochu chrni v nosteku a ked pil, mal problem- staci ak streknem fyziol.roztok a necham, nech mu to stecie?odsavanie je prenho totiz nocna mora- a doteraz nam nic nevyslo:(

zrka
4. apr 2013

@bubla30 ahoj, tak podla mna ked uz vidis alebo citis, ze nemoze dobre pit, ze asi ma upchaty nostek, tak mu daj nejake kvapky do nosa. Ja ked som videla na mojom synovi, ze problem je najviac v noci, tak som mu dala kvapky iba na noc. Fyziol sprej ti nos neuvolni, ak nahodou nejake sopliky ma a ma zdurenu sliznicu, tak s tym mu moc nepomozes. A ako drzis dietatko ked odsavas? Predpokladam ze mas tu odsavku na vysavac?

bubla30
autor
4. apr 2013

@zrka ano, tu. necham ho v lahu, ako mi radili...

laurika25
4. apr 2013

Ahoj,nam na suchy kasel pomaha olejovy zabal na hrdielko a pleumolysin, taktiez vlhke uteraky alebo plachty okolo postielky, tiez som myslela,ze po par dnoch bude vsetko o.k., ale malemu to zvycajne trva az vyse 2 tyzdne:-/ duf.,ze vy vyzdraviete skor...inac pre pokoj v dusi, chodievam 1x v tyzdni k doktorke popocuvat...tak sa liecte

zrka
4. apr 2013

@bubla30 mozno to tak odsavas, ale napisem ti ako odsavam ja, tiez mi to poradila kamaratka velmi davno a bola to nezaplatitelna rada, lebo odvtedy nemam problem odsat sopliky, ktore potom zatekaju a sposobuju kasel. Ja si sadnem na zem, rozkrocim nohy, maleho dam tiez lahnut a to tak, ze hlavicku ma medzi mojimi nohami, pri rozkroku a rucicky mu roztiahnem a dam pod nohy - akokeby ukrizovany 🙂 . Takymto sposobom ho lahko udrzim aby sa nekmital a mozem mu lahko odsat vsetky sopliky. A este mu bocnu stranu nosteka jemne odtlacam, aby sa tam neprisala ta odsavacka. tak neviem ci som ti trochu pomohla, snazila som sa 🙂

sendy182
4. apr 2013

@bubla30 ak nemá sople teda nádchu tak neodsávaj...........pre budúcnocť ak pôjdeš k doki bolo by dobre ak by malý tam zakašľaľ aby vedela i ona aký má kašeľ........niekedy je i dýchanie u doki čisté a pri kašli počuje "chorobu".....no zatečené hleiny by videla určite 😉 ...calciový sirup mu môžeš kľudne dávať....zvlhčuj vzduch......jemne vetraj.......ono je to i tým počasím na.........

bubla30
autor
4. apr 2013

@laurika25 dakujem, skusim s tym olejom...a vy tak dlho uz kaslete?:/

bubla30
autor
4. apr 2013

@sendy182 dakujem, nadchu nema veru, dycha cisto, len ked spi, sem tam akoby mu chvilami cosi chrcalo (sopel?), . uvidime, ako sa to vyvvrbi, verim, ze vyzdravie- a potvora, ani raz nezakasle, ked sme tam, ale buduci tyzden mame poradnu, tak hadam mozno potom, ked tam budeme dlhsie.ale verim, ze uz bude fit.

sendy182
4. apr 2013

@bubla30 nemôže si troška chrapkať? 😀 ........ak by mal nádchu tak to by nemohol v kľude spať....upchával by sa mu noštek....hlieny by zatekali do hrdla.....môže mať i zmenu hlasu.....začal by pokašliavať...........a bol by veľmi nespokojný....nedalo by sa mu dobre aj mliečko a dýchať.....a sopík by mu tiekol aj pod noštekom 😀 😀 😀 ........tak sa len držte............

bubla30
autor
4. apr 2013

@sendy182 no,sem tam mu to pri piti chrapne aj cez den, ale inac spi pokojne aj dycha...aspon sa mi zda. ak by mal sopliky niekde vovnutri, tak by nevedelvobec pit ci ako to je?

sendy182
4. apr 2013

@bubla30 možno má len sucho v nošteku kľudne môžeš kúpiť nosný sprey s morskou vodou......tak preventívne dať.....poraď sa v lekárni........neaky Mar....Sterimar a pod......ak by mal fakt nádchu a má upchatý noštek a hlavne v noci je to problém ....poväčšinou si malé deti aj poplačú...... v nošteku pri nádche je tá sliznica opuchnutá a plná soplíkov.......a chce papat je to jedno či kojíš alebo má fľašu... 🙂 ......poväčšine musia preto dýchať ústočkami a chcú papať noštekom sa im nedá dýchať tak preto.......a okrem iného zatečené hlieny robia šarapatu v hrdielku.....zavadzajú...žačnú škriabať atď.....malé deti majú podobné príznaky ako dospelý len je to sťažené že majú malinký noštek 😀

babkabubko
6. apr 2013

@bubla30, existuje niekoľko možností ako si pomôcť aj bez chemických liekov - odporúčila by som do izby na noc zavesiť "vonné aroma slniečko" - je z keramiky, nakapkáš naň pár kvapiek éterického alela - napr. eukaliptus a krásne uľahčíš malému dýchanie, alebo môžeš eukaliptovú silicu kvapnúť aj do zvlhčovača a pred spaním pustiť na hodinku v izbe.
+ je veľa babských rád a receptov na suchý kašeľ aj na mojej stránke 🙂 a nájdeš tam aj vonné slniečko 🙂

bubla30
autor
6. apr 2013

@babkabubko super, dakujem ya radz, hned aj kuknem🙂