Syn má problémy so stolicou a dostáva tabletky Kinito

milenias
15. jan 2021

Zdravím, neviem ako to tu chodi preto ani neviem kde inzerovať, ak by ste mohli tak mi poraďte.

Neviem ako začať ale som už zúfalá 😭 tu bude môj dôkaz že, keď dačo bude malému tak ich u dám. Môj malý ma problémy so stolicou chodíme na gastro do Bardejova k pani Hovancovej zatiaľ sme tam boli 3 krát a stále mu nespravila žiadne vyšetrenie aj keď má náhodné zistené, že ma na žlčníku kamene. Dáva mu tabletky, ktoré mu nepomáhajú. Dnes mu dala tablety s názvom #kinito ktore sa deťom nepodáva píše sa, že ak by náhodou tak treba ísť na pohotovosť. Som zúfalá lebo jej prístup je nulový, rieši so mnou všetko cez mobil. Dáva mu tablety bez toho aby ho vyšetrila. Neviem ako ďalej 😔 keby, ste niekoho poznali, alebo nejakú skupinu aby som sa mohla spýtať ľudí ktori to davali deťom či im to neuškodilo lebo už fakt neviem čo robiť. Človek sa pomoci nedočká aj keby neviem čo. Ak by ste o niekom vedeli alebo nejakú skupinu kde sa môžem spýtať dajte mi vedieť. Ďakujem.

lucka_ke
15. jan 2021

je tu skupina Zdravotníci na MK alebo skús v poradni https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/pediate... nech ťa nasmerujú

anjelicek26
15. jan 2021

Ake ma problemy zo stolicou? Poriadne vysetrenia (invazivne s narkozou) okrem sona a vzorky stolice malym detom robia malokedy, bohuzial. Vacsinou sa snazia lieky, strava, pitny rezim, pohyb a vacsinou to pomoze. Ale nie vzdy...kamoskin syn zuzene zapalene crevo, skoncil s tym az ako urgent na operacnom stole... tiez si obehali svoje a nikdy to nikto nevidel pred tym.

irusa
15. jan 2021

tiež som ku nej chodila....a popravde dlhé čakanie a nakoniec sme skončili na liečení v Tatrách kvôli refluxu.... to liečenie nám vybavila nakoniec obvodná

milenias
autor
15. jan 2021

@anjelicek26 nemá pravidelnú stolicu, pokým mu nedám preháňadlo nevykaka sa ani po 10 dňoch :( ešte na ultrazvuku mu zistili, že ma kamene na žlčníku ale tak neriesi to so mnou všetko cez mobil :( neviem ako ďalej alebo či to je správne tak, len sa chcem spýtať na tie tablety kinito lebo neviem či mu u škodí keď píšu že deti by to nemali brať.

irusa
15. jan 2021

@milenias a koľko ma malý ????

milenias
autor
15. jan 2021

@irusa 3 roky

anjelicek26
15. jan 2021

@milenias takze sa mu creva nehybu same? Ani probiotika vo vyssich davkach to nerozhybali? Vody pije kolko? Zubky - ma ake? Nema zlty povlak? Lebo tie kamene hovoria, ze konzumuje vela soli a pije malicko v tomto veku nemaju tam co robit, jediny iny dovod, co poznam je upchavanie arterii a problem zo srdcom a toto ako vedlajsi symptom, ale to je asi skor ojedinele. Desat dni je strasne vela, viem, ze u dospelych pri nefunkcnych crevach sa robi endoskopia, berie sa vzorka sliznice, pozera priechodnost celkova... ale u deti to beru vsetko nejako na lahku vahu.

irusa
15. jan 2021

@milenias riešiš to aj cez stravu ??? Veľa vlákniny a veľa tekutín...prípadne nemá nejakú blok ???

milenias
autor
15. jan 2021

@anjelicek26 nič nam nedavali u obvodného stale duphalac, veľa vody vraj aj lanove semienka dávala som ale nič. A na gastro mu najprv dala syntostygmin aj čipky lecicarbon ale tiez sa nic ne zlepšilo nakoniec dala tieto kinito, ale po prečítaní letáku sa mu ich bojím dať :/

martina8888
15. jan 2021

Vyskúšajte úplne rozpustnú vlakninu OptiFibre, je bez príchute, môžte dať do nápoja alebo do jedla.

anjelicek26
15. jan 2021

@milenias ak dlhodobo berie prehanadla, tak sa tie creva uz nemaju motivaciu hybat same. Bohuzial toto bude chciet cestu - tekuta strava aspon tyzden - teda len jogurty, ovocne vyzivy, vlaknina, vela vody, tekute polievky a pockat, kym sa prvy krat vykaka sam... Odkedy vlastne davate prehanadla? Ak sa to nezlepsi, tak tej endoskopii sa nevyhnete, to si musis bohuzial v dnesnej dobe - vydupat a byt otravna a trvat na svojom. Desat dni bez kakania je pre telo toxicke, vlastne vsetko nad tri dni.

milenias
autor
15. jan 2021

@irusa na gastre povedala že mu mám dať všetko :3 lebo som sa aj pýtala ohľadom tych kameňov že čo môže a čo nie tak že vraj môže všetko tak som stravu ani nejak neriešila.

milenias
autor
15. jan 2021

@anjelicek26 Aj to som sa chcela spýtať že mu dávam každých 5 dní alebo 4 preháňadlo vo forme tabliet s názvom dulcolax lebo inak sa mi sám nevykaka neviem ani či je to bezpečné pytala som sa na gastre ta že vraj mu neuškodí že to je z nejakej rastliny vyrobené

anjelicek26
15. jan 2021

@milenias nic, co sa berie dlhodobo nemoze byt dobre, je jedno, ci je to prirodne alebo nie, normalne to nie je brat prehanadla na normalnu vec, ako je stolica. Neviem, ako by som to riesila, tu robia endoskopiu a gastroskopiu aj detim, Saska bola kvoli podozreniu na celiakiu (zaostavala silne v raste), nebol problem to vybavit, dostali sme termin uz tyzden na to. Trvaj si na svojom...vylucila by som navyse preventivne zo stravy mlieko, vela deti zapeka aj bez alergie...

milenias
autor
15. jan 2021

@anjelicek26 neviem už fakt ako ďalej skúsim zmeniť stravu a kúpiť vlákninu a uvidíme ci pomôže ak nie budem to riešiť inak. Ďakujem vám všetkým za odpovede ❤️

anjelicek26
15. jan 2021

@milenias hlavne ho nalievaj vodou poriadne, ideal tepla, to pomaha crievkam velmi a aj kvoli tym kamenom, aspon pohar kazde dve hodiny, pravidelne. Drzim palce, nech to vyriesite.

ukulela
15. jan 2021

@milenias z letáku vyplýva len toľko že konkrétne tento liek nebol skúšany na deťoch. Keď ho Ale vybrala tak asi iny liek s rovnakou účinnou látkou skúšany bol, respektíve takáto účinná látka sa deťom podáva. Aj mne takto lekár hľadal lieky, keď som bola tehotná.

ukulela
15. jan 2021

@milenias Ale určite ste mali začať tou stravou ako to píšu baby hore. Vláknina tekutá strava pohyb. Môjmu staršiemu pomahal na stolicu vždy plávanie. Možno aj tým že sa naglgal tej chlorovanej vody😁... keď sa to rozhýbe, tak pravidelne ovsené vločky sušené slivky a podobné záležitosti...

ukulela
15. jan 2021

@milenias Ale určite ste mali začať tou stravou ako to píšu baby hore. Vláknina tekutá strava pohyb. Môjmu staršiemu pomahal na stolicu vždy plávanie. Možno aj tým že sa naglgal tej chlorovanej vody😁... keď sa to rozhýbe, tak pravidelne ovsené vločky sušené slivky a podobné záležitosti...

silceb
15. jan 2021

@milenias akoby ste písali o mojom synovi a nášom probléme. Tiež má 3 roky a jeho kakanie je u nás každodenná téma. Od decembra mame nasadený duphalac. Užívali sme ho 3 týždne ako nám kázal nás doktor a že potom uvidíme. Strava, pitný režim, to je jasne, nič nepomáha. Po 3 týždňoch sa mu upravilo kakanie na raz denne. Až som nechápala, bolo to asi po roku. No dupalac sme vysadili, cca 2 týždne bolo dobre a opäť sme sa vrátili do starých koľaji. Tak som volala nášmu doktorovi že teda čo ďalej. Posunul nás na gastro kde nás objednali, zároveň sa má pýtala či užívame aspoň duphalac. Keď som jej rýchlo opísala situácia, povedala mi, že môžem znovu duphalac nasadiť, že aby som sa nebála, nie je návyková, je to na zmäkčenie stolice. Na druhý deň sme dali duphalac v kombinacii s Čapkom, lebo v noci plakal hrozné, že ho boli bruško. A potom to šlo všetko von počas dňa. Takze pokračujeme s duphalacom a uvidíme čo bude na vyšetrení, tam ideme o necelé 2 mesiace....

silceb
15. jan 2021

@milenias a ešte mi napadlo, vysadili sme zo stravy kakao a čokoládu úplne, tam sme videli rozdiel. Zároveň mu už bola brana krv na základne alergie, celiakiu, to sa vylúčilo. Čakajú ho hlbšie testy na alergológia či aj tam nie problém v niečom

3nikus30
15. jan 2021

@milenias Je mi to ľúto,čo prežívate. Ako dlho sa už takto trápite? Treba sa pohnúť ďalej a riešiť to,zmena gastroenterológa napr., imunoalergologické vyšetrenie či náhodou nemá celiakiu,intoleranciu. Krv mu brali? To už musí mať zapálené črevo,keď stolica neodchádza pravidelne,toxíny sa vstrebávajú naspäť. Naše skúsenosti:duphalac nikdy nepomohol, za nás dulcosoft pekne upraví stolicu,aloe vera gél,tekvicový olej nalačno,používame vlákninu prebiolax. Stravu má akú? Pridaj sa do skupiny - problémy pri vyprázdňovaní detí

panelacikova
15. jan 2021

@martina8888 mňa po nej a aj po duphalacu paradoxne zapekalo. lekár sa vyjadril, že som jedna z mála výnimiek, na ktoré toto takto nezaberá. psyllium mi napríklad zaberá.
@milenias ak ti pije veľa, ale ozaj veľa, skús mu do jogurtu zamiešať psyllium, nech spapá, ale musí veľa piť, inak to má opačný účinok - zapeká. možno by postačovalo 1/2 čajovej lyžičky zamiešať do jogurtu a vypiť podľa možnosti aspoň cca 7 dcl vody v priebehu nasledujúcich 2-3 hodín. no neviem, ako ti pije. ja to dcére napríklad nemôžem dať, tá mi niekedy vypije 2 dcl za celučičký deň 🙄

luccija
15. jan 2021

@panelacikova velmi malo pije to nie je dobre aj u nas s tym bojujeme:(

panelacikova
15. jan 2021

@luccija niekedy vypije aj 1,5 litra, niekedy fakt len 2 dcl.... ako kedy. proste pre mňa je risk jej dať psyllium, lebo by ju ešte viac asi "ubilo"

luccija
15. jan 2021

@milenias to je uz syndrom leniveho creva.Dennodenne musis dbat na stravu, vodu pohyb...masirovat brusko najdi si na webe ako masirovat pri zapche.Skus sa s nim zahrat na cvicenie par brusakov nech vela beha po vonku.lahnut na zem a skusit s nohami bicyklovat vo vzduchu
Urcite mu kup vlakninu od Nestle optifibre je to naj co je na trhu.je bez chuti rozpusti sa v jogurte, vode....a skus tie lieky od lekarky a dozaduj sa vysetrenia u chirurga.My sme tam skoncili s problemsmi s kakanim.Urobil vysetrenie sono doporucil cipky stravu...ak by nepomohlo mali sme ist na kameru do zadku

luccija
15. jan 2021

@panelacikova ano urcite tam treba vela pit.Ja som uz ako policajt stale nalievsm kontrolujem my sme sa nahodili po lekaroch kvoli bolesti brucha.
Teraz ficime na vytlacenych pomarancoch sj trocha duziny tam dam, alebo mrazene cucoriedky z Lidla a do toho soda , alebo limeta mata musim stale menit pitie potom pije trocha viac.Caje nechce, vodu nechce, dzusy nemozem stale kupovat kvoli cukru a tie kvalitne su drahe.sirupy neuznavam obcas kupujem Sunquik

luccija
15. jan 2021

@panelacikova ja som prisla minule z roboty a z ranneho caju polka odpita a boli 3 hodiny poobede a nic ine.naposledy suseda rano po zobudeni odpadla volali zachranku tiez bola dehydrovana nizky tlak tak sa trocha zlakla, ale to je na 2 dni ved ju poznam;)

milenias
autor
15. jan 2021

@3nikus30 už skoro rok, žiadne vysetrenia neboli len stale všelijaké sirupy či tablety mu davaju jak obvodný tak aj na gastre.